Ayurvéda orvoslás, felhő alapú szállodai szoftver, online marketing

A pesti Belváros egyik nemrégiben nyílt, igazi lazulós, stresszoldó, olaszos atmoszférájú vendéglátóhelyére, a Bazilikához közeli Mericano Bar-ba hívta a Business Klub ezúttal vendégeit. Koktélok, pizza, fagyis desszert, sok friss gyümölcs, finom kávé, szép borok és finom pálinkák várták az érdeklődő éttermi és szállodai szakembereket.

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Előtérben a holisztika

Siófokról, Magyarország egyik legkülönlegesebb koncepciójával összerakott gyógyszállójából rossz hír érkezett: az előadásra felkért alapító-tulajdonos, ayurvédikus szakorvos, Dr. Dmitrij Szkopincev képtelen autóba ülni (lumbágó gyötri), ezért a Calendula Hotel fiatal igazgatónője, Balassa Stefánia tartja meg helyette házukról a prezentációt, aki először szállodájuk előtörténetéről mesélt. Ez a speciális kezelési eljárás nem ismeretlen idehaza: a hagyományos, ősi módszerek alkalmazása, a legmodernebb diagnosztikai és orvosi technológiák ötvözésével, valamint az ayurvédikus gyógynövény-készítményekkel történő orvoslás régi keletű módszer, amely a mai világban egyre sikeresebb és keresettebb. Szkopincev doktor különben több mint húsz éve tevékenykedik ezen a területen: Siófokon 1991-ben, majd később Budapesten is nyitott hasonló jellegű gyógyintézményt. Ayurvédikus és medical szállodáját azonban idén tavasszal nyitotta meg, ahol összevonta l luxus hotel minden kényelmét a gyógyítás általa képviselt magas szintjével. Van a Calendulában diagnosztikai és terápiás részleg, egy különleges koncepció mentén működő, á la carte kínálattal is rendelkező étterem (hús, alkohol és hideg italok az ayurvédikus módszer alapján itt nem rendelhetők). Vannak még konzultációs szobák az épületben, laboratórium, radiológia, echocardiografia, gasztroenterológiai szoba, tíz kezelőterem, öt gyógynövényes gőzkabin, hat balneoterápiás helyiség, tágas jógaterem, valamint a legmodernebb műszerekkel felszerelt mini sebészeti műtő.

Egyébként Magyarországon ez az egyetlen olyan gyógyszálló, amelyet hivatalosan is elismer az indiai Ayurvédikus Tudományok Minisztériuma, és ebben nyilván szerepet játszik az is, hogy a speciális, holisztikus megközelítés módszerét a mindössze 13 szobás siófoki butikhotelben magyar, indiai, nepál, thaiföldi és ukrán szakmeberek alkalmazzák, szám szerint 25-en – a főorvos vezetésével.

Bárhol, bárhonnan, bármikor

A SabeeApp olyan Szálloda és Channel Manager egyben, amely tulajdonképpen egy felhő alapon működő szállodai szoftver. Előnye, hogy nem kell telepíteni, letölteni az alkalmazásához semmit az adott hotelnek, valamint bárhol, bárhonnan, bármikor elérhető (iPad, telefon, laptop), hallhattuk fejlesztésük előnyeit Moncsek Zsolttól, a cég sales managerétől. Azért is érdemes a magyar fejlesztéső hotel management rendszert alkalmazni, mert esetében nincs hardver beruházás, folyamatosan, automatikusan történik az adatmentés, és a hazai találmány képes a szállásfoglalás, a számlázás, a housekeeping, a csoportos foglalások, a riportok, statisztikák elkészítésére. Segítségével a check in is gyorsabb lesz.Több mint 50 szállásfogalló partnerrel dolgozik együtt az a SabeeApp,, teljesen automatikus, nem mellesleg jutalékmentes, korlátlan, és kétirányú kommunikációt tesz lehetővé. Az online fizetési rendszerek általa használhatók, sőt, van saját fizetési rendszere is.

Az online meghatározó ereje

Gecs Katalint eredetileg az Ebola Play cégtől hívtuk el, azonban időközben cége neve TEN-né változott, ennek is elmondta az okát, miközben bemutatta cégcsoportját. A hotelek és a vendéglátás megfelelő részvételét mutatta be a social media - a Facebook, instagram, twitter, tumbir stb. – területén, megfelelő ill. hibás alkalmazására hozva példákat. Multiplatformokról, a digitális jelenlét mai fontosságásáról, az online-offline integrációjáról, az online-on az adott vendéglátó- vagy szálláshely első találkozásáról hallhattunk. A vizualitás ereje, a desztinációs marketing szerepe, a releváns tartalmak, a tematikus és időzített posztok, a személyes „cukiság” vendéggeneráló hatása, a vendégek saját posztjainak felhasználása – mindez ma már kihagyhatatlan, ha valaki sikerre szeretné vinni vállalkozását.

Ne akció, inkább ajándék legyen!

