Swarovski-csillár és kézzel festett selyemtapéta az új budapesti szállodában

A Prestige Hotel Budapest 2015 tavaszán nyitja meg kapuit – ezzel a bejelentéssel köszöntötte vendégeit a budapesti Continental Hotelben december 4-én este megtartott fogadáson Mazen Al Ramahi, a szállodák tulajdonosa. 

Az eseményen a szállodalánc már meglévő két tagjának, a Só utcai Boutique Hotel Budapestnek és a Dohány utcai Continental Hotel Budapestnek kiemelkedő üzleti partnereit és a sajtó képviselőit hívták meg.

A Hild József által tervezett, Vigyázó Ferenc utcai épület műemléki homlokzata a felújítás során visszakapja eredeti szépségét. Az épület belső szerkezete is megmarad, ezáltal a 85 szobás szálloda minden szobájához kijárat tartozik majd a belső körfolyosóra, a hat emelet magas átriumra. A hotelben relaxrészleg és konferenciaterem kialakítását is tervezik, így egyszerre tudja a turistaként Budapestre érkezőket és az üzleti utazókat kiszolgálni.

A Prestige-ben is a design és a minőségi kivitelezés volt az építészeti tervezés alapvetése. Vörös Virág, Sáfrány Csilla és Bagyinszkiné Kiss Tünde belsőépítészek a vintage stílust a modernitással, a klasszikus békebeli eleganciát és a legújabb technikai vívmányokat ötvözik mind a szobák, mind a közös terek kialakításában. IPE Cavalli bútorok, Swarovski kristálycsillárok, Villeroy & Boch szaniterek, kézzel festett angliai selyemtapéta, SICIS bronzszemcsékkel végighintett padlóburkolat, Harlequin Leonida Velvet textilek uralják a teret.

"Összeköltözik" a Prestige és a Costes

Ahogy azt Gerendai Károllyal készített interjúnkaban is megírtuk, a Prestige Hotel Budapest éttermi együttműködő partnere a nemrég a világ 25. legjobb éttermének választott Costes lesz. A Gerendai Károly és Miguel Rocha Vieira séf együttműködéséből létrehozott, Magyarországon elsőként Michelin-csillagot kapott étterem a csillag megőrzésének érdekében még egy ideig tovább működik majd a Ráday utcai eredeti helyszínén is, de a szállodában nyíló Costes Downtown étterem lesz a márka új zászlóshajója. A konyha kiválóságáról továbbra is a portugál sztárséf gondoskodik majd mindkét étteremben. Az új helyszínen a nemzetközi trendeknek megfelelően kicsit lazább, barátságos légkört teremtve, harmonikus és letisztult terekben képzelik el a vendéglátást. A Costes Downtown a szállodai vendégek teljes körű étkeztetési kiszolgálása mellett természetesen nyitva áll majd az utcáról betérő látogatók előtt is. A mára már szűkössé vált Ráday utcai éttermi tér helyett itt már közel kétszer annyi vendéget tudnak majd leültetni, valamint látványkonyha és séfasztal is lesz majd itt.

Az est során bemutatott pre-opening csapat feladata, hogy sikeresen piacra vezesse a Prestige Hotel Budapestet.

Néhány fotó a fogadásról:


Páratlan művészeti élmény ebben a pesti szállodában

Páratlan művészeti élmény ebben a pesti szállodában 

Mától látogatható Fischer Judit Mundane Romance c. egyéni kiállítása a Hilton legújabb budapesti szállodájában.
A Marriott-nál  indul a LevelUp! program - a hazai szállodaipar egyedülálló kezdeményezéseként

A Marriott-nál indul a LevelUp! program - a hazai szállodaipar egyedülálló kezdeményezéseként 

A Marriott cégcsoport megelégelte azt a problémát, ami gyakran előtérbe kerül üzemelésük során: ez pedig a vendéglátóipari területen mindenki számára ismerős szakemberhiány.
Jelentős segítség érkezik állami szintről a bajba jutott visegrádi hotelnek

Jelentős segítség érkezik állami szintről a bajba jutott visegrádi hotelnek 

A súlyos mértékű tűzkárt szenvedett, több mint 100 főt foglalkoztató, 4 csillagos szálloda Hotel Silvanus helyreállításához az MTÜ 60 millió forinttal járul hozzá.
Tarcalon találkoztak a magyar kastélyszállodások, hamarosan Olaszországba indulnak

Tarcalon találkoztak a magyar kastélyszállodások, hamarosan Olaszországba indulnak 

A kastélyszállodások Tarcalon, az Andrássy Kúriában tartották éves közgyűlésüket április 15-én, hétfőn.
Bemutatkozott a BOTANIQ Collection prémium turisztikai brand

Bemutatkozott a BOTANIQ Collection prémium turisztikai brand 

Igencsak látványos rendezvény keretében, április 11-én, a Pesti Vigadóban debütált az új brand. Ahol az is kiderült, mit rejtenek a "titkos kertek"?
Díjeső a TRIBE budapesti tagjának

Díjeső a TRIBE budapesti tagjának  

Három kategóriában is díjazták a WING által fejlesztett TRIBE Hotel Budapest Stadiumot a LIV Hospitality Design Awards-on.
Világszerte szárnyal a hotelipar topszegmens területe

Világszerte szárnyal a hotelipar topszegmens területe 

A nemzetközi tanácsadó cég elemzése szerint kiemelkedő évet zárt a globális hotelpiac.
Indul a Marriott saját képzési programja

Indul a Marriott saját képzési programja 

LevelUp! elnevezéssel innovatív képzés indul a vendéglátóipari szakemberhiány pótlására a Marriott cégcsoport kezdeményezésére.
Moderonak indult, Meleaként nyílt meg Sárvár új ötcsillagos, tóparti szálláshelye

Moderonak indult, Meleaként nyílt meg Sárvár új ötcsillagos, tóparti szálláshelye 

Amelyet egy meghívásnak köszönhetően mi is kipróbálhattunk.
KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest

KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest 

A belföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 14, a külföldi vendégéjszakáké 24 százalékkal emelkedett.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.