Ezek a legszebb hazai vendéglátóhelyek

Kiderült, hogy melyek a legszebb és legkreatívabb hazai vendéglátóhelyek: a hétvégén a Kiosk Budapestben kihirdették a Gastro Design verseny eredményét.

A Gastro Design pályázatot idén első alkalommal hirdette meg a Professional Publishing Hungary Kiadó két szaklapja, a Turizmus Trend / Vendég & Hotel és a Kreatív a vendéglátóhelyeknek. A verseny a korábbi Étlap és itallap, illetve Kert Trend versenyek kibővített és továbbfejlesztett utódja. A verseny kiíróinak az volt a célja, hogy megtalálják az ország legszebb belsőtereit, kerthelyiségeit, étlapjait, arculatait és kiegészítőit.

Összesen 82 pályázat érkezett be a kiadóhoz, ezek közül végül a zsűri 31 pályamunkát juttatott a döntőbe. 

Zsűritagok voltak:

– Benesch Ferenc, Ogilvy/Geometry Global, kreatívigazgató

– Krémer Julianna, Professional Publishing Hungary, művészeti vezető

– László Árpád, Robinson Étterem, tulajdonos

– Meződi Alice, Remíz Étterem, tulajdonos

– Mészáros Marianna, Danubius Hotels, hirdetési és pr-menedzser

– Pyka Zsolt, Városi Tájkép Csoport, forma- és tájépítő iparművész

– Ráday Dávid, Hello Woods

– Szántó Zoltán, Turizmus Trend, főszerkesztő

– Vágó Ágnes, Vendég & Hotel, felelős szerkesztő

A zsűrinek nem volt könnyű dolga, erről részletesebben Krémer Julianna, a Professional Publishing Hungary művészeti vezetője, egyben a zsűri tagja beszélt a díjátadón.

„Szerintem az idei Gastro Design versenyre beérkezett pályázatok színvonala elérte azt a színtet, amikor jók közül lehetett a legjobbakat választani. Végre szimbiózisba kerültek a design, a belsőépítészeti adottságok és a vendégek elvárásai. Itthon szerencsére kivételes helyzetben vagyunk, egyedülálló a romkocsma kultúránk, rengeteg a szórakozóhely, számtalan a lehetőség. Elindultunk a lomtalanításból berendezett helyektől és elérkeztünk egy letisztult, átgondolt design- és térkialakításához, unalmas belsejű éttermektől eljutottunk az egyedi stílusú, gyönyörű berendezésű, átgondolt belsőterekhez, illetve a hozzájuk tartozó arculathoz. Az étkezés, a szórakozás életünk egyik legfontosabb része, azáltal nem csak funkció, hanem a benyomás, a hangulat alapján választunk.

A beérkezett pályázati munkák nagy része ennek megfelelt, magába foglalva mai grafikai trendeket, betartva az adott épület stílusát, felhasználva és kiemelve a legjellegzetesebb elemeket. Az arculatok többsége egyedi, jól felismerhető, könnyen megjegyezhető, tipográfiailag profi módon megoldott alkotás. Az online az a terület, ahol érdemes még fejlődni, keresni új megoldásokat. Mivel online felületeken rendkívül sok információ átadható, könnyen lehet kapcsolatot kialakítani. Nem csak a szép ételfotó a lényeg, legyen ez a mottó”, zárta gondolatait a művészeti vezető.

A versenyre tehát összesen 82 pályázat érkezett, leginkább vendéglátóhelyektől, de akadtak belsőépítészeti stúdiók által beadott nevezések és ügynökségi oldalról érkezett pályázatok is. A díjátadón végül összesen 9 kategóriagyőztest hirdettek ki, két pályázó különdíjat kapott, továbbá két közönségdíj és 20 oklevél került kiosztásra a döntőbe jutott és dobogóra került helyezetteknek. Az összes döntős, díjazott és különdíjas nevező matricát is kapott, amit fel lehet ragasztani a vendéglátóhely bejáratára. Egyes kategóriákban a zsűri nem hirdetett első helyezettet, és volt, ahol megosztott díjat osztott ki.

