New Orleans, Comore-szigetek, Fort-de-France - újdonságok az Aviarepsnél

Partnerpartit tartott az Aviareps Magyarország, számos légitársaság képviselője a La Bodeguita del Medio kubai bár és étteremben. Az újdonságokról Tóth Attila ügyvezető számolt be.

A megjelentek elsőként az idén 60 éves Condor légitársaságról hallhattak. Megtudtuk, hogy az anyacég, a Thomas Cook annak idején szerette volna átnevezni a légitársaságot, azonban a Condor olyan ismert volt a piacon, hogy végül meghagyták az eredeti nevét. A Condorral számos egzotikus desztinációba eljuthatunk, az egyre népszerűbb Kubában például négy célállomásra is repül: Havannába, Varaderóba, Holguínba és Santa Clarába. De olyan úti célok is elérhetők, mint Barbados, Tobago, Cancún, Brazíliában Salvador da Bahia, Afrikában Fokváros és a Seychelle-szigetek, vagy például Alaszkában három város is. A téli újdonságok közé Fort-de-France Martinique szigetén és St. Lucia tartozik, amely Frankfurtból érhető el, nyáron pedig New Orleans-ba és San Diegóba indít új járatokat a légitársaság. Budapestről kiváló müncheni és frankfurti csatlakozással lehet eljutni az egyes desztinációkba.



Ingyenes stopover Bangkokban az EVA Airrel

Az Skytrax ötcsillagos légitársasága – csupán nyolc ilyen létezik –, az EVA Air újdonsága a vadonatúj triplahetes Boeing a Bécs-Bangkok-Tajpej útvonalon, amely megújult, háromosztályos konfigurációval és nagyobb kapacitással várja az utasokat. Az új osztály, az Elite 2-4-2-es elosztású. A Star Alliance-tag légitársaságot évről évre beválasztják a világ tíz legbiztonságosabb légitársasága közé, Bangkokban pedig ingyenes stopovert biztosítanak. Bécsből egyébként heti négy járat közlekedik a thai fővárosba.

Ethiopian, az üzleti légitársaság

Következőként az Ethiopianról hallhattunk. Az elsősorban corporate légitársaságként aposztrofált fuvarozó Bécsből heti négy, a téli kiemelt időszakban pedig heti öt alkalommal közlekedik Etiópia fővárosába, Addisz Abebába. Az indulás azért ideális, mert 23:20-kor száll fel a gép Bécsben, reggel 7 órára pedig megérkezik Addisz Abebába. Innen pedig akár már reggel 9 órakor útnak indulhatunk más desztinációkba. A légitársaság újdonsága jelenleg Namíbia és a Comore-szigetek.

Kapacitást növelt az Air Algerie Budapesten

A nemrég hozzánk is megérkezett Air Algerie heti kétszer, csütörtökönként és vasárnaponként közlekedik Budapest és Algír között. Afrika legnagyobb országába a légitársaság vasárnaponként Boeing 737-600, csütörtökönként pedig – a nagy érdeklődésre való tekintettel – már 737-800 típusú gépekkel repül.



Etihad diktálta minőség a Jet Airwaysnél

India vezető légitársasága, a Jet Airways nem csak az országon belül, de az egész Indiai szubkontinensen üzemeltet járatokat, például Nepálba és Srí Lankára is. Budapestről a párizsi és az amszterdami járatok biztosítják a legideálisabb csatlakozást. Mivel a légitársaság résztulajdonosa az Etihad Airways, ezért a magas minőséget ők diktálják. Érdekesség az Explore India Pass, mely egy nemzetközi jegyet és három belföldi kupont tartalmaz, ez egy foglalási kód alatt található, és egy jegyben kiállítható az utas részére. Előnye, hogy a belföldi szakaszok ingyenesen módosíthatók.

Lounge, autóbérlés és szálloda

Az Aviareps képviseli többek között a világ 190 repülőterének 300 lounge váróját, valamint a Europcart, Európa vezető autóbérlőcégét is, amely 140 országban – többek között hazánkban is – jelen van összesen 3700 felvevőponttal. Bár prémium autóbérlőről van szó, az árak nem feltétlenül magasak, hiszen igen nagy flottával rendelkezik. Az autók átlag életkora csupán 6,6 hónap, az átlagosan futott kilométer pedig húszezer. Újdonság Magyarországon az EP15 kóddal ellátott all inclusive-csomag, amely többek között olyan előnyökkel jár, mint a korlátlan kilométerhasználat, az önrészcsökkentő biztosítás és az autópályadíj. A Marriott képviseletét az utazási irodák felé is az Aviareps látja el többek között hazánkban is. A Marriott és a Starwood egyesülésével a világ legnagyobb hotelcége jött létre a közelmúltban, összesen több mint egymillió szobakapacitással. A 30 márkát tömörítő vállalat 5700 közép- és luxuskategóriájú szállodát foglal magában.


Új és újrainduló járatok a bécsi reptérről

Új és újrainduló járatok a bécsi reptérről 

Bővül az osztrák légiátrsaság kínálata.
Közel félmillió e-töltőpont elérhető hamarosan a franciáknál

Közel félmillió e-töltőpont elérhető hamarosan a franciáknál 

A nagyszabású fejlesztés megvalósítása érdekében 64 francia autópálya-pihenőben most 320 Siemens gyorstöltőt telepítettek.
A WIZZ első isztambuli járata elindult Debrecenből

A WIZZ első isztambuli járata elindult Debrecenből 

Isztambul a második törökországi város, amely már Debrecenből is közvetlenül elérhető Antalya után.
Nyitva az izraeli légtér a súlyos iráni légitámadást követően

Nyitva az izraeli légtér a súlyos iráni légitámadást követően 

Izrael vasárnap reggel megnyitotta légterét a szombat éjszakai, sikeresen kivédett légitámadás után, jelentették be hivatalosan Izraelben.
Melyik lesz az év ötödik kerékpárútja?

Melyik lesz az év ötödik kerékpárútja? 

A pályázat célja, hogy minél több vonzó bringás helyszínt tegyen ismertté.
Újabb fenntarthatósági lépés ennél a légitársaságnál

Újabb fenntarthatósági lépés ennél a légitársaságnál 

Hamarosan a Wizz Air járatainak tíz százaléka repülhet zöld üzemanyaggal.
Közvetlen járat indítása Budapest és Kanton között

Közvetlen járat indítása Budapest és Kanton között  

Elsősorban üzleti utasokra számítanak.
Figyelem! Útfelújítás a reptér felé vezető úton

Figyelem! Útfelújítás a reptér felé vezető úton 

A 3. ütem várhatóan április 15-én kezdődik és április 20-ig tart.
Egyre többen repülnek Svájcba

Egyre többen repülnek Svájcba 

Élen a Budapest-Bázel útvonal a Kiwi.com svájci foglalási listáján.
A világ legnépszerűbb repülős útvonalai

A világ legnépszerűbb repülős útvonalai 

2024-ben az előrejelzések szerint rekordszámú, 4,7 milliárd ember utazik légi úton.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.