Átadták a Cascade Barlang- és Élményfürdőt

Átadásra került Demjénben a barlangfürdő, amely a Turisztikai attrakciók fejlesztése kiírásban 500 millió forintos támogatást nyert. A Gyógy- és élményfürdő fejlesztése a Demjén Termál Völgyben című beruházás célja, hogy a Cascade Barlang- és élményfürdő a régióban egy olyan turisztikai attrakció legyen, amely a vendégek további százezreit csábítja majd az egri borvidékre. Egyúttal a Völgyben található létesítmények egész évben nyitva tartásának, kiegyensúlyozott működésének, így piaci pozíciójának megerősítése lehet a fürdőfejlesztés. Ennek eredményeként pedig 2017-re, a Demjéni Termál Völgy látogatószáma megduplázódhat.

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Demjén határában a Termál-völgyben 690 méter mélyről tör fel az ország legújabban feltárt, 68 Celsius-fokos gyógyvize, melyre alapozva készült el a közel tízhektáros területen 2007-ben a Demjéni Gyógyfürdő és Aquapark, 7 medencével. A víz gyógy- és rekreációs hatása miatt a régióban soha nem látott látogatószám növekedés történt. A beruházásokat megelőzően kérdőíves felméréssel, több száz vendéggel folytatott beszélgetést követően képet kaptunk arról, hogy milyen szolgáltatásfejlesztéseket látnának szívesen a Termál Völgybe látogató vendégek a következő években – mondta Rácz József, a Demjén Termálfürdő Kft. képviseletében, aki hozzátette: a tulajdonosok azonnal tudták, hogy ebbe bele kell vágniuk.

A természet adta lehetőségeket kihasználva egy hegybe vájt, most átadásra kerülő barlangfürdő a régióban egy olyan turisztikai attrakció, amely további százezreket csábít majd az egri borvidékre, nemzeti parkokba, a turizmus minden területére, növelve ezzel a régió gazdasági teljesítményét. A beruházást hitelből és önerőből, illetve az Európai Unió és a Magyar Állam által biztosított támogatásból végezte a Demjén Termál Fürdő Kft.. A vállalkozás felismerte, hogy a Demjéni Termálfürdő folyamatos fejlődésre van ítélve, hiszen már eddig is több százezer vendéget fogadott. A továbblépéshez pedig, a látogatók Demjénben és környékén tartásához elengedhetetlen a Völgy tovább fejlesztése.

A tervek megvalósítására uniós pályázaton a 2012 decemberében átadott hotel megépítésére több mint 267 millió forint, a barlangfürdő megvalósítására pedig 500 millió forint vissza nem térítendő forrást nyert a beruházó. 1,4 milliárd forintból tehát négycsillagos gyógy- és wellness hotel épült (Cascade Hotel**** Resort & Spa), több mint másfélmilliárd forintból pedig barlangfürdő létesült a Heves megyei településen. Így három éven belül közel 3 milliárd forint értékű fejlesztés valósult meg Demjénben, a Gyógyvizek Völgyében. Ezzel a Demjéni Gyógy- és Termálfürdő az Észak-Magyarországi régió legdinamikusabban fejlődő fürdője. A fejlesztéssel a természeti adottságokat kihasználva a Turisztikai attrakciók fejlesztése kiírásban a „Gyógy- és élményfürdő fejlesztés a Demjéni Termál Völgyben” című nyertes beruházás került megvalósításra.

A több mint 1Mrd Ft-os beruházás eredményeként a tulajdonosok várakozásainak megfelelően 2015-től legalább 100.000 fővel növekszik majd a látogatók száma, ami 2017-re a tervek szerint eléri a 320.000 főt. A projekt megvalósulásával több, mint 30 fő jut új munkahelyhez. A fejlesztés eredményeként évente 300 millió Ft többletbevétel realizálódhat, a desztinációban pedig a szálláshely és az ehhez kapcsolódó szolgáltatás területén multiplikátor hatásként, további 350 millió Ft többletbevételt generálhat.

- Egy elvarázsolt, földalatti vízi világ valósul meg, ahol a fürdőzés élményét a fények, színek játéka teszi különlegessé. A kitörő vulkánt jelképező óriási őserdei katlan és a benne lévő csúszdatornyok még tovább fokozzák az élményt, több mint 1500 négyzetméternyi vízfelülettel - egy óriás barlangrendszerben, mely a pihenést, a kikapcsolódást és a gyógyulást szolgálja majd – foglalta össze a megnyíló új beruházást Tóth Péter, a Demjén Termál Fürdő Kft. ügyvezető igazgatója.

