Felavatták a bükfürdői Caramell Premium Resortot

November 25-én felavatták Magyarország exkluzív wellness-, konferencia- és élményközpontját, a Caramell Premium Resortot Bükfürdőn. A hotel fő témái: holisztika, slow turizmus és konferenciák. A bükfürdői, új szárnnyal most felavatott háztól azt remélik magyar tulajdonosai és a régió vezetése, hogy évente 100 000 vendégéjszakát generál.

A szakmai megnyitón Glázer Tamás, a Caramell Premium Resort igazgatója házigazdai köszöntőjében elmondta: a bükfürdői Hotel Caramell 2012-ben az ország egyik legnagyobb turisztikai beruházásába kezdett az Új Széchenyi Terv keretén belül, az Európai Unió támogatásával. A Caramell Premium Resort magas minőségű, egyedi igényekre szabható kínálata révén Nyugat-Magyarország legújabb turisztikai attrakciójának számít, és nagy befogadóképességű konferenciaközpontjának köszönhetően a települést felhelyezi Magyarország hivatásturisztikai térképére.

Dr. Németh Sándor, Bük polgármestere kiemelte: Bük vonzerejét a nemzetközi szinten ismert és elismert gyógyvizén kívül mára már számos turisztikai attrakció biztosítja, húsz település tartozik a növekvő népességű város vonzáskörzetébe. Bük kilenc szállodájában évente több, mint 800.000 vendégéjszakát regisztrálnak. Dr. Niklai Ákos, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke elmondta: a beruházás révén Bükfürdő, mint komplex turisztikai desztináció tovább erősödött, a szereplők összefogásával és az Önkormányzat támogatásával az egyéni és csoportos vendégek fogadásán túl jelentős hivatásturisztikai úti céllá is válhat. A bővülő technikai feltételek minőségi szolgáltatások nyújtására adnak lehetőséget, melynek köszönhetően a térségnek a belföldi piac mellett a külföldi (osztrák, német, cseh, szlovák) piacokon is lehetősége nyílik erőteljes jelenlétre. 


A Caramell Premium Resort 142 szobával, 2000 m2-es szabadtéri- és beltéri wellness világgal (egyedülálló módon két elkülönülő wellness- és szaunarészleggel), 100-féle szépészeti- és gyógykezeléssel, valamint ayurvedikus Egészségközponttal várja vendégeit. Standard kétágyas szobái 28-33 m2 alapterülettel a nyugat-magyarországi régió legtágasabb szállodai szobái. A Resort az egyetlen olyan wellness szálloda Magyarországon, amely saját kristályszerkezetű kalandparkkal, mászó- és kötélpályával rendelkezik. A turisztikai látványosságnak is számító, harminc méter magas Kristály Torony az aktív turizmus kedvelőinek egyik meghatározó élményeleme.

Az új létesítmény számos gyerekbarát szolgáltatással (kül- és beltéri játszóterek, gyermekmedencék, gyermekanimációs program és klub) csábítja a családosokat, emellett MICE turisztikai lehetőségeket is kínál. A Caramell Premium Resort Nyugat-Dunántúlon egyedülálló módon, összesen 700 fős befogadóképességű konferencia komplexummal rendelkezik, így igény szerint adhat otthont nagyszabású konferenciáknak, üzleti megbeszéléseknek, céges és családi rendezvényeknek, de akár önálló kiállítási helyszínként is működhet.

Bük könnyebb elérhetőségét az októberben átadásra került új gyorsforgalmi út segíti, jelentősen lerövidítve a Budapest felől autóval érkezők menetidejét. A beruházás 50 új munkahellyel és évente akár 100.000 vendégéjszakával is segítheti a térség gazdaságát.

Jó hír még a házba autóval érkezőknek: a most felavatott bükfürdői szálloda immár kevesebb mint két óra alatt megközelíthető, hiszen a napokban adták át az M86-os gyorsforgalmi út teljes szakaszát.

Forrás: Vendég & Hotel


Páratlan művészeti élmény ebben a pesti szállodában

Páratlan művészeti élmény ebben a pesti szállodában 

Mától látogatható Fischer Judit Mundane Romance c. egyéni kiállítása a Hilton legújabb budapesti szállodájában.
A Marriott-nál  indul a LevelUp! program - a hazai szállodaipar egyedülálló kezdeményezéseként

A Marriott-nál indul a LevelUp! program - a hazai szállodaipar egyedülálló kezdeményezéseként 

A Marriott cégcsoport megelégelte azt a problémát, ami gyakran előtérbe kerül üzemelésük során: ez pedig a vendéglátóipari területen mindenki számára ismerős szakemberhiány.
Jelentős segítség érkezik állami szintről a bajba jutott visegrádi hotelnek

Jelentős segítség érkezik állami szintről a bajba jutott visegrádi hotelnek 

A súlyos mértékű tűzkárt szenvedett, több mint 100 főt foglalkoztató, 4 csillagos szálloda Hotel Silvanus helyreállításához az MTÜ 60 millió forinttal járul hozzá.
Tarcalon találkoztak a magyar kastélyszállodások, hamarosan Olaszországba indulnak

Tarcalon találkoztak a magyar kastélyszállodások, hamarosan Olaszországba indulnak 

A kastélyszállodások Tarcalon, az Andrássy Kúriában tartották éves közgyűlésüket április 15-én, hétfőn.
Bemutatkozott a BOTANIQ Collection prémium turisztikai brand

Bemutatkozott a BOTANIQ Collection prémium turisztikai brand 

Igencsak látványos rendezvény keretében, április 11-én, a Pesti Vigadóban debütált az új brand. Ahol az is kiderült, mit rejtenek a "titkos kertek"?
Díjeső a TRIBE budapesti tagjának

Díjeső a TRIBE budapesti tagjának  

Három kategóriában is díjazták a WING által fejlesztett TRIBE Hotel Budapest Stadiumot a LIV Hospitality Design Awards-on.
Világszerte szárnyal a hotelipar topszegmens területe

Világszerte szárnyal a hotelipar topszegmens területe 

A nemzetközi tanácsadó cég elemzése szerint kiemelkedő évet zárt a globális hotelpiac.
Indul a Marriott saját képzési programja

Indul a Marriott saját képzési programja 

LevelUp! elnevezéssel innovatív képzés indul a vendéglátóipari szakemberhiány pótlására a Marriott cégcsoport kezdeményezésére.
Moderonak indult, Meleaként nyílt meg Sárvár új ötcsillagos, tóparti szálláshelye

Moderonak indult, Meleaként nyílt meg Sárvár új ötcsillagos, tóparti szálláshelye 

Amelyet egy meghívásnak köszönhetően mi is kipróbálhattunk.
KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest

KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest 

A belföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 14, a külföldi vendégéjszakáké 24 százalékkal emelkedett.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.