SENSES OF SOFITEL rendezvénysorozat

Sofitel Budapest Chain Bridge, 2016 – A Sofitel Budapest Chain Bridge büszkén mutatja be a Senses of Sofitel eseménysorozatot. Az egyedülálló vacsorák alkalmával kulináris különlegességeket és a világ különböző pontjairól érkező Michelin-csillagos séfek gasztronómiai alkotásait kóstolhatják meg a vendégek. A gasztronómiai utazás során három vacsora keretében szolgálunk fel egyedi Paul Bocuse ételkülönlegességeket, melyek megízlelésével elrepítjük a gasztronómia csodálatos álomvilágába.

A SZAKÁCSOK

Bemutatunk 3 népszerű szakácsot, 3 különböző országból, akiknek sok hasonlóságot fedezhetünk fel pályafutásuk alatt.

Gilles Reinhardt - a világhírű 3 Michelin-csillagos Paul Bocuse étterméből, a lyoni L’Auberge du Pont de Collongesból, az első étterem, amely 50 év alatt még sosem veszítette el a 3 Michelin-csillagot.

Gilles 1975. március 21-én született Mulhouseban, és az Alsace régióban található Fellering kis városában nőtt fel. Már 5 évesen is azt mondta, hogy szakács szeretne lenni, ezért édesanyja készített neki egy séf kabátot és séf sapkát. Gyakran rávette anyukáját, hogy hívjon meg vendégeket, amikor főzhetett nekik.

A franciaországi L’Auberge du Pont de Collonges étteremben 1997-ben kezdett el dolgozni, mint segédszakács miután más régiók éttermeiben is tevékenykedett. 2000-ben Paul Bocuse “jobbkeze” lett. 2004-ben a Meilleur Ouvrier de France versenyen koronázták meg (a versenyt minden negyedik évben rendezik meg, amely során kiválasztják a különböző szakmák legjobb mestereit, ez egy nagyon rangos esemény Franciaországban, melyre már egy évvel előtte készülni kell). Ma a Paul Bocuse étterem főszakácsa. Számára a találkozás és a közös munka Paul Bocuse-val, olyan mintha egy mesebeli álom vált volna valóra.

Olivier Potier – A Sofitel Montreal volt főcukrásza

Olivier Potier séfként kezdte pályafutását, Észak-Franciaországból indulva dolgozott olyan híres gasztronómiai intézményekben, mint a La Durée Paris, amely világhírű a macaronjairól. Valamint több helyi konyhában és számos hotel éttermében is megfordult, többek között a The Saint James, a The Saint Paul és a Sofitel szállodákban. Potier csakis a legjobb minőségű alapanyagokból készíti el alkotásait, melyek eredményei között érdemes megemlíteni a lélegzetelállítóan finom vajas süteményeit.

Olivier az egyszerű és letisztult ízeket használja desszertjei elkészítésénél, és minden egyes kreációjának más és más különleges textúrát ad. Minden esetben fűszerezi a megálmodott édességeket, először megkóstolja őket, majd az ízek alapján és az arányok szerint fűszerezi, így a végeredmény mindig mennyei. Egyedisége abban is rejlik, hogy elemzi a süteményeit, és ez nagyban megkülönbözteti a többi cukrásztól, hiszen ebben a szakmában ez nem jellemző. A séfek ízlelés alapján fűszerezik az ételeket, a cukrászok viszont a könyvek alapján, a recepteket követve használják az arányokat. Ez a módszer a cukrászok világában valóban egyedi és szokatlan.

Bátran mondhatjuk, hogy a Gâteaux de voyage legjobbja, vagyis azoknak a mini desszertsütemény különlegességeknek, melyeket az összes francia cukrászdában megtalálhatunk.

Deff Haupt – A Sofitel Budapest Chain Bridge főszakácsa

Deff Haupt híres arról, hogy forradalmian új ízeket varázsol az asztalra. Deff Hauptról igazán hamar kiderült, hogy a gasztronómia vérbeli fenegyereke, hiszen már pályafutásának legelső két évében három junior főzőversenyt nyert, majd a világ több pontján elismert éttermekben vált vérbeli profivá a szakmában. Olyan Michelin csillagos éttermekben dolgozott, mint a híres Au Crocodile valamint Paul Bocuse és Joel Robuchon éttermeiben.

