Sikeres volt az Étterem Hét

Az Étterem Hét (Restaurant Week) egy nemzetközi gasztronómiai kezdeményezés, mely a 90-es években az Egyesült Államokban vette kezdetét.

Európában 2006-ban a DiningCity.com étterem ajánló indította el elsőként ezt a programot Hollandiában. A program hamar népszerűvé vált, így Hollandia, Belgium, Luxemburg, Olaszország és Ausztria után 2010 májusában Budapesten is megrendezésre került az Étterem Hét.

A gasztronómiai program lényege, hogy 1 héten keresztül minden résztvevő étterem 3 fogásos menüket kínál, minden étterem egységes áron, mindössze 3.000 Ft-ért. Asztalt foglalni kizárólag online formában lehetséges az éttermekbe a www.etteremhet.hu weboldalon. Fontos, hogy minden étterem limitálja azt, hogy hány vendéget tud fogadni az Étterem Hét ideje alatt, erre pedig azért van szükség, mert ezen rendezvényen nem a mennyiségen, hanem a minőségi vendéglátáson van a hangsúly.

A DiningCity Budapesten is igyekszik a minőségi éttermeket bemutatni az Étterem Hét-en. Idén tavasszal olyan éttermekben ehettek a vendégek, mint például az Aranyszarvas bisztró, a Peppers! mediterranean grill, a Kárpátia étterem, a Fuji japán étterem, a Le Bourbon étterem, a Manna étterem, a Pavillon de Paris étterem, vagy a Cyrano étterem.

A rendezvény sikerét mutatja, hogy míg 2011-ben az Étterem Héten a résztvevő éttermek száma 31 volt, a vendégek száma pedig 4.437 fő. A 2012-es tavaszi Étterem Héten 66 budapesti étterem indult, a vendégek száma pedig már meghaladta a 13 ezret. Az óriási érdeklődés miatt a DiningCity 2012 őszén is megrendezi az Étterem Hetet.

A program idején felmérést is készítettek a szervezők. A vendégektől idén több mint 2.000 értékelés érkezett az éttermekkel kapcsolatban, illetve 1.000 fő küldte vissza a DiningCity részére az Étterem Hét kérdőívet. A beérkezett anyagokból mind az éttermek, mind a DiningCity levonja az esetleges építő jellegű kritikákat és igyekszik szolgáltatásait a jövőben fejleszteni, még inkább a vendégek igényeinek megfelelni.

A kutatás eredménye szerint az Étterem Héten megjelent vendégek 55%-a 25 és 40 év közötti, 25%-uk pedig 40 és 55 év közötti, jellemzően felsőfokú végzettséggel rendelkeznek. A válaszadók 87 százaléka nyilatkozott úgy, hogy szívesen visszatérne máskor is az étterembe. 97%-uk pedig szívesen ellátogatna a legközelebbi Étterem Hét-re is.


Édes élet a májusi Glamping pikniken

Édes élet a májusi Glamping pikniken 

A Nomád Hotel & Glamping 9. alkalommal rendezi szezonnyitó piknikjét május utolsó vasárnapján.
Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól

Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól 

A Bortriatlon egy nagyon izgalmas rendezvény, aminek egyik fontos állomása a Szürkebarát Hétvége.
Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.
Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál

Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál 

Immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a már-már hagyománnyá avanzsált sétáló kóstoló. 
Mi lesz a borvidékekkel?

Mi lesz a borvidékekkel? 

Az éghajlatváltozás a világ borvidékeinek hetven százalékát alkalmatlanná teheti szőlőtermesztésre.
Vanília égbolt

Vanília égbolt 

Vanília minden mennyiségben - izgalmas más fűszerek, sosem gondolt párosítások kíséretében.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?