Díjat alapítottak a sommelier-ek

A 2011-ben alakult Magyar Sommelier Szövetség elnöke, Káli Ildikó kapta a szövetség által idén alapított, és most először átadásra kerülő Par Excellence díjat oktató kategóriában.

Az elnök asszony a díj nyerteseinek kihirdetése alkalmából, december 16-án, a Kárpátia Étteremben tartott sajtótájékoztatón elmondta, sok álmatlan éjszakát okozott számára, hogy elfogadja-e a rangos kitüntetést (saját maguktól) avagy sem, végül arra jutott: miért is ne, hiszen több mint tíz éve tanítja a sommelier mesterséget, 2014 december óta pedig oktatási intézménye, a Kodolányi János Főiskola munkája elismeréseképp felterjesztette a „címzetes főiskolai docens” címre is.

A 2015 februárjában, első alkalommal, a Kávébazár elnevezésű rendezvényen majd átadásra kerülő díj további nyertesei a következők: bortermelő kategóriában – nagyon is megérdemelten – a szekszárdi illetőségű Heimann Zoltán, a Heimann Családi Birtok tulajdonosa kapta. Vendéglátó kategóriában a Gundel Étterem teljes csapata nyerte el, szakíró kategóriában a két éve nem publikáló, ám előtte viszont jelentős szakmai sikereket elérő Alkonyi László veheti majd át a Corinthiában tartandó kávés-boros eseményen. Borkereskedő kategóriában pedig a Magyar Sommelier Szövetség 40 tagjának szavazata alapján dr. Szalay Péternek, az IFDT Kft. ügyvezető igazgatójának ítélték oda a francia elnevezésű díjat, akinek cége 1998-tól foglalkozik folyamatosan borkereskedéssel.

A Par Excellence díj a Magyar Sommelier Szövetségnek, mint civil szervezetnek a szakmai elismerése olyan személyeknek, akik tevékenységükkel eredményesen járulnak hozzá a magyar éttermi kultúra, illetve különösen a bor- és italfogyasztás színvonalának emeléséhez, valamint a vendéglátói munka megbecsültségének és népszerűsítésének növeléséhez. Ennek megfelelően egy olyan értékítéletet tükröz, amely egyaránt figyelembe veszi a díjazott eddigi magas színvonalú szakmai tevékenységét, valamint azt is, hogy munkássága mennyire segíti a Magyar Sommelier Szövetség célkitűzéseinek megvalósulását, illetve mennyire ad támogatást tevékenységének eredményességéhez

Forrás: Vendég & Hotel


Kerékpáros kishajókat adtak át a Tisza-tavon

Kerékpáros kishajókat adtak át a Tisza-tavon 

Kerékpáros kishajók teszik még vonzóbbá a Tisza-tavi aktív turizmust.
Speciális módszerrel restaurálják Magyarország legidősebb nagyharangját

Speciális módszerrel restaurálják Magyarország legidősebb nagyharangját 

A veszprémi Szent Mihály Főszékesegyház Szentháromság harangját 300 év után először mozdítják el a helyéről.
15 milliárd forintra pályázhatnak a hazai turisztikai ágazat szereplői

15 milliárd forintra pályázhatnak a hazai turisztikai ágazat szereplői 

Új programot indít a kormány a turisztikai szolgáltatók megsegítése érdekében.
Hamarosan Nevelőszülők Napja a budapesti Állatkertben

Hamarosan Nevelőszülők Napja a budapesti Állatkertben 

Május 12-én, vasárnap rendezi az "Alapítvány a Budapesti Állatkertért" a tavaszi Nevelőszülők Találkozóját, ahová mindenkit sok szeretettel várnak.
Famászó bajnokságot rendeznek Tatán

Famászó bajnokságot rendeznek Tatán 

Igen, ilyen is van: a Magyar Faápolók Egyesülete nemzetközi előírásoknak megfelelő famászó bajnokságot rendez Tatán, az Öreg-tó partján.
Erre kell számítania annak, aki munkát keres

Erre kell számítania annak, aki munkát keres 

Szinte minden vármegyében lelassult a munkaerő-felvétel.
A 25 éven aluliak szja-mentessége felrázta a munkaerőpiacot

A 25 éven aluliak szja-mentessége felrázta a munkaerőpiacot 

Egyre nehezebb helyzetben a munkáltatók.
Dívák és királyok, régi slágerek és holdfényes koncertek:  idén még sokszínűbb a Paloznaki Jazzpiknik

Dívák és királyok, régi slágerek és holdfényes koncertek: idén még sokszínűbb a Paloznaki Jazzpiknik 

Igazi világsztárok, hazai előadók legjava, kedvezményes belépők.
Néhány alapvetés a szervezet energiaigényéről

Néhány alapvetés a szervezet energiaigényéről 

Manapság sokféle étrendi sajátosság merül fel, és talán még több hóbortszerű divatdiétával találkozhatunk, amelyek olykor nagyon minimális kalóriabevitelre ösztönzik az embereket. Mielőtt bármibe belevágnánk, érdemes tisztázni szervezetünk igényeit.
Vissza a múltba jövő hétvégén, Hévízen!

Vissza a múltba jövő hétvégén, Hévízen! 

A következő hétvégén visszatérhetnek a múltba a látogatók egy eseménysorozat keretében Hévízen.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?