Szívesebben fizetünk bankkártyával

A bankkártyával rendelkezők több mint kétharmada, 69 százaléka a kártyás fizetést részesíti előnyben a készpénzhasználattal szemben - derül ki a CIB Bank kedden közölt reprezentatív felméréséből.

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A kutatást a 25-59 éves, városi, bankkártyával rendelkező lakosság körében készítette 300 fő megkérdezésével a Gfk piackutató a bank megbízásából.

A jelentés szerint a megkérdezettek 24 százaléka inkább készpénzt használ, 7 százalékuk pedig egyformán fizet kártyával és bankjeggyel.

A válaszadók úgy vélik, hogy nagyjából 700 forint az a legkisebb összeg, amiért már inkább készpénzzel fizet - írja az MTI-hez eljuttatott közlemény.

A felmérés rámutat arra, hogy bankkártyával elsősorban hiper- és szupermarketben, drogériában, gyógyszertárban, ruházati üzletben és benzinkúton fizetnek, de legtöbben könyvet, illetve műszaki cikket is kártyával vásárolnak.

A bankkártyával rendelkezők 46 százalékának több folyószámlája, 50 százalékának több bankkártyája van. Ennek oka jellemzően az, hogy a megkérdezettek betéti- és hitelkártyával egyaránt rendelkeznek, és sokaknak minden számlához külön bankkártyája van - írja a jelentés.

A válaszadók ötöde azért rendelkezik több kártyával, mert mindegyiket más célra használja, 25 százalékuk pedig a kártyákhoz kapcsolódó kedvezményeket használja ki.

A kutatás szerint ugyanakkor a válaszadók negyede nincs tisztában a bankkártyák közötti különbségekkel.

A bankkártyát használók túlnyomó többsége tájékozott az ingyenes készpénzfelvételről, 86 százalékuk már nyilatkozott is erről.

A válaszadók közel 70 százaléka egyszer vagy kétszer vett fel készpénzt bankautomatából az elmúlt hónapban - olvasható a közleményben.

Forrás: Élelmiszer Online/MTI


Jöhetnek az ötletek, hogy mivel dobjuk fel Budapestet!

Jöhetnek az ötletek, hogy mivel dobjuk fel Budapestet! 

Jó hír a vállalkozó kedvű, városukat szerető budapestieknek: 2024-ben ismét lesz Budapest Tuning ötletpályázat!
Túrázni hívja a fiatalokat a Valmart és a Pick

Túrázni hívja a fiatalokat a Valmart és a Pick 

A PICK tavaszi kampánya arra buzdítja az embereket, hogy mozduljanak ki a négy fal közül
Alkoholtilalom és a bulihajók száműzése - a főváros rendezné a pesti rakpart gondjait

Alkoholtilalom és a bulihajók száműzése - a főváros rendezné a pesti rakpart gondjait 

A fővárosi önkormányzat kitiltaná a hajók nagy részét a pesti rakpartról.
Két napig hajnalig nyitva a Szentendrei Skanzen

Két napig hajnalig nyitva a Szentendrei Skanzen 

Új zenei és művészeti fesztivállal bővül a Szabadtéri Néprajzi Múzeum programkínálata.
Ismét találkozhatunk a Google Utcakép autóival

Ismét találkozhatunk a Google Utcakép autóival 

A Google Utcakép autói idén tavasszal újra visszatérnek a magyar utakra.
Különleges túraútvonalon láthatóak a Kékvándor fotográfiák

Különleges túraútvonalon láthatóak a Kékvándor fotográfiák 

Túraútvonal-szerű kiállításon tekinthetők meg Burger Barna az Országos Kéktúrán készült fotográfiái a Természettudományi Múzeumban
Sok munkavállaló ragaszkodik az otthoni munkavégzéshez

Sok munkavállaló ragaszkodik az otthoni munkavégzéshez 

A nagyobb rugalmasságra már a pandémia idején is volt igény.
Kertek a turizmusban,  turizmus a kertekben

Kertek a turizmusban, turizmus a kertekben 

Kétnapos, "Kertörökség a turizmusban" címmel konferencia vette kezdetét szerdán, a Petőfi Irodalmi Múzeumban.
Szezonnyitó kedvezmények várják hétvégén a bringásokat

Szezonnyitó kedvezmények várják hétvégén a bringásokat 

Több mint 80 kerékpárosbarát szolgáltató készül akcióval hétvégén a Föld napjára. 
Az Év Tájházvezetője díj Újbarokra került

Az Év Tájházvezetője díj Újbarokra került 

Az Év Tájházvezetője elismerést és a Tájházak és Szabadtéri Múzeumok Szövetsége életműdíjat adták át Szentendrén, a Skanzenben.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.