Budapesti sörözőben forgatott Anthony Bourdain

Anthony Bourdain amerikai szakács és televíziós személyiség, a Nem séfnek való vidék (Parts Unknown) műsorvezetője a budapesti Élesztőben forgatta a sorozat legújabb epizódját.

A CNN-en futó műsort eddig többek között olyan helyszíneken forgatták, mint Mianmar, India, Új-Mexikó, Dél-Afrika, Tokió, Peru és Líbia, egy-egy epizódja forgott Európán belül Spanyolországban, Szicílián, Koppenhágában, illetve Oroszországban is forgattak már. De Közép- vagy Kelet-Európában még nem készítettek egyetlen epizódot sem, egészen idáig.

Tóth Imre, az Élesztő tulajdonosa kérdésünkre elmondta, hogy a stáb legalább 5-6 órát dolgozott a helyszínen, Anthony Bourdain pedig körülbelül 2 órát töltött ott, miközben az Átlátszó.hu főszerkesztőjével, Kovács Ildikóval és Várady Zsolttal, az Iwiw egykori alapítójával és a MostMi szervezőjével beszélgetett - erre a cink.hu beszámolója hívta fel a figyelmünket. Tóth Imre hozzátette, hogy a forgatás során valódi vendégek és nem statiszták voltak a helyszínen, hiszen kérés volt, hogy valós életképek jelenjenek meg a felvételeken.



Azt, hogy hogy esett a választás pont az Élesztőre, Tóth Imre nem tudja, őt egyszer csak felhívták, hogy hamarosan mennének oda forgatni. Elmondta továbbá, hogy Anthony Bourdain Házikós finomságokat fogyasztott és Pils sört ivott - a Házikó-kezdeményezés egy vidéki termelőket felkaroló akció -, a stáb pedig olyan jól érezte magát, hogy bár a műsorvezető a forgatás után rögtön elment, ők még órákig ott ettek-ittak, a producer pedig többször is elmondta a tulajnak, hogy mennyire tetszik neki ez a hely.

Mindenesetre tavaly augusztusban a The Guardian-olvasók szavazatai alapján az Élesztő bekerült Európa tíz legjobb sörözője közé. Erről szóló írásunkat ide kattintva olvashatja el.

A műsorról
A Nem séfnek való vidék egy amerikai, utazással és ételekkel foglalkozó sorozat a CNN-en, amelynek első epizódját 2013 áprilisában sugározták. Lényege, hogy Anthony Bourdain turisták által kevésbé ismert helyekre – városokba, városrészekbe vagy inkább a helyiek által ismert éttermekbe, bárokba – látogat. Jelenleg a negyedik epizód fut a csatornán.

Forrás: Cink.hu


Édes élet a májusi Glamping pikniken

Édes élet a májusi Glamping pikniken 

A Nomád Hotel & Glamping 9. alkalommal rendezi szezonnyitó piknikjét május utolsó vasárnapján.
Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól

Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól 

A Bortriatlon egy nagyon izgalmas rendezvény, aminek egyik fontos állomása a Szürkebarát Hétvége.
Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.
Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál

Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál 

Immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a már-már hagyománnyá avanzsált sétáló kóstoló. 
Mi lesz a borvidékekkel?

Mi lesz a borvidékekkel? 

Az éghajlatváltozás a világ borvidékeinek hetven százalékát alkalmatlanná teheti szőlőtermesztésre.
Vanília égbolt

Vanília égbolt 

Vanília minden mennyiségben - izgalmas más fűszerek, sosem gondolt párosítások kíséretében.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?