És végre következzenek a díjazottak:

 A Vendég & Hotel különdíját érdemelte ki a legtudatosabban végiggondolt kreatív koncepció és a végig szem előtt tartott magas éttermi színvonal miatt:

ÉTLAP- ÉS ITALLAPDESIGN

La Perle Noire restaurant & lounge pályázó: Sysgastro Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.

1. helyezett: Fruccola pályázó: Míves Kft. társpályázó: Grafia Stúdió Bt.

 WEBOLDAL ÉS MOBILOLDAL DESIGN ÉS FELHASZNÁLHATÓSÁG:

Döntőbe jutottak:

ARAZ Étterem - 2014-es új webdesign pályázó: ZeinaHotel Szolgáltató Kft.

Legelő Salátabár pályázó: Legelő Kft.

LouLou Honlap pályázó: PLP-Vár Kft.

Akvárium új weboldal pályázó: Akvárium Klub Kft.

 LOGÓ ÉS GRAFIKUS ARCULAT - 40 fő alatti vendéglátóegységek

3. helyezett: Hotel Glorius Makó grafikai arculata Pályázó: IJ. Kommunikációs Korlátolt Felelősségű Társaság

2. helyezett: Delizia Gourmet & More Pályázó: AG Gourmet Kft.

1. helyezett: Funky Pho logó Pályázó: Funky Pho Kft.

 

40 fő feletti vendéglátóegységek:

Döntőbe jutott:

Halasi Zoltán és Rudits Károly - LouLou arculat Pályázó: Art Force Design Kft.

Marriott Hotel Pepper's arculat Pályázó: UP Hungary Kft.

2. helyezett: Akvárium arculat Pályázó: Akvárium Klub Kft.

megosztott 1. helyezett: Mazel Tov – Akácfa utca 47. Pályázó: Go&RUINvestment2000 Kft.

megosztott 1. helyezett: TERMINAL Étterem és Bár arculat Pályázó: Pakor-Gasztronómiai Kft. Társpályázó: VISIONARY 7 Kft.

 

VENDÉGLÁTÓIPARI KIEGÉSZÍTŐK

Döntőbe jutott:

DiVino Borbár Gozsdu udvar Pályázó: DVN Borbár Kft.

2. helyezett:Szent András Sőrfőzde Sörözőjének vendéglátóipari kiegészítői

Pályázó: Agro-Flott Kft.

1. helyezett: Bagetellini by Villa Bagatelle Pályázó: duplaW Kft. Társpályázó: POP-Design Kft.

 

Nézze végig képgalériánkat!

 

VENDÉGLÁTÓIPARI BERENDEZÉS ÉS BELSŐÉPÍTÉSZET – ZÁRT TÉR 40 fő alatt

2. helyezett: Bazár Hostel Pályázó: Bazár Hostel Kft.

1. helyezett: Delizia Gourmet & More Pályázó: AG Gourmet Kft. 5. b.

 VENDÉGLÁTÓIPARI BERENDEZÉS ÉS BELSŐÉPÍTÉSZET – ZÁRT TÉR 40 fő felett

Döntőbe jutott:

Buddha-Bar Restaurant, Bar &Lounge Pályázó: Mellow Mood

LouLou Enteriőr Pályázó: PLP-Vár Kft.

Loft a tavon - Robinson étterem Pályázó: Euro-Profi Kft Robinson Étterem

FILO BAR Pályázó: FILO-FOOD DRINK KFT. Társpályázó: Minusplus Generáltervező Kft.

2. helyezett: Kocka Bár & Grill Pályázó: Mokoloko Kft. Társpályázó: Minusplus Generáltervező Kft.

megosztott 1. helyezett: Gál Tibor FUZIO - Pincebár és bikavér múzeum Pályázó: Agria Vino 2010 Kft. Társpályázó: Arkt Építészeti Stúdió, Apacs Stúdió Kreatív és Grafikai Bt.

megosztott 1. helyezett: Malom Bisztró Pályázó: Chill Zone Catering Kft.