Németországból indulva, Franciaországon, Chilén és Brazílián át, Kanadán, Egyesült Arab Emirátusokon keresztül Egyiptomból érkezett Magyarországra, hihetetlenül izgalmas tapasztalatokkal és elképesztő inspirációkkal.

Foglaljon asztalt erre a különleges eseményre, mely nem csupán találkozás a híres séfekkel, de Budapest egyik legjob kulináris élménye.

Időpontok:
2016. január 28. - Csütörtök
2016. január 29. - Péntek
2016. január 30. - Szombat

Kóstolja meg Gilles Reinhardt, Olivier Potier és Deff Haupt által elkészített 6 fogásos vacsora csodánkat, melyhez pezsgőt és különleges borokat kínálunk.

Érkezés 19:00 óra, Gála vacsora 20:00 óra a Paris Budapest Étteremben
Vacsora ár: 30 000 HUF/fő, mely az ÁFÁT és a szervíz díjat tartalmazza.

Aztalfoglaláshoz kérjük hívja a (+36) 1 235 1230 telefonszámot, vagy írjon nekünk a reservation@parisbudapest.hu email címre.


Augusztusban Szabadság Szigete

Augusztusban Szabadság Szigete 

Az idei Sziget Fesztivál minden eddiginél fenntarthatóbb és higiénikusabb lesz – ígérte a szervezőcsapat a csütörtöki sajtótájékoztatón.
Hamarosan Európa Fesztivál - 20 éves az EU-s csatlakozás

Hamarosan Európa Fesztivál - 20 éves az EU-s csatlakozás  

A Helló Európa! Fesztivál programjai a szabadság, az európaiság és a sokszínűség jegyében keltik életre Budapest ikonikus helyszíneit, köztereit és épületeit.
Szegeden rendezik a Hőlégballon Világbajnokságot

Szegeden rendezik a Hőlégballon Világbajnokságot 

A sportág legrangosabb versenyére a világ több mint 30 országából várnak résztvevőket.
Kerékpáros kishajókat adtak át a Tisza-tavon

Kerékpáros kishajókat adtak át a Tisza-tavon 

Kerékpáros kishajók teszik még vonzóbbá a Tisza-tavi aktív turizmust.
Speciális módszerrel restaurálják Magyarország legidősebb nagyharangját

Speciális módszerrel restaurálják Magyarország legidősebb nagyharangját 

A veszprémi Szent Mihály Főszékesegyház Szentháromság harangját 300 év után először mozdítják el a helyéről.
15 milliárd forintra pályázhatnak a hazai turisztikai ágazat szereplői

15 milliárd forintra pályázhatnak a hazai turisztikai ágazat szereplői 

Új programot indít a kormány a turisztikai szolgáltatók megsegítése érdekében.
Hamarosan Nevelőszülők Napja a budapesti Állatkertben

Hamarosan Nevelőszülők Napja a budapesti Állatkertben 

Május 12-én, vasárnap rendezi az "Alapítvány a Budapesti Állatkertért" a tavaszi Nevelőszülők Találkozóját, ahová mindenkit sok szeretettel várnak.
Famászó bajnokságot rendeznek Tatán

Famászó bajnokságot rendeznek Tatán 

Igen, ilyen is van: a Magyar Faápolók Egyesülete nemzetközi előírásoknak megfelelő famászó bajnokságot rendez Tatán, az Öreg-tó partján.
Erre kell számítania annak, aki munkát keres

Erre kell számítania annak, aki munkát keres 

Szinte minden vármegyében lelassult a munkaerő-felvétel.
A 25 éven aluliak szja-mentessége felrázta a munkaerőpiacot

A 25 éven aluliak szja-mentessége felrázta a munkaerőpiacot 

Egyre nehezebb helyzetben a munkáltatók.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?