Bocuse d’Or: lezajlott a magyar döntő eligazítása

2016. január 15-én tartották a Bocuse d’Or magyarországi döntőjébe továbbjutó 6 versenyző eligazítását. A megbeszélésen ismertették a versenyszabályzatot, illetve a séfek megkapták az Akadémia által biztosított tálalóelemeket, gyakorlótálakat. A magyar zsűrihez neves, nemzetközileg elismert szereplők is csatlakoznak. A napokban az is kiderült, hogy az európai döntőn Magyarország a második napon versenyez.

Az eligazítás során kerültek nyilvánosságra a séf-commis párok is, hiszen a 6 továbbjutó a februári döntőn már páros versenyzőként indul, ahol commis-jukkal (segéd) alkotnak majd egy csapatot. A versenyzők az őket segítő commis-kat az ifjúsági verseny első 6 helyezettje és ígéretes szakácstanulók közül választották ki. Így a döntőn az alábbi séf-commis csapatoknak szoríthatunk majd:

Versenyző – Commis

Győrffy Árpád – Szegedi Réka

Pohner Ádám – Jándi Lőrinc

Sándor Rodrigo – Barna Zsanett

Szabó László – Pozsár Bence

Széll Tamás – Szabó Kevin

Volenter István – Sándor Lőrinc

A február 18-án a Fehova keretei között megrendezésre kerülő magyar döntőn óriási megtiszteltetés, hogy a zsűri két elnöke Bíró Lajos és Hamvas Zoltán, valamint a versenyzők által kijelölt zsűritagokhoz (Ádám Csaba, Dinnyés Csaba, Palágyi Eszter, Pesti István, Szulló Szabina, Urbán Tibor) olyan nemzetközileg elismert szereplők csatlakoznak, mint Brian Turner, Christian Meyer, Ferdy Debecker, Henrik Norström vagy éppen a Bocuse d’Or győztes Rasmus Kofoed és Serge Vieira, akik már a korábbiakban továbbjutó Molnár Gábort és Széll Tamást is segítették a felkészülésben.

A külföldi tanácsadó bevonása ezúttal sem marad el, az Akadémia a továbbiakban is nagy hangsúlyt fektet rá, hogy szakmailag mindent megadjon a magyar csapatnak így a már a magyar döntőre való felkészülés során lehetőségük nyílik majd a versenyzőknek meghívott séftől tanulni.

A hústémához minden versenyző számára biztosított egy gyakorlótál, mely egy szintén az Akadémia által biztosított versenytálra kerül lecserélésre a döntőre, illetve 1 darab 2 alternatívából választható főelemtartó emelvény, valamint egy 3 alternatívából összeállítható összesen 30 darabos köret kiemelő csomag. A további felkészülést segítendő az Akadémia biztosítja a teljes első hal- és húscsomagot is a versenyzők számára.

Forrás: Vendég & Hotel Online


Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.
Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál

Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál 

Immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a már-már hagyománnyá avanzsált sétáló kóstoló. 
Mi lesz a borvidékekkel?

Mi lesz a borvidékekkel? 

Az éghajlatváltozás a világ borvidékeinek hetven százalékát alkalmatlanná teheti szőlőtermesztésre.
Vanília égbolt

Vanília égbolt 

Vanília minden mennyiségben - izgalmas más fűszerek, sosem gondolt párosítások kíséretében.
Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen

Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen 

Merész döntés volt a versenyre nevezni egy piacra került új termékkel - de bejött.
Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc

Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc  

Második éttermét nyitja a BURGER KING Zalában.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?