A nyárköszöntő program utolsó részében szakmai vendégeink az előadók oldaláról érdekes szakmai kérdések alapján mondták el véleményüket. Például arról, hogy a Calendula Hotel menedzsmentjében, mondta Dr. Bihari Pál, a ház kereskedelmi igazgatója, az a közös, hogy szállodai tapasztalatuk nem volt korábban, csak személyesek – vendégként. Ezért a kezdeti időszakban szakemberi gárda segítségét vették igénybe. A SabeeApp alapító-tulajdonosa, Herman Szabolcs azt fejtegette, mennyire fontos az individuális, egyénre szabott szolgáltatás: mindig fókuszban legyen a vendég. Gecs Katalin ehhez hozzátette, hogy a hotelen, éttermen belül is meghatározó az emberi tudás és személyiség. Ma az online jelenlét meghatározó, de ennél is fontosabb a személyes benyomás, a helyszínen tapasztaltak. SabeApp: az utazás, a döntés előkészítése az online megjelenéssel kezdődik, az online marketinghez pedig érdemes külső szakembert vagy céget felkérni, amennyiben az anyagi eszközök ezt megengedik. Végül mindannyian egyetértettek abban, hogy az „akció” szó használata meglehetősen elcsépelt és nem olyan hatékony, mintha helyette plusz szolgáltatást, jutalmat, pozitív élményt kínál (lehetséges) vendégeinek az adott intézmény.

 

 Köszönet június végi klubtalálkozónk segítőinek:

A Mericano Barnak a helyszín biztosításáért, és az olaszosan nyárias, könnyű és finom cateringért
A Progastnak, a hazai vendéglátó szegmens professzionális beszállítójának, amely, mint már annyiszor, ismét jelen volt, hogy kávéval kínálja vendégeinket
A Zelna Borászatnak, Balatonfüred egyik legújabb boros családi vállalkozásának, akik könnyed, reduktív boraikat hozták kóstolni a szakmának, hogy megismerjék a hazai szállodások, éttermesek – elsősorban fehér borokból álló – szép tételeiket
Az érpataki Zsindelyes Pálinkaháznak Juhász Miklós vezetésével, akik finom gyümölcsös toppárlataikat kínálták
Valamint Takács László jégszobrásznak (IceLine), aki ezúttal egy hatalmas, jéghideg gyümölcskosárral érkezett, amely telis tele volt finom, friss gyümölcsökkel 

Forrás: Vendég & Hotel


Kertek a turizmusban,  turizmus a kertekben

Kertek a turizmusban, turizmus a kertekben 

Kétnapos, "Kertörökség a turizmusban" címmel konferencia vette kezdetét szerdán, a Petőfi Irodalmi Múzeumban.
Szezonnyitó kedvezmények várják hétvégén a bringásokat

Szezonnyitó kedvezmények várják hétvégén a bringásokat 

Több mint 80 kerékpárosbarát szolgáltató készül akcióval hétvégén a Föld napjára. 
Az Év Tájházvezetője díj Újbarokra került

Az Év Tájházvezetője díj Újbarokra került 

Az Év Tájházvezetője elismerést és a Tájházak és Szabadtéri Múzeumok Szövetsége életműdíjat adták át Szentendrén, a Skanzenben.
Esztergom megnyitotta az idei rendezvényszezont

Esztergom megnyitotta az idei rendezvényszezont 

Esztergom minden korábbinál színesebb rendezvényszezont nyit az idei évben.
Először született magyar győzelem a brüsszeli díjátadón

Először született magyar győzelem a brüsszeli díjátadón 

A fesztivál során immár negyedszerre osztották ki a rangos NEB díjakat, amelyek innovatív és fenntartható európai projekteket díjaznak
Megmutatják magukat Gyenesdiás rejtett kincsei

Megmutatják magukat Gyenesdiás rejtett kincsei 

Gyenesdiás, a Nyugat-Balaton családbarát üdülőfaluja méltán híres díjnyertes strandjairól, de igazi élmények a parton túl is felfedezhetők.
Idén új helyszínen folytatódik a Szeláví! Fesztivál

Idén új helyszínen folytatódik a Szeláví! Fesztivál 

Barátok, nyáresti koncertek, koccintás az élet apró örömeire és kirándulások a Dunakanyar egyik legszebb helyén
Helyzetjelentés a munkaerőpiacról: fluktuáció, munkaerő-kereslet, passzív leépítés, átképzés

Helyzetjelentés a munkaerőpiacról: fluktuáció, munkaerő-kereslet, passzív leépítés, átképzés 

Mérséklődött a fluktuáció, de a HoReCa-szektorra alapvetően ez még nem jellemző. Friss munkaerő piaci elemzés - fontos megállapításokkal.
Futóverseny és koncertek - jön az EU-napi futás

Futóverseny és koncertek - jön az EU-napi futás 

Szabó Balázs Bandája, a Carson Coma Akusztik Trió és a Lázár tesók is fellépnek május 12-én az idei Európa-napon.
Személyi hír házunk tájáról

Személyi hír házunk tájáról 

Kedves Olvasónk! Aki figyelemmel kíséri szakmai oldalunkat, napi hírleveleinket - láthatja, olvashatja, tudhatja, hogy új szerkesztő érkezett hozzánk Szöllősi Tímea személyében.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.