„Megteszünk mindent a megfelelő városmarketing érdekében”

Új helyre költözött a hajdúböszörményi tourinform iroda, a főtér közelében, a Bocskai tér 1. szám alatt várja ezentúl ügyfeleit folyamatosan bővülő szolgáltatásaival, a Magyar Turizmus Zrt. tevékenységének szinte minden fajtájával - közölte pénteken a hajdúböszörményi tourinform iroda.

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

„Komoly turisztikai idegenforgalmi mozgolódás van a városban. A strand, a főtér közelében a tourinform iroda erősítik a rendezvényekben erős városi turizmust. Nagy megyei, országos rendezvények zajlanak a városban, az idén is több száz, több ezer hazai és külföldi résztvevőt várunk a programokra. Megteszünk mindent a megfelelő városmarketing érdekében, melynek turisztikai hozadéka van” – mondta a mai megnyitón Kiss Attila, Hajdúböszörmény polgármestere.

A legjobb irodák között

„Megteheti az iroda, hogy költözik, komoly szakmai munka van mögötte. A sikerhez olyan fenntartó kell, aki áldoz rá, és ez itt megvan az önkormányzat révén. Hiszem, hogy a befektetett pénz meg fog térülni, mert biztosítja a város. A Magyar Turizmus Ztr. franchise rendszerben működik, névhasználati szerződéssel segíti a szakmai munkát és a turisták információval való ellátását. Ennek a háttérmunkának, szolgáltatásnak a város a turizmusmarketingben érzi a hasznát. A legjobb irodák között van a böszörményi az észak-alföldi régióban, több mint 150 iroda közül érte el a kiemelt státuszt. A 2013-as adatok alapján a 9. helyen áll Böszörmény a kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött vendégéjszakák száma szerint. A sorban Hajdúszoboszló, Debrecen, Nyíregyháza, Cserkeszőlő, Szolnok, Nyírbátor, Kisvárda, Jászszentandrás után következik” – hangzott el a megnyitón Katona Ilonától, a Magyar Turizmus Zrt. Észak-Alföldi Regionális Marketing Igazgatóság igazgatójától. 

Strand, gyógyfürdő, rendezvények

14 000 a kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött vendégéjszakák száma városunkban, ezzel értük el a 9. helyet – tudtuk meg Szabóné Némethi Anita irodavezetőtől. – A vendégéjszakák száma a magánszálláshelyekkel együtt 20 000 volt. Ezt az eredményt a város adottságainak köszönhetjük. Gyönyörű helyen fekszik településünk, a hajdúság szívében és a város mindent megtesz a turisztikai attrakciók fejlesztéséért. Folyamatosan fejleszti a strandot és a gyógyfürdőt, megújította a Bocskai teret, nyáron egymás után szervezi a programokat, és rengeteg rendezvényt az év minden szakában. Télen a Hajdúsági Disznótorra, tavasszal a Dísznövény és Ízek Fesztiváljára hívja a közönséget, nyáron a fiataloknak rendezi a Kexx és a Kotta Fesztivált. A Hajdúhétnek, a Traktorhúzó Bajnokságnak egyre nagyobb a látogatottsága. Népszerű a Bezermeni (Böszörményi) vigasságok nevű gasztro rendezvény is.  A Hajdúsági Múzeumban a „Böszörményi kincs” hívogatja a turistákat.

Újdonság az utazásközvetítés

A 12 év után megújult környezetbe került iroda szolgáltatásai széles körével várja a hazai és külföldi érdeklődőket. Palettájukon megtalálható szinte minden a MT Zrt. tevékenységei közül. Információt adnak az ügyfeleknek, kiadványokat kínálnak, jegyeket árusítanak hazai programokra, hajdúsági ajándéktárgyakat árulnak. Újdonságként utazásközvetítéssel foglalkoznak, belföldi szállásokat foglalnak, és akár SZÉP kártyával is fizethetnek náluk az ügyfelek. Tavaly 6000 látogatójuk volt és közel 5000 ügyfél kereste fel őket telefonon, vagy e-mailben. 


Jöhetnek az ötletek, hogy mivel dobjuk fel Budapestet!

Jöhetnek az ötletek, hogy mivel dobjuk fel Budapestet! 

Jó hír a vállalkozó kedvű, városukat szerető budapestieknek: 2024-ben ismét lesz Budapest Tuning ötletpályázat!
Túrázni hívja a fiatalokat a Valmart és a Pick

Túrázni hívja a fiatalokat a Valmart és a Pick 

A PICK tavaszi kampánya arra buzdítja az embereket, hogy mozduljanak ki a négy fal közül
Alkoholtilalom és a bulihajók száműzése - a főváros rendezné a pesti rakpart gondjait

Alkoholtilalom és a bulihajók száműzése - a főváros rendezné a pesti rakpart gondjait 

A fővárosi önkormányzat kitiltaná a hajók nagy részét a pesti rakpartról.
Két napig hajnalig nyitva a Szentendrei Skanzen

Két napig hajnalig nyitva a Szentendrei Skanzen 

Új zenei és művészeti fesztivállal bővül a Szabadtéri Néprajzi Múzeum programkínálata.
Ismét találkozhatunk a Google Utcakép autóival

Ismét találkozhatunk a Google Utcakép autóival 

A Google Utcakép autói idén tavasszal újra visszatérnek a magyar utakra.
Különleges túraútvonalon láthatóak a Kékvándor fotográfiák

Különleges túraútvonalon láthatóak a Kékvándor fotográfiák 

Túraútvonal-szerű kiállításon tekinthetők meg Burger Barna az Országos Kéktúrán készült fotográfiái a Természettudományi Múzeumban
Sok munkavállaló ragaszkodik az otthoni munkavégzéshez

Sok munkavállaló ragaszkodik az otthoni munkavégzéshez 

A nagyobb rugalmasságra már a pandémia idején is volt igény.
Kertek a turizmusban,  turizmus a kertekben

Kertek a turizmusban, turizmus a kertekben 

Kétnapos, "Kertörökség a turizmusban" címmel konferencia vette kezdetét szerdán, a Petőfi Irodalmi Múzeumban.
Szezonnyitó kedvezmények várják hétvégén a bringásokat

Szezonnyitó kedvezmények várják hétvégén a bringásokat 

Több mint 80 kerékpárosbarát szolgáltató készül akcióval hétvégén a Föld napjára. 
Az Év Tájházvezetője díj Újbarokra került

Az Év Tájházvezetője díj Újbarokra került 

Az Év Tájházvezetője elismerést és a Tájházak és Szabadtéri Múzeumok Szövetsége életműdíjat adták át Szentendrén, a Skanzenben.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.