Modern köntöst kap a szegedi Alabárdos Étterem

Új tulajdonosok - a Gellért és Fiai Kft., valamint Radnóti Ramon - üzemeltetik a szegedi Alabárdos éttermet. Az átalakítás gőzerővel folyik, a Sonka és borbár szombaton nyílik meg.

Az operatív feladatok Radnóti Ramonra hárulnak majd, de a tulajdonosok érdekei közösek: minőségi éttermet szeretnének vinni a város szívében - írja a Délmagyar Online.

A szegedi születésű Radnóti Ramon a főiskola után Írországban és Budapesten is dolgozott, majd Szegedre, a Fehértói Halászcsárdába került csárdagazdának. Ezt követően ő „építette fel" szinte az alapoktól a Szeged Nova ételudvarát, most az Alabárdost, új nevén Alabárdos Étterem – Delikát – Sonka és borbárt „találja ki".

Gellért Ákos szegedi üzletember - a Naturtex Kft. és a Gellért Szabadidőközpont tulajdonosa - azt ígérte: az Alabárdos jövőben is elegáns hely lesz, több arculattal: a borozót Sonka és borbárnak hívják majd, egy borozó, egy bisztró és egy tapasbár keveréke.

A Sonka és borbár sajtómegnyitóját csütörtökön, a zárt körű megnyitóját pénteken tartják, szombattól várják a vendégeket. Az előtér május 1-jére alakul át delikát résszé: itt az italok mellett sonkát, sajtot lehet kóstolni. Az alapanyagok egy része a Gellért-majorból, Vajhátról származik, ezeket csomagolva meg is lehet majd vásárolni.

Az étterem ars poeticája: legelőtől az asztalig. Az alapanyagok a cégcsoport saját, hagyományos tartásból kikerülő állatainak feldolgozásából származnak. Ugyancsak május 1-jétől ülhetnek ki a vendégek az új kerthelyiségbe is. Egységről egységre haladnak a felújításban: legutoljára, a szabadtéri játékok idei első előadása napjára, július 1-jére az étterem készül el.


Sonkafőzésnél  hallgassunk Bíró Lajosra!

Sonkafőzésnél hallgassunk Bíró Lajosra!  

Így nem lesz kemény és íztelen a húsvéti sonka.
Újra magyar lesz a Boci csoki és a Melba kocka

Újra magyar lesz a Boci csoki és a Melba kocka 

Megvásárolja a Boci, a Melba és a Párizsi kocka védjegyeit a Cerbona a Nestlétől.
Több mint száz nemzetközi borszakértő a hazai boros csúcstalálkozón

Több mint száz nemzetközi borszakértő a hazai boros csúcstalálkozón 

Több mint száz külföldi szakember ismerkedhet a magyar borral az idei Hungarian Wine Summit nemzetközi szakmai csúcstalálkozón.
Siemens-innováció:  ételmaradékból meleg víz

Siemens-innováció: ételmaradékból meleg víz 

A cég támogatásával valósul meg a hulladékból energiát előállító zöld megoldás.
Délutánba nyúló reggeli egy luxusszállodában

Délutánba nyúló reggeli egy luxusszállodában 

A Matild Palace-ban jellegzetes helyi finomságokat és a nemzetközi villásreggeli-klasszikusokat kóstolhatunk.
Borok a húsvéti sonka mellé

Borok a húsvéti sonka mellé 

A legmeghatározóbb fogás az ünnep során a húsvéti sonka, de megválasztani mellé a megfelelő bort.
Két magyar pezsgő a világelitben

Két magyar pezsgő a világelitben 

Az egyik exkluzív termék, kizárólag a Michelin-csillagos Babel Budapest étterem számára készült.
Ünnepel a Balatoni Kör

Ünnepel a Balatoni Kör 

Tíz éves születésnapját ünnepli a Balaton közepén, egy hajón megalakult társaság.
Sakura ünnep a fedélzeten

Sakura ünnep a fedélzeten 

Az Emirates különleges tradicionális japán fogásokkal idézi meg a szigetország cseresznyefa virágzásához kapcsolódó hagyományait.
Vasárnap megnyílik a SÜTIUTCA

Vasárnap megnyílik a SÜTIUTCA 

A Csányi utcában 12 kültéri installációban mutatják be a kortárs zsidó kulturális és gasztronómiai életet.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.