Bokrétaünnepség húsvétországban: Hotel Hollókő

Nézzük a várat a magasban, ahol állítólag hollók tanyáznak ma is, hallgatjuk a mesét kevély várúrról, elrabolt lányról, harcias dadáról. Közben a mesebeli környezetben gyönyörködünk: haranglábból kinőtt kistemplomban, Böske néni házában, ahol kis kézműves pékséget rendeztek be, Vince Irénke palóc hímzésekkel teletűzdelt bemutatótermében.

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Konstatáljuk, milyen erős a felhozatal Hollókőn „turistamacskából és kutyából”, ahogy a helyiek nevezik a falujukba érkezőkhöz csapódó cicákat, kisebb-nagyobb ebeket. Amelyek közül tö végig is kísér minket a falut néző sétánk alkalmával, illetve profin vár ránk azokon a pontokon, ahol megnézünk egy-egy új turistalátványosságot.

Ófalu: évi 100-110 ezer látogató

A Cserhát völgyében megbúvó Hollókő Magyarországon az egyetlen falu, amely szerepel az UNESCO világörökségi listáján, nem csoda, hogy egész évben özönlenek a turisták látni az élő falulegendát. A napokban fejezték be azt a nagyszabású projektet, amelynek keretén belül kétmilliárd forintot költöttek rekonstrukciós és újjáépítési munkákra, közterületek rendbetételére.

A húsvéti tojás mellé négycsillagos szálloda

Eddig nem volt, jövő húsvétra viszont lesz Hollókőnek nemcsak büszke vára, hanem négycsillagos szálláshelye is. Az nem hír, ha egy 330 lelket számláló falu nem rendelkezik egy minden kényelemmel felszerelt, vadonatúj hotellel, az viszont inkább hírértékű, hogy egy helyi, nógrádi építési vállalkozó éppen itt vágott bele ebbe a monstre szállodai projektbe. Kizárólag minőségi alapanyagokkal, sok-sok fa és tégla beépítésével, hatalmas felületű üvegablakokkal, völgyre néző panorámával.

Tartanak a belső munkálatok, felállt már a stáb

68 szobával, 160 fős étteremmel és tágas wellnessrésszel nyílik majd meg a ház, és bokrétaünnepséghez képest nagyon kedvező a helyzet, hiszen nem most érték el az épület legmagasabb pontját az építők, hanem gyakorlatilag már a belső munkálatok folynak. A tetőkre napkollektorok kerülnek majd, a szobák, jakuzzis lakosztályok, közös vendégterek naturális stílusban készülnek, tervezésükkor a belsőépítész kezét a hollókői Ófalu világa vezette. A menedzsment is felállt már a házban, tagjai: Kovács József tulajdonos, Paraczky Péter szállodaigazgató, Mészáros Tibor éttermi igazgató, Kovács Miklós értékesítési igazgató és Cseh Gábor konyhafőnök.


Jöhetnek az ötletek, hogy mivel dobjuk fel Budapestet!

Jöhetnek az ötletek, hogy mivel dobjuk fel Budapestet! 

Jó hír a vállalkozó kedvű, városukat szerető budapestieknek: 2024-ben ismét lesz Budapest Tuning ötletpályázat!
Túrázni hívja a fiatalokat a Valmart és a Pick

Túrázni hívja a fiatalokat a Valmart és a Pick 

A PICK tavaszi kampánya arra buzdítja az embereket, hogy mozduljanak ki a négy fal közül
Alkoholtilalom és a bulihajók száműzése - a főváros rendezné a pesti rakpart gondjait

Alkoholtilalom és a bulihajók száműzése - a főváros rendezné a pesti rakpart gondjait 

A fővárosi önkormányzat kitiltaná a hajók nagy részét a pesti rakpartról.
Két napig hajnalig nyitva a Szentendrei Skanzen

Két napig hajnalig nyitva a Szentendrei Skanzen 

Új zenei és művészeti fesztivállal bővül a Szabadtéri Néprajzi Múzeum programkínálata.
Ismét találkozhatunk a Google Utcakép autóival

Ismét találkozhatunk a Google Utcakép autóival 

A Google Utcakép autói idén tavasszal újra visszatérnek a magyar utakra.
Különleges túraútvonalon láthatóak a Kékvándor fotográfiák

Különleges túraútvonalon láthatóak a Kékvándor fotográfiák 

Túraútvonal-szerű kiállításon tekinthetők meg Burger Barna az Országos Kéktúrán készült fotográfiái a Természettudományi Múzeumban
Sok munkavállaló ragaszkodik az otthoni munkavégzéshez

Sok munkavállaló ragaszkodik az otthoni munkavégzéshez 

A nagyobb rugalmasságra már a pandémia idején is volt igény.
Kertek a turizmusban,  turizmus a kertekben

Kertek a turizmusban, turizmus a kertekben 

Kétnapos, "Kertörökség a turizmusban" címmel konferencia vette kezdetét szerdán, a Petőfi Irodalmi Múzeumban.
Szezonnyitó kedvezmények várják hétvégén a bringásokat

Szezonnyitó kedvezmények várják hétvégén a bringásokat 

Több mint 80 kerékpárosbarát szolgáltató készül akcióval hétvégén a Föld napjára. 
Az Év Tájházvezetője díj Újbarokra került

Az Év Tájházvezetője díj Újbarokra került 

Az Év Tájházvezetője elismerést és a Tájházak és Szabadtéri Múzeumok Szövetsége életműdíjat adták át Szentendrén, a Skanzenben.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.