Átadták az idei Pro Turismo-díjakat

Az idén hat szakember kapta meg a turizmus legmagasabb szintű kormányzati elismerését, a Pro Turismo-díjat, amelyet dr. Bienerth Gusztáv kormánybiztos adott át 2016. október 3-án a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumban.

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A Turizmus Világnapja alkalmából adományozható elismeréssel minden évben azokat a szakembereket díjazzák, akik kiemelkedő teljesítményükkel hozzájárultak a turizmus fejlődéséhez.

Az ágazatot felügyelő fejlesztési miniszter által adományozott idei elismeréseket dr. Bienerth Gusztáv adta át. A turizmussal kapcsolatos állami feladatok koordinálásáért felelős kormánybiztos beszédében kiemelte: „Idén elsősorban olyan szakembereket tüntettek ki, akik személyükben, teljesítményükkel is a turizmus megújulását képviselik. A kormányzat maga is újítóként lépett fel, amikor tavasszal új szervezeti alapokra helyezte az ágazat irányítását, hogy a hazánk adottságaiban rejlő turisztikai potenciált még inkább kiaknázzuk.”

A turizmus megújítása érdekében végzett kiemelkedő munkája elismeréseként 2016-ban Pro Turismo-díjban részesült Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d’Or Akadémia elnöke, Hegedűs Attila, a BDO Magyarország Hotel és Ingatlan Szolgáltató Kft. ügyvezető partnere, Jost Lammers, a Budapest Airport Zrt. vezérigazgatója, Lobenwein Norbert, a VOLT fesztivál alapítója, a Sziget Kulturális Menedzseriroda Kft. társtulajdonosa, Madary Orsolya, a Magyar Konyha szerkesztő-újságírója és Mészáros Zoltán, a VeszprémFest alapítója, fesztiváligazgatója.

Bienerth Gusztáv hangsúlyozta: „Ha régiós versenytársainkat meg kívánjuk előzni, és már rövidtávon meg akarjuk duplázni a turisztikai bevételeket, ami legfőbb törekvésünk, ahhoz léptékváltásra van szükség a turizmusban. A siker érdekében a mennyiség helyett a minőségre kell koncentrálnunk. A turizmus szereplőinek globális versenyében Európa és benne Magyarország csak akkor tarthat lépést a fejlődés ütemével, ha az újító, vállalkozó szellem tekintetében is felveszi a ritmust. Hazánknak tehát nem csupán Közép-Európa turisztikai központjává, hanem a turisztikai innováció centrumává kell válnia. Mindez elképzelhetetlen az innováció bátorítása nélkül”.

A korábban a Nemzetgazdasági Minisztérium által adományozott Pro Turismo-díjat az idei évtől a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium adja ki. Pro Turismo-díjat évente hat személy kaphat. Adományozását a turizmussal kapcsolatos állami feladatok koordinálásáért felelős kormánybiztos, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója, valamint a turisztikai és vendéglátóipari szakmai szervezetek kezdeményezhetik. 1989 óta az idei díjazottakkal együtt összesen 256-an részesültek elismerésben.


Alkoholtilalom és a bulihajók száműzése - a főváros rendezné a pesti rakpart problémáit

Alkoholtilalom és a bulihajók száműzése - a főváros rendezné a pesti rakpart problémáit 

A fővárosi önkormányzat kitiltaná a hajók nagy részét a pesti rakpartról.
Két napig hajnalig nyitva a Szentendrei Skanzen

Két napig hajnalig nyitva a Szentendrei Skanzen 

Új zenei és művészeti fesztivállal bővül a Szabadtéri Néprajzi Múzeum programkínálata.
Ismét találkozhatunk a Google Utcakép autóival

Ismét találkozhatunk a Google Utcakép autóival 

A Google Utcakép autói idén tavasszal újra visszatérnek a magyar utakra.
Különleges túraútvonalon láthatóak a Kékvándor fotográfiák

Különleges túraútvonalon láthatóak a Kékvándor fotográfiák 

Túraútvonal-szerű kiállításon tekinthetők meg Burger Barna az Országos Kéktúrán készült fotográfiái a Természettudományi Múzeumban
Sok munkavállaló ragaszkodik az otthoni munkavégzéshez

Sok munkavállaló ragaszkodik az otthoni munkavégzéshez 

A nagyobb rugalmasságra már a pandémia idején is volt igény.
Kertek a turizmusban,  turizmus a kertekben

Kertek a turizmusban, turizmus a kertekben 

Kétnapos, "Kertörökség a turizmusban" címmel konferencia vette kezdetét szerdán, a Petőfi Irodalmi Múzeumban.
Szezonnyitó kedvezmények várják hétvégén a bringásokat

Szezonnyitó kedvezmények várják hétvégén a bringásokat 

Több mint 80 kerékpárosbarát szolgáltató készül akcióval hétvégén a Föld napjára. 
Az Év Tájházvezetője díj Újbarokra került

Az Év Tájházvezetője díj Újbarokra került 

Az Év Tájházvezetője elismerést és a Tájházak és Szabadtéri Múzeumok Szövetsége életműdíjat adták át Szentendrén, a Skanzenben.
Esztergom megnyitotta az idei rendezvényszezont

Esztergom megnyitotta az idei rendezvényszezont 

Esztergom minden korábbinál színesebb rendezvényszezont nyit az idei évben.
Először született magyar győzelem a brüsszeli díjátadón

Először született magyar győzelem a brüsszeli díjátadón 

A fesztivál során immár negyedszerre osztották ki a rangos NEB díjakat, amelyek innovatív és fenntartható európai projekteket díjaznak

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.