A zsűri a beadott anyagok alapján ebből a kategóriából választotta ki az ország legszebb étterme című díj nyertesét. A beadott pályázati anyag alapján a zsűri úgy gondolta, hogy ez a vendéglátóegység nemcsak hazai, hanem nemzetközi szinten is kiemelkedik a szektorból és belső kialakításával egy remek példa a letisztult, de ugyanakkor kreatívan végigvitt dizájnra.

Az ország legszebb étterem címet nyerte a TERMINAL Étterem és Bár - Belső tér Pályázó: Pakor-Gasztronómiai Kft.

 6. VENDÉGLÁTÓIPARI BERENDEZÉS ÉS BELSŐÉPÍTÉSZET – NYITOTT TÉR

Döntőbe jutott:

Café Alibi Pályázó: LAOS Kft. Társpályázó: Minusplus Generáltervező Kft.

3. helyezett: ARAZ belső terasz design Pályázó: ZeinaHotel Szolgáltató Kft.

2. helyezett: The Bigfish Seafoodbistro Pályázó: Fish &Friends Kft.

1. helyezett: Mazel Tov – Akácfa utca 47. Pályázó: Go&RUINvestment2000 Kft.

 

Az Instagramon meghirdetett közönségszavazáson közönségdíjas lett a Filo Bar Pályázó: Filo-Food Drink Kft. Társpályázó: Minusplus Generáltervező Kft. és a Központ Bisztró Pályázó: Központ Bisztró Kft.

A díjazottak az eredményhirdetés után a Kiosk Budapest finger food menüjét kóstolhatták végig.


Újabb atlétikai csúcsesemény gazdája lesz Budapest

Újabb atlétikai csúcsesemény gazdája lesz Budapest 

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (WA) újabb esélyt adna Magyarországnak.
Húsvéti szafari Nagykőrösön

Húsvéti szafari Nagykőrösön 

A tavaszi szünet első napján újra kinyitja kapuit Magyarország első és egyetlen autós szafari parkja.
Különleges kápolnát tártak fel Veszprémben

Különleges kápolnát tártak fel Veszprémben 

A 80 éve püspökké szentelt Mindszenty József egykori székhelye is megújul a beruházás során.
Banksy-kiállítás nyílik Budapesten

Banksy-kiállítás nyílik Budapesten 

A művész több mint száz alkotását lehet majd megnézni május 3-tól a Király utcai Komplex Kiállítóteremben.
Túrák és családi programok Székesfehérváron

Túrák és családi programok Székesfehérváron  

Íme a legjobb húsvéti programok és kirándulások a városban a hosszú hétvégén.
XIX. századi borospince az Árpád-kori romok alatt

XIX. századi borospince az Árpád-kori romok alatt 

A Wenckheim-pincét egy domb alá fúrták be, melyen a Csolt nemzetség által emelt monostor romjai állnak.
Milyen legyen a Feneketlen-tó környéke?

Milyen legyen a Feneketlen-tó környéke? 

Az április 30-ig véleményezhető terveken új stégek és a tóval kapcsolatot teremtő sétányok láthatók.
Húsvét a Skanzenben

Húsvét a Skanzenben 

Húsvétvasárnap és hétfőn a régi falusi húsvéti ünnepeket kelti életre a Szabadtéri Néprajzi Múzeum.
Hazai projekt az Új Európai Bauhaus Díj jelöltjei között

Hazai projekt az Új Európai Bauhaus Díj jelöltjei között 

A „Együttműködés a közösségekért" című magyarországi projekt célja egy multifunkcionális tér létrehozása a Józsefvárosban.
Váratlan helyről érkezett segítség a budapesti beutazó turizmushoz

Váratlan helyről érkezett segítség a budapesti beutazó turizmushoz 

A brit nézők körében közel két évtizede töretlenül népszerű BBC-műsor, "A Gyakornok" versenyzői legutóbb a magyar főváros turisztikai kínálatát is népszerűsítve versenyeztek egymással.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.