A legkedveltebb borvidékek között Zalakaros

Zalakaros is díjat vehetett át a Legkedveltebb Borvidék versenyben szeptember 16-án, a Budapesten tartott ünnepélyes eredményhirdetésen. 

A települést képviselő Novák Ferenc polgármester Sztanev Bertalan és dr. Prónay Bence szervezőktől vehette át az elismerést.

A Legkedveltebb Borvidék címért induló versengést az elmúlt évben rendezték meg első alkalommal. A civil kezdeményezésnek az volt a célkitűzése, hogy minél több ember ismerhesse meg azokat az értékeket, amelyek a borkészítés helyén találhatók.

A verseny egyik fontos szabálya ugyanis, hogy koccintani csak helyi borral lehet. Az esemény lehetőséget adott arra, hogy borkedvelők és borászok egymással találkozhassanak, a figyelem a borvidéki településekre irányuljon.

Az esemény fővédnöke dr. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter volt, az eseményt idén is kiemelten támogatta a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége és a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa, de civil szervezetek és gazdasági társaságok is felsorakoztak az események mögé.

Idén 12 borvidéken közel 20 település indult a legkedveltebb borvidéki település címért. Számos új helyszínen – köztük Zalakaroson is - várta a borkedvelőket a helyi bor, hogy borászokkal és egymással koccinthassanak.

A jelentős megmozdulásnak köszönhetően idén közel 11 ezer ember koccintott egyszerre szerte az országban. Zalakaroson a rendezvénytéren közel százan koccintottak jófajta karosi borral szeptember első hétvégéjén.


Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.
Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál

Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál 

Immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a már-már hagyománnyá avanzsált sétáló kóstoló. 
Mi lesz a borvidékekkel?

Mi lesz a borvidékekkel? 

Az éghajlatváltozás a világ borvidékeinek hetven százalékát alkalmatlanná teheti szőlőtermesztésre.
Vanília égbolt

Vanília égbolt 

Vanília minden mennyiségben - izgalmas más fűszerek, sosem gondolt párosítások kíséretében.
Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen

Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen 

Merész döntés volt a versenyre nevezni egy piacra került új termékkel - de bejött.
Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc

Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc  

Második éttermét nyitja a BURGER KING Zalában.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?