Tiltakozik a Hertelendy Kastélyszálló

Közleményében súlyos ténybeli tévedéssel és etikátlan hozzáállással vádolja a most megjelent Alexandra Étteremkalauzt a Relais & Châteaux egyetlen hazai szállodája.

„A Hertelendy Kastély vezetése megdöbbenve áll a 2011-es Alexandra Kalauz szakmai színvonala előtt. Az eddig korrektnek és objektívnek hitt kiadványban a Hertelendy Kastélynál súlyos ténybeli tévedés történt. A könyvben 13 pontra értékelt menü a kastély előző séfjének munkája, miközben a menü készítőjeként a 2011 áprilisában átigazolt jelenlegi séf,Stefan Gebhardtvan feltüntetve. Mint közismert,Stefan Gebhardta 2010-es évben elnyerte az Év Étterme séfje díját akkori munkahelyén, a Chateau Viszben, majd idén tavasszal úgy döntött, hogy távozik a balatonmenti kastélyból, és szakmai előmenetele szempontjából maga jelentkezett a Relais & Châteaux egyetlen hazai szállodájába, a Hertelendy Kastélyba, ahol örömmel fogadták. Az Alexandra kalauz Chateau Viszre vonatkozó részében ez áll: „….Stefan Gebhardt távozását követően, aki korábban Erik Schröter mellett dolgozott helyettes séfként, úgy tűnik, a konyha színvonala sebesen ível fölfelé.” Úgy gondoljuk, hogy egy magát függetlennek mondó kiadványtól ez a megfogalmazás messzemenőkig etikátlan és ráadásul szakmailag sem megalapozott, hiszen a tavalyi kiadványban a Chateau Visz 16 pontot kapott, a legtöbbet az éttermek között, míg idén eggyel kevesebbet, 15-öt.  

A Hertelendy Kastély svájci tulajdonosi köre nem szeretne belefolyni a gasztronómiai szakmában dúló kicsinyes harcba, de a tények tisztelete miatt döntött úgy, hogy megjelenteti ezt a közleményt és bízik abban, hogy az Alexandra Étteremkalauz a jövőben visszatér az eddig megszokott objektív színvonalához” - írja sajtóközleményében a szálloda.


Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban

Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban 

Stockholmban mutatkozott be több fiatal magyar borász április 22-én, egy belvárosi, a fiatal közönség körében is népszerű étteremben.
Egy napra Budapestre költözik Hollywood

Egy napra Budapestre költözik Hollywood 

Wolfgang Puck Budapestre hozza a nemzetközi filmipar legnagyobb gálájának hangulatát.
Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje

Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje 

Április 26-tól új séf vezeti az Arany Kaviár Étterem konyháján a munkát.
Édes élet a májusi Glamping pikniken

Édes élet a májusi Glamping pikniken 

A Nomád Hotel & Glamping 9. alkalommal rendezi szezonnyitó piknikjét május utolsó vasárnapján.
Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól

Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól 

A Bortriatlon egy nagyon izgalmas rendezvény, aminek egyik fontos állomása a Szürkebarát Hétvége.
Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?