Felhívás az MSZÉSZ őszi közgyűlésének megrendezésére

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége keresi 2015. őszi közgyűlésének helyszínét.

Az MSZÉSZ 2015 őszi Közgyűlését az alábbi időpontokban és feltételekkel tervezi megrendezni, Budapesti, vagy Főváros környéki helyszínen.

A pályázatok elkészítésénél a következőket kérjük figyelembe venni:

A Közgyűlés ideje: 2015. november 11-12 vagy 18-19 vagy 25-26 .
Résztvevők várható létszáma: 150-200 fő

Szobaigény:
kedd kb. 20-30 szoba
szerda kb. 40-50 szoba,
csütörtök kb. 100-120 szoba, döntően egyágyas elhelyezés

Események:
szerda: 10,30 – 15,30 szeminárium (kb. 70 fő)
16,00 – 17,00 4 szekcióülés (kb. 4 x 20 fő)
csütörtök: 10,30 – 18,00 plenáris ülés (kb. 150-200 fő)

Vendéglátás igény a Közgyűlésen résztvevők számának megfelelően:
szerda: reggeli a szállodában lakóknak
kávészünet délelőtt
büféebéd kb. 50-70 fő
kávészünet délután
vacsora

csütörtök: reggeli a szállodában lakóknak
kávészünet délelőtt
büféebéd kb. 120-150 fő
kávészünet délután
gálavacsora kb. 150-170 fő

péntek: reggeli a szállodában lakóknak

Egyéb igény:

- kiállítási terület kb. 40 – 50 kiállító cég részére, cégenként kb. 6 m2 a plenáris ülésterem közelében;
- a szeminárium, a plenáris ülés, a szekcióülések technikai hátteréhez az MSZÉSZ segítséget nyújt.
A pályázat elkészítésénél figyelembe kell venni az MSZÉSZ által kidolgozott irányelveket, melyeket a pályázni kívánók részére kérésükre a Titkárság elküldi. Az ajánlatban szereplő árakat az MSZÉSZ által megadott formátumban kérjük megadni.
A pályázók a közgyűlések bonyolításának rendjével, annak részleteivel kapcsolatos további információkat közvetlenül az MSZÉSZ Titkárságán kapnak Kovács István főtitkártól.
A pályázatokat kérjük a Titkárságra, az info@hah.hu e-mail címre 2015. szeptember 4-én 12,00 óráig elküldeni.
A pályázatok elbírálását az MSZÉSZ Ügyvezetésének javaslata alapján a Választmány végzi. A pályázat eredményét 2015. szeptember 20-ig közzétesszük.

Forrás: MSZÉSZ


Páratlan művészeti élmény ebben a pesti szállodában

Páratlan művészeti élmény ebben a pesti szállodában 

Mától látogatható Fischer Judit Mundane Romance c. egyéni kiállítása a Hilton legújabb budapesti szállodájában.
A Marriott-nál  indul a LevelUp! program - a hazai szállodaipar egyedülálló kezdeményezéseként

A Marriott-nál indul a LevelUp! program - a hazai szállodaipar egyedülálló kezdeményezéseként 

A Marriott cégcsoport megelégelte azt a problémát, ami gyakran előtérbe kerül üzemelésük során: ez pedig a vendéglátóipari területen mindenki számára ismerős szakemberhiány.
Jelentős segítség érkezik állami szintről a bajba jutott visegrádi hotelnek

Jelentős segítség érkezik állami szintről a bajba jutott visegrádi hotelnek 

A súlyos mértékű tűzkárt szenvedett, több mint 100 főt foglalkoztató, 4 csillagos szálloda Hotel Silvanus helyreállításához az MTÜ 60 millió forinttal járul hozzá.
Tarcalon találkoztak a magyar kastélyszállodások, hamarosan Olaszországba indulnak

Tarcalon találkoztak a magyar kastélyszállodások, hamarosan Olaszországba indulnak 

A kastélyszállodások Tarcalon, az Andrássy Kúriában tartották éves közgyűlésüket április 15-én, hétfőn.
Bemutatkozott a BOTANIQ Collection prémium turisztikai brand

Bemutatkozott a BOTANIQ Collection prémium turisztikai brand 

Igencsak látványos rendezvény keretében, április 11-én, a Pesti Vigadóban debütált az új brand. Ahol az is kiderült, mit rejtenek a "titkos kertek"?
Díjeső a TRIBE budapesti tagjának

Díjeső a TRIBE budapesti tagjának  

Három kategóriában is díjazták a WING által fejlesztett TRIBE Hotel Budapest Stadiumot a LIV Hospitality Design Awards-on.
Világszerte szárnyal a hotelipar topszegmens területe

Világszerte szárnyal a hotelipar topszegmens területe 

A nemzetközi tanácsadó cég elemzése szerint kiemelkedő évet zárt a globális hotelpiac.
Indul a Marriott saját képzési programja

Indul a Marriott saját képzési programja 

LevelUp! elnevezéssel innovatív képzés indul a vendéglátóipari szakemberhiány pótlására a Marriott cégcsoport kezdeményezésére.
Moderonak indult, Meleaként nyílt meg Sárvár új ötcsillagos, tóparti szálláshelye

Moderonak indult, Meleaként nyílt meg Sárvár új ötcsillagos, tóparti szálláshelye 

Amelyet egy meghívásnak köszönhetően mi is kipróbálhattunk.
KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest

KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest 

A belföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 14, a külföldi vendégéjszakáké 24 százalékkal emelkedett.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.