Íme a Dining Guide győztes éttermei

A Michelin-csillagos Onyx és Costes, valamint a delente zárva tartó ZONA a győztes a Dining Guide szerint.

TOP 100 Étteremkalauz néven nyomtatott formában megjelent az online gasztroportál idei katalógusa, amely szerint hazánk három legjobb étterme sorrendben az Onyx, a Costes és az éppen a napokban minden délben bezárni kényszerült ZONA.

A kiadvány street food melléklettel is kiegészült, valamint az is kiderül, melyik legjobb kínai étterem a fővárosban, hol van jó görög gyros vagy vietnami pho leves.

Vajda Péter főszerkesztő szerint ez a lista abban más a sok hasonló kiadványtól, hogy a vizsgált éttermeket számos alkalommal látogatták, vagyis több tapasztalat összegzéseként értékeltek. Szerinte amíg más kiadványok általában egyszeri étkezések konkrét tételeit elemzik, ez a lista az adott hely stílusát, gasztronómiai profilját pontozza.

A kalauzban egyébként döntő többségben vannak a fővárosi helyek, és míg a könyv első részében a pontszámok alapján listáztak, addig a kiadvány hátsó fertályában, a vidéki éttermek felsorolásánál kaotikus összevisszaság uralkodik: sem ábécé sorrend, sem pontszám alapján nem lehet megtalálni a kérdéses éttermeket, teljes rejtély, ott milyen elképzelés alapján alakították ki a közölt sorrendet. A tesztelők szerinti legjobb 100 éttermet, valamint további 850 éttermet tartalmaz a kiadvány, és a főszerkesztő elmondása szerint hat-hét tesztelő egész évben folyamatosan járja a helyeket, szempontjaik közel azonosak, és az ő megállapításaik alapján születik a TOP 100-as lista.


Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól

Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól 

A Bortriatlon egy nagyon izgalmas rendezvény, aminek egyik fontos állomása a Szürkebarát Hétvége.
Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.
Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál

Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál 

Immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a már-már hagyománnyá avanzsált sétáló kóstoló. 
Mi lesz a borvidékekkel?

Mi lesz a borvidékekkel? 

Az éghajlatváltozás a világ borvidékeinek hetven százalékát alkalmatlanná teheti szőlőtermesztésre.
Vanília égbolt

Vanília égbolt 

Vanília minden mennyiségben - izgalmas más fűszerek, sosem gondolt párosítások kíséretében.
Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen

Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen 

Merész döntés volt a versenyre nevezni egy piacra került új termékkel - de bejött.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?