És a számok… 760 méter a Barlangfürdő teljes hossza, ezekhez csatlakozik a hegybe süllyesztett 24 m átmérőjű és 25 m mély csúszda torony, a 133 m hosszú sodrópatak, só barlang, 10 kezelő szoba, gyermek medencékkel, és egy olyan medence, ami a mozgássérültek igényeit elégítik ki, továbbá megvalósult a vízi bár, magyaros étterem és török kávéház is. A barlangban az élmények mellett a pihenés örömét, a gyógyulás esélyét is kínálják, hiszen vannak olyan elszeparált részei, melyek az élményforgatag zavaró zajos elemeit kizárják. S talán a legnagyobb élményt nyújtó elem: a barlang tetején lesz a kiinduló pontja annak a több pályás fotocellás, 550 méter hosszú óriáscsúszdának, mely 25 méter mélyen érkezik a föld alatt lévő medencékhez. S nem elhanyagolható tény az sem, hogy mint ahogyan a Gyógyfürdőben, a Cascade Hotel wellness részlegében, így a Barlangfürdőben is, saját kútból, mindennap frissen töltött gyógyvizes medencékkel is várják majd a látogatókat. Eddig a fedett wellness medence, három gyógymedence, a csúszdákból érkezők medencéje, úszó, ugró és további két meleg vizes medence szolgálta ki a fürdővendégeket a főszezonban 800 m2 vízfelülettel. A barlangfürdő elkészültével ez további több mint 1500 m2-el növekszik. A Demjén Termál Völgy az év minden szakában várja a térségbe látogatni kívánó hazai és külföldi vendégeket.

A projektzáró rendezvénnyel egybekötött sajtótájékoztatón Dr. Seszták Miklós, fejlesztési miniszter, mint az esemény díszvendége méltatta a beruházást, majd Nyitrai Zsolt, Demjén országgyűlési képviselője kiemelte: nagyon örül a fejlesztésnek, úgy gondolja nem csak a fürdőnek fogja meghozni a nagyobb hírnevet, hanem a térségnek is előnyére válik a már üzemelő szálloda és a most megépült barlangfürdő. Fodor Géza, Demjén polgármestere ezt azzal egészítette ki, hogy a fürdő, a vízi élmények komoly vonzerőt jelentenek a vendégek részére, s bízik benne, hogy az egy egyedi barlangfürdő nyújtotta szolgáltatással gazdagított Völgy pedig hosszú tartózkodási idővel, kimagaslóan vonzó célpont lehet a hazai és külföldi vendégeknek egyaránt.


Jelentős segítség érkezik állami szintről a bajba jutott visegrádi hotelnek

Jelentős segítség érkezik állami szintről a bajba jutott visegrádi hotelnek 

A súlyos mértékű tűzkárt szenvedett, több mint 100 főt foglalkoztató, 4 csillagos szálloda Hotel Silvanus helyreállításához az MTÜ 60 millió forinttal járul hozzá.
Tarcalon találkoztak a magyar kastélyszállodások, hamarosan Olaszországba indulnak

Tarcalon találkoztak a magyar kastélyszállodások, hamarosan Olaszországba indulnak 

A kastélyszállodások Tarcalon, az Andrássy Kúriában tartották éves közgyűlésüket április 15-én, hétfőn.
Bemutatkozott a BOTANIQ Collection prémium turisztikai brand

Bemutatkozott a BOTANIQ Collection prémium turisztikai brand 

Igencsak látványos rendezvény keretében, április 11-én, a Pesti Vigadóban debütált az új brand. Ahol az is kiderült, mit rejtenek a "titkos kertek"?
Díjeső a TRIBE budapesti tagjának

Díjeső a TRIBE budapesti tagjának  

Három kategóriában is díjazták a WING által fejlesztett TRIBE Hotel Budapest Stadiumot a LIV Hospitality Design Awards-on.
Világszerte szárnyal a hotelipar topszegmens területe

Világszerte szárnyal a hotelipar topszegmens területe 

A nemzetközi tanácsadó cég elemzése szerint kiemelkedő évet zárt a globális hotelpiac.
Indul a Marriott saját képzési programja

Indul a Marriott saját képzési programja 

LevelUp! elnevezéssel innovatív képzés indul a vendéglátóipari szakemberhiány pótlására a Marriott cégcsoport kezdeményezésére.
Moderonak indult, Meleaként nyílt meg Sárvár új ötcsillagos, tóparti szálláshelye

Moderonak indult, Meleaként nyílt meg Sárvár új ötcsillagos, tóparti szálláshelye 

Amelyet egy meghívásnak köszönhetően mi is kipróbálhattunk.
KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest

KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest 

A belföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 14, a külföldi vendégéjszakáké 24 százalékkal emelkedett.
Sajátos akciót hirdetett a leégett hotel - saját vendégei építhetik újjá

Sajátos akciót hirdetett a leégett hotel - saját vendégei építhetik újjá 

Adománygyűjtő akciót hirdetett a visegrádi hotel vezetősége.
A hotel, amely csak vonattal érkező vendégeket fogad

A hotel, amely csak vonattal érkező vendégeket fogad 

Norvégia legnagyobb fjordja közelében, gyönyörű környezetben fekszik a Vatnahalsen Hotel.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.