Ilyen lesz az új ferihegyi repülőtéri szálloda

A napokban elkezdődött a régóta várt szállodaépítés a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. A 145 szobás hotel közvetlenül elérhető lesz a terminálról és az Orbis Hotels regionális leányvállalata, az Accor-Pannonia fogja üzemeltetni.

Magyarország első, közvetlen terminál összeköttetéssel rendelkező szállodájának időkapszuláját helyezték el a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. A 145 szobás, konferenciatermekkel tervezett Ibis Styles Budapest Airport Hotel várhatóan 2017 végére készül el. A fejlesztés összértéke eléri a 3,2 milliárd forintot, melyet a beruházó saját erőből, illetve az Eximbank hiteléből fedez.

A Budapest Airport és WING Zrt. együttműködésében megvalósuló szálloda a 2. Terminál előtti külső parkoló helyszínén épül fel. A terepmunkákat és a szükséges infrastruktúra kiépítését a Budapest Airport már hónapokkal ezelőtt elkezdte, a napokban pedig elindultak a szálloda építési munkálatai, amelyeket a Market Építő végez. Az új szálloda különlegessége, hogy közvetlen, fedett gyalogos folyosó köti majd össze a 2. Terminállal, tehát az utasok egyszerűen átsétálhatnak a hotelből a repülőtérre.

145 szoba, 100 fős étterem

 A szálloda üzemeltetését a fejlesztők az Accor csoporthoz tartozó ibis Styles hotelláncra bízták. A tervek szerint az 5200 négyzetméteres, ötszintes, átriumos (belső udvaros) szállodában összesen 145, a repülőtér hangulatát idéző, a kor belsőépítészeti trendjeit követő szobát alakítanak ki, emellett több konferencia-terem is áll az üzleti találkozók szervezői rendelkezésére. Az összesen 350 négyzetméteres, két különálló teremre bontható konferenciarészleg akár 120 fő befogadására is alkalmas lesz, emellett kisebb szemináriumi termeket és egy különálló tárgyalót is igénybe vehetnek majd az üzleti utazók.

Az IbisStyles Budapest Airport Hotel vendéglátórészlege egy 100 fő befogadóképességű étteremből és egy lobby bárból áll. A tervezett étterem és a bár alkalmas lesz arra, hogy egyszerre szolgálja ki a szállóvendégek igényeit és a repülőtérről érkező külső vendégeket is, akik két repülőjárat között, az átszállásidején vennék igénybe a szálloda éttermét vagy bárját. A szálloda egyúttal tökéletes helyszín a magyarországi üzletemberek részére is, hogy itt bonyolítsák külföldi partereikkel zajló találkozóikat.

Üzleti és szabadidős turisták, átutazók

„Az új repülőtéri szállodával tovább növeljük a Budapest Airport vonzerejét, erősítjük versenyképességünket a régióban. Az elmúlt évek rekordmértékű, kétszámjegyű utasforgalmi növekedése Budapesten, amely az idén is folytatódik, még sürgetőbbé tette ennek a hotel-projektnek a gyors megvalósítását” – hangsúlyozta Jost Lammers a Budapest Airport vezérigazgatója. Hozzátette: „Az új hotel megépítése szervesen illeszkedik a BUD 2020 névre keresztelt, mintegy 50 milliárd forintos repülőtér fejlesztési programunkba. A hotel leendő vendégei között éppúgy megtaláljuk majd az üzletembereket, a konferenciák résztvevőit vagy éppen a hétvégi városlátogatásra érkezőket, mint az itt éjszakázó repülőgépek személyzeteit.”

Lammers azt is elmondta, hogy idén várhatóan minden eddigi rekordot megdöntve 11 millió utast fogad majd a Liszt Ferenc repülőtér, ez kétszámjegyű növekedést jelent 2016-ban is, és messze a regionális versenytársak fejlődési üteme fölött van. A reptéri szálloda építését Lammers a hosszú távú járatok számának bővülésével indokolta, mint elmondta, egyre több utas használja átszállóhelyként Budapestet. Ugyanakkor szerinte a céges megbeszélések, tárgyalások helyszíneként is szükség lesz az új Ibis Styles hotelre.

Ezt látják meg először a külföldiek

Az épület beruházója Magyarország piacvezető kereskedelmi ingatlanfejlesztője, a WING Zrt. Noah Steinberg, a vállalat elnök-vezérigazgatója elmondta: „Az ingatlanszektor fontos eleme a magyar nemzetgazdaságnak és fontos, hogy legyenek hozzáértő, professzionális és tőkeerős magyar cégek, akik sikeresen tevékenykednek ebben a szektorban. A Wing ilyen magyar ingatlanvállalkozás, amely a Budapest Airporttal együttműködve most létrehozza Budapest első repülőtéri szállodáját. Az új szálloda nyújtja majd az egyik első benyomást a Magyarországra érkező külföldieknek. Fontos szerepet tölt be a turisták, az üzleti utazók és a Magyarországról induló utasok számára is. A Wing világszínvonalú épületet épít és világszínvonalú szolgáltatást fog nyújtani a magyar főváros repülőterén.”

