Ételrendeléskor a pizza a favorit a magyarok körében

A NetPincér nagyító alá vette a hazai ételrendelési szokásokat és összegyűjtötte a friss kutatása legfontosabb eredményeit. Úgy tűnik mi magyarok legszívesebben állandóan pizzán és hamburgeren élnénk…

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A férfiak többször rendelnek? - Leggyakrabban a 18 és 45 év közötti korosztály rendel, de 65 év feletti korosztály is aktív ételrendelő közönségnek számít. Azt hihetnénk, a férfiak többször rendelnek, de a kutatásból kiderült, hogy a nők közel azonos számban teszik le a fakanalat és nyúlnak telefonjuk után.    

Számít az időjárás? - A legforgalmasabb időszak a hétvége, ilyenkor akár meg is duplázódhat a rendelések száma. De rossz idő esetén is látványosan megemelkednek a rendelésszámok. Ilyenkor az emberek nem szívesen mozdulnak ki otthonról, egyszerűbb ételt rendelni, mint megvenni a hozzávalókat, vagy elmenni egy étterembe. Az esős napokon ugyanúgy megnövekszik a rendelésszám, mint egy-egy nyári kánikula esetén.  

Honnan rendelünk? - Budapest, Pécs, Győr Debrecen. Ezek sorrendben a legnagyobb ételrendelő városok. Egyre többen használják a Netpincér applikációját, a rendelések 25%-a már most mobilról érkezik.

Győztes-e a magyar konyha? - A kutatásból kiderült, hogy ha ételrendelésről vagy szó, nem a hazai konyha remekeit választjuk legszívesebben, inkább olasz vagy amerikai ételeket részesítünk előnyben. A pizza abszolút favorit, érdekes módon a legnépszerűbb hawaii, margarita, sonka - gomba - kukorica és négy sajtos változat mellett a magyaros pizza is kedvelt választás.

Desszerteknél viszont a magyarok a nyerők, a palacsinta foglalja el a dobogó első fokát, mögötte a somlói galuska érkezik másodiknak, az olasz tiramisu pedig csak a harmadik helyre fut be.

No de lássuk az infografikát:


Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc

Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc  

Második éttermét nyitja a BURGER KING Zalában.
Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben!

Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben! 

Pihennek a mobilok, szárnyra kapnak a családi kapcsolatok - üzeni a VakVarjú éttermek stábja a Mobil Off Élmény On hét alkalmával.
Jöhet három izgalmas mocktail recept?

Jöhet három izgalmas mocktail recept? 

Hol vannak már azok az idők, amikor, ha nem akartunk alkoholt inni, akkor csak a víz vagy az üdítő marad?
Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában?

Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában? 

Van tippje? Most egy friss felmérés adatai alapján eláruljuk a helyes megfejtést. És annyit segítünk, hogy közreadunk egy fotót az első helyen végzett ország fővárosáról.
A Wolt elindítja saját hirdetési szolgáltatását

A Wolt elindítja saját hirdetési szolgáltatását 

A vállalat bejelentette hogy elindítja a Wolt Ads-et annak érdekében, hogy partnerei növekedését és láthatóságát felgyorsítsa.
Rekordszámú nevezés a nemzetközi pálinkaversenyen

Rekordszámú nevezés a nemzetközi pálinkaversenyen 

Érkezett párlat Romániából, Szlovákiából, Szerbiából és Horvátországból is.
Munkatársakat keres a Mere, az orosz diszkont cég

Munkatársakat keres a Mere, az orosz diszkont cég 

A két hónapja feladott hirdetésben a Mere beszerzési menedzser pozícióra keres munkatársakat.
Új kávépörkölő csúcstechnológiával - Budaörsön

Új kávépörkölő csúcstechnológiával - Budaörsön 

Április 11-én nyitotta meg kávépörkölő üzemét és oktatóstúdióját Budaörsön a teljes egészében hazai tulajdonú Roastar Zrt.
A Beatles grafikusa tervezett sörösdobozokat a híres sörmárkának

A Beatles grafikusa tervezett sörösdobozokat a híres sörmárkának 

A limitált kiadású dobozok Nagy-Britanniában már megvásárolhatók.
Hagyományos eljárással készült egyedi tételek a METRO Év Borai

Hagyományos eljárással készült egyedi tételek a METRO Év Borai 

A két borválogatás ezúttal az olasz Veneto, illetve a magyar Villány lankáin termett szőlőkből készült.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.