Vozár Márton, a BMKIK alelnöke 2016. február 26-án a rendezvényhez kapcsolódó sajtótájékoztatón arról informálta az érdeklődőket, hogy a kamara és a Magyar Turizmus Zrt. Dél-alföldi Regionális Marketing Igazgatóságának együttműködése hosszú ideje töretlen, ezért a két szervezet ebben az évben is együtt képviseli Békés megye turisztikai értékeit a kiállításon.
Katona Ilona, a Turizmus Zrt. észak- és dél-alföldi regionális marketing igazgatója arról számolt be, hogy a régió 180 négyzetméteres kiállítóhelyen 24 társkiállítóval jelenik meg a kiállításon, amelyek közül 7 népszerűsíti Békés megye látnivalóit. A kiállítás jól illeszkedik a régió által meghirdetett „Minden ízében élmény – gasztrotúrák a Dél-Alföldön” elnevezésű programba.
Tóth Ferenc, a BMKIK elnökségi tagjának elmondása szerint a kamara a korábbi évekhez hasonlóan a 2016-os Utazás kiállításon is alkalmat teremt arra, hogy a megyei vállalkozások megjelenhessenek kínálatukkal a rangos rendezvényen. A hagyományokhoz híven a nyitónap elsősorban a szakmai tapasztalatcsere és kapcsolatépítés jegyében zajlik, míg az azt követő két napon az utazni, kikapcsolódni vágyók keresik a hazai és külföldi turisztikai attrakciók kínálatait. Az idei a gasztroélmények éve, ezért a vidék híres étkeit a Békés Megyei Culinary Team mutatja be a nagyközönségnek. Vezetője, Ambrus György olimpiai aranyérmes, Venes-díjas mesterszakács a letéteményese annak, hogy a szarvasi pulykakészítmények és kolbászok, a gyulai, a csabai vastag és vékonykolbászok, a szarvasi mozzarella sajtok, az orosházi libamáj, a gyomai körösi halászlé, a kondorosi birkapörkölt, a sárréti szürkemarhapörkölt, a békési szilvalekváros papucs, valamint a kemencés kovászolt kenyér ne hagyja hidegen a standot felkereső látogatókat. A tájékoztatón az olimpiai csapat tagjaként Tímár András is jelen volt.
A statisztikai adatok szerint a régió idegenforgalmi mutatói egyre kedvezőbbek, amihez reményeik szerint ez a rangos esemény is hozzájárul.
Forrás: Turizmus Online