Biztos, hogy mindig tiszta pohárból isszuk a sört?

Attól még nem leszünk „sörsznobok”, ha esetleg tiszta pohárból szeretnénk meginni az italunkat.

Alapvető jogunk, hogy mondjuk 2000 forintért cserébe és pláne egy szenvedélyes serfőzőmester által vezetett és a lehető legnagyobb odafigyeléssel, ill. gondossággal dolgozó, elhivatott csapat iránti hódolatból fakadóan makulátlan pohárból hörpinthessük fel a kézműves sörünket.

A megfelelő tisztaság nem valami olyasmi, ami csupán némi öblítéssel vagy akár egy mosogatógép-program lefuttatásával seperc alatt elérhető, mert még így is megrekedhetnek bizonyos „mementók” az edényeken.

A Craft Beer reveláció erejével ható írásának értelmében a buborékok viselkedéséből kideríthetjük, hogy mi is a felállás a poharunkban.

Ha a kicsiny gömböcskék ahelyett, hogy egyenesen a csúcsra törnének inkább (és főleg fürtökbe verődve) az üveg oldalán elidőznek, az bizony azt jelenti, hogy valaminek a részecskéihez tapadtak. Ilyenkor a sörünk tapintatosan közli velünk, hogy pillanatnyilag az italt nem teljes fényében fogjuk elfogyasztani. Ugyanúgy, mint amikor az ujjlenyomatos vagy (khm) rúzsfoltos borospoharat is visszaküldjük, attól még nem leszünk okvetetlenkedő sörsznobok, ha a buborékok által jelzett helyzet miatt ital- és edénycserét kérünk a felszolgálótól. 

Természetesen vannak más előjelek is, mint pl. az ilyen-olyan maradékokra utaló vegyszerszag vagy -íz, illetve az ital elfogyasztása után, a pohár falán hátra maradt „habcsipke” egyenetlensége vagy hiánya.

Lényeg a lényeg, az mindenesetre gyanús, ha a sok buborék a sörünkben tétova bandákba verődve őgyeleg.


Sonkafőzés kérdésében hallgassunk Bíró Lajosra!

Sonkafőzés kérdésében hallgassunk Bíró Lajosra!  

Így nem lesz kemény és íztelen a húsvéti sonka.
Újra magyar lesz a Boci csoki és a Melba kocka

Újra magyar lesz a Boci csoki és a Melba kocka 

Megvásárolja a Boci, a Melba és a Párizsi kocka védjegyeit a Cerbona a Nestlétől.
Több mint száz nemzetközi borszakértő a hazai boros csúcstalálkozón

Több mint száz nemzetközi borszakértő a hazai boros csúcstalálkozón 

Több mint száz külföldi szakember ismerkedhet a magyar borral az idei Hungarian Wine Summit nemzetközi szakmai csúcstalálkozón.
Siemens-innováció:  ételmaradékból meleg víz

Siemens-innováció: ételmaradékból meleg víz 

A cég támogatásával valósul meg a hulladékból energiát előállító zöld megoldás.
Délutánba nyúló reggeli egy luxusszállodában

Délutánba nyúló reggeli egy luxusszállodában 

A Matild Palace-ban jellegzetes helyi finomságokat és a nemzetközi villásreggeli-klasszikusokat kóstolhatunk.
Borok a húsvéti sonka mellé

Borok a húsvéti sonka mellé 

A legmeghatározóbb fogás az ünnep során a húsvéti sonka, de megválasztani mellé a megfelelő bort.
Két magyar pezsgő a világelitben

Két magyar pezsgő a világelitben 

Az egyik exkluzív termék, kizárólag a Michelin-csillagos Babel Budapest étterem számára készült.
Ünnepel a Balatoni Kör

Ünnepel a Balatoni Kör 

Tíz éves születésnapját ünnepli a Balaton közepén, egy hajón megalakult társaság.
Sakura ünnep a fedélzeten

Sakura ünnep a fedélzeten 

Az Emirates különleges tradicionális japán fogásokkal idézi meg a szigetország cseresznyefa virágzásához kapcsolódó hagyományait.
Vasárnap megnyílik a SÜTIUTCA

Vasárnap megnyílik a SÜTIUTCA 

A Csányi utcában 12 kültéri installációban mutatják be a kortárs zsidó kulturális és gasztronómiai életet.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.