Steinberg arra is felhívta a figyelmet, hogy jelenleg Budapest az egyetlen európai főváros, amelynek repülőterén nem működik a terminálhoz közvetlenül kapcsolódó szálloda. Gerő János, a Wing Zrt. vezérigazgató-helyettese arra hívta fel a figyelmet, hogy az új hotel „egy hagyományos városi szálloda lesz” a reptéren, mivel semmilyen különleges biztonsági ellenőrzésen nem kell átesnie az ide érkezőknek. Ennél fogva akár a városból is kiruccanhat bárki bármikor egy ebédre vagy vacsorára a hotel éttermébe.

Márkanagykövet lesz a hotel

A rendezvényen felszólalt Gilles Clavie, az Accor szállodák kelet-európai üzemeltetéséért felelős Orbis Csoport elnök-vezérigazgatója, aki egyebek mellett ez hangsúlyozta: „Nagyon büszke vagyok arra, hogy az Orbis Group magyar leányvállalata, az Accor-Pannonia Hotels Zrt. kapta meg az első budapesti repülőtéri szálloda üzemeltetési jogát. A magyar főváros fontos piaci szerepet tölt be a régiónkban, fejlesztése iránt elkötelezettek vagyunk, amihez a meglévő szállodahálózatunk további bővítésével kívánunk hozzájárulni. A repülőtéri szálloda a dinamikus és jól ismert ibis Styles márkanév alatt fog üzemelni, amelyet nemrégiben vezettünk be sikeresen a magyar piacra, újfaja szállodaélményt kínálva vendégeinknek” –nyilatkozta Gilles Clavie.

Az új, márkanagykövetnek tekinthető szállodában üzleti és szabadidős turistákra egyaránt számítanak, de a legjelentősebb az átutazó szegmens lesz a várakozások szerint, a vendégek átlagos tartózkodási ideje 1-2 között alakul majd, ezért a hotel kialakításánál a vendégek minél gyorsabb kiszolgálását vették alapelvül.

A Budapest Airport Kelet-Európa legjobb repülőtere. A repülőtér termináljai 2015-ben 44 légitársaságnak adtak otthont, amelyek 10,3 millió utast szállítottak 36 ország 95 repülőterére, 12,5%-os éves növekedés mellett.


Szegeden rendezik a Hőlégballon Világbajnokságot

Szegeden rendezik a Hőlégballon Világbajnokságot 

A sportág legrangosabb versenyére a világ több mint 30 országából várnak résztvevőket.
Kerékpáros kishajókat adtak át a Tisza-tavon

Kerékpáros kishajókat adtak át a Tisza-tavon 

Kerékpáros kishajók teszik még vonzóbbá a Tisza-tavi aktív turizmust.
Speciális módszerrel restaurálják Magyarország legidősebb nagyharangját

Speciális módszerrel restaurálják Magyarország legidősebb nagyharangját 

A veszprémi Szent Mihály Főszékesegyház Szentháromság harangját 300 év után először mozdítják el a helyéről.
15 milliárd forintra pályázhatnak a hazai turisztikai ágazat szereplői

15 milliárd forintra pályázhatnak a hazai turisztikai ágazat szereplői 

Új programot indít a kormány a turisztikai szolgáltatók megsegítése érdekében.
Hamarosan Nevelőszülők Napja a budapesti Állatkertben

Hamarosan Nevelőszülők Napja a budapesti Állatkertben 

Május 12-én, vasárnap rendezi az "Alapítvány a Budapesti Állatkertért" a tavaszi Nevelőszülők Találkozóját, ahová mindenkit sok szeretettel várnak.
Famászó bajnokságot rendeznek Tatán

Famászó bajnokságot rendeznek Tatán 

Igen, ilyen is van: a Magyar Faápolók Egyesülete nemzetközi előírásoknak megfelelő famászó bajnokságot rendez Tatán, az Öreg-tó partján.
Erre kell számítania annak, aki munkát keres

Erre kell számítania annak, aki munkát keres 

Szinte minden vármegyében lelassult a munkaerő-felvétel.
A 25 éven aluliak szja-mentessége felrázta a munkaerőpiacot

A 25 éven aluliak szja-mentessége felrázta a munkaerőpiacot 

Egyre nehezebb helyzetben a munkáltatók.
Dívák és királyok, régi slágerek és holdfényes koncertek:  idén még sokszínűbb a Paloznaki Jazzpiknik

Dívák és királyok, régi slágerek és holdfényes koncertek: idén még sokszínűbb a Paloznaki Jazzpiknik 

Igazi világsztárok, hazai előadók legjava, kedvezményes belépők.
Néhány alapvetés a szervezet energiaigényéről

Néhány alapvetés a szervezet energiaigényéről 

Manapság sokféle étrendi sajátosság merül fel, és talán még több hóbortszerű divatdiétával találkozhatunk, amelyek olykor nagyon minimális kalóriabevitelre ösztönzik az embereket. Mielőtt bármibe belevágnánk, érdemes tisztázni szervezetünk igényeit.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?