Leszállt a Green Travel idei utolsó balatoni járata

Kedden reggel érkezett idén utoljára Antalyából a Freebird légitársaság Airbus A320 típusú gépe a nyugat-balatoni repülőtérre. Június 17-től kezdve 11 járatpár fordult meg Sármellék és a török Riviéra között. Főként a pécsi, szombathelyi, győri, ajkai, tapolcai és zalaegerszegi utasok választották ezt a repteret.

„Azért utaztunk innen, mert közelebb van nekünk, mint Budapest. Szombathelyiek vagyunk, és nagyon jól éreztük magunkat” – mesélte a gépről leszálló utas.

A Green Travel Utazási Iroda az elmúlt évek tapasztalatai és felmérése alapján döntött a járat megszervezéséről. A társaságnak köszönhetően a Hévíz-Balaton Airport utasforgalma közel 3000 fővel növekedett június közepe és szeptember között.

Iglódi László, a Green Travel értékesítési vezetője szerint forgalomnövekedést eredményezett a charter, illetve egy olyan utaskört is megszólított, aki Nyugat-Magyarországról eddig a bécsi utazásokat választotta.

A sármelléki reptér és az utazási iroda már több éve folytatta a tárgyalásokat a járat indításáról. A szervezők a megelőző utasforgalmi elemzés után igen nagy érdeklődést tapasztaltak, az innen induló charterek némelyikére túljelentkezés volt. A repülőtér igazgatója, Benkő Attila szerint a jó feltételek is nagyban közrejátszottak a sikerben: „Sokkal kényelmesebbnek találják az innen történő elutazást, hiszen irányonként megspórolnak több mint két óra utazást, a benzinköltséget és a parkolás költségeit, ami nálunk ingyenes. A repülőtér jól átlátható, gyorsan át lehet rajta jutni, érkezéskor hamar megkapják a poggyászaikat és tudnak indulni haza.”

A Green Travel a 180 fős járat üzemeltetését hosszú távra tervezi, így jövőre is indulnak a nyugat-balatoni légikikötőből járatok Törökországba.


Famászó bajnokságot rendeznek Tatán

Famászó bajnokságot rendeznek Tatán 

Igen, ilyen is van: a Magyar Faápolók Egyesülete nemzetközi előírásoknak megfelelő famászó bajnokságot rendez Tatán, az Öreg-tó partján.
Erre kell számítania annak, aki munkát keres

Erre kell számítania annak, aki munkát keres 

Szinte minden vármegyében lelassult a munkaerő-felvétel.
A 25 éven aluliak szja-mentessége felrázta a munkaerőpiacot

A 25 éven aluliak szja-mentessége felrázta a munkaerőpiacot 

Egyre nehezebb helyzetben a munkáltatók.
Dívák és királyok, régi slágerek és holdfényes koncertek:  idén még sokszínűbb a Paloznaki Jazzpiknik

Dívák és királyok, régi slágerek és holdfényes koncertek: idén még sokszínűbb a Paloznaki Jazzpiknik 

Igazi világsztárok, hazai előadók legjava, kedvezményes belépők.
Vissza a múltba jövő hétvégén, Hévízen!

Vissza a múltba jövő hétvégén, Hévízen! 

A következő hétvégén visszatérhetnek a múltba a látogatók egy eseménysorozat keretében Hévízen.
Jöhetnek az ötletek, hogy mivel dobjuk fel Budapestet!

Jöhetnek az ötletek, hogy mivel dobjuk fel Budapestet! 

Jó hír a vállalkozó kedvű, városukat szerető budapestieknek: 2024-ben ismét lesz Budapest Tuning ötletpályázat!
Túrázni hívja a fiatalokat a Valmart és a Pick

Túrázni hívja a fiatalokat a Valmart és a Pick 

A PICK tavaszi kampánya arra buzdítja az embereket, hogy mozduljanak ki a négy fal közül
Alkoholtilalom és a bulihajók száműzése - a főváros rendezné a pesti rakpart gondjait

Alkoholtilalom és a bulihajók száműzése - a főváros rendezné a pesti rakpart gondjait 

A fővárosi önkormányzat kitiltaná a hajók nagy részét a pesti rakpartról.
Két napig hajnalig nyitva a Szentendrei Skanzen

Két napig hajnalig nyitva a Szentendrei Skanzen 

Új zenei és művészeti fesztivállal bővül a Szabadtéri Néprajzi Múzeum programkínálata.
Ismét találkozhatunk a Google Utcakép autóival

Ismét találkozhatunk a Google Utcakép autóival 

A Google Utcakép autói idén tavasszal újra visszatérnek a magyar utakra.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.