Az Élesztő beérett

A The Guardian olvasói közül többen is előreszeretettel látogatják Budapestet, ráadásul a finom kézműves söröket is kipróbálják. Legalábbis ezt bizonyítja a brit lap legfrissebb listája, amelyen az olvasók értékelése alapján helyet kapott a Tűzoltó utcai Élesztő is.

Korosztályokat összekötő, olcsó és különleges sörökkel várja a fogyasztókat a budapesti Élesztő, ezzel maximálisan elnyerte az odalátogatók elismerését, akik Európa tíz legjobb sörözője közé sorolták a lap szavazásán.

A The Guardian indoklása szerint a söröző „gyöngyszem Budapest szívében”, kultúrált és fiatal vásárlókkal, hozzáértő személyzettel. A nem rangsorolt listán francia, cseh vagy német vetélytársakkal szerepel, íme, a teljes névsor.

Európa 10 legjobb sörözője a The Guardian szerint

CK Browar, Krakkó, Lengyelország

Les Trois Brasseurs, Lille, Franciaország

Oslo Bár, Salthill, Írország

Oslo Microbrewery és bár Salthill, Galway.

'T IJ, Amszterdam, Hollandia

Éleszto Bár, Budapest, Hungary

Pivovarský Dum, Prága, Csehország

Sheffield Tap, Sheffield, Egyesült Királyság

Rakovsky Brovar, Minszk, Fehéroroszország

Fábrica Maravillas, Madrid, Spanyolország

Hausbrauerei Feierling, Freiburg, Németország

 

Az eredeti cikk itt látható: http://www.theguardian.com/travel/2014/aug/11/top-10-brew-pubs-microbreweries-europe-readers-tips

Forrás: Élelmiszer Online


Édes élet a májusi Glamping pikniken

Édes élet a májusi Glamping pikniken 

A Nomád Hotel & Glamping 9. alkalommal rendezi szezonnyitó piknikjét május utolsó vasárnapján.
Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól

Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól 

A Bortriatlon egy nagyon izgalmas rendezvény, aminek egyik fontos állomása a Szürkebarát Hétvége.
Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.
Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál

Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál 

Immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a már-már hagyománnyá avanzsált sétáló kóstoló. 
Mi lesz a borvidékekkel?

Mi lesz a borvidékekkel? 

Az éghajlatváltozás a világ borvidékeinek hetven százalékát alkalmatlanná teheti szőlőtermesztésre.
Vanília égbolt

Vanília égbolt 

Vanília minden mennyiségben - izgalmas más fűszerek, sosem gondolt párosítások kíséretében.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?