Conchita Wurst-ot imádták a Story Gálán

Meghívott és meg nem hívott (ezért jól megsértődött) celebek az idei, 16. Story Ötcsillag és Érték Díjátadó Gálán. Egy biztos: mindannyiukat leénekelte a sztárfellépő, Eurovízió-győztes Conchita Wurst, aki amúgy annyira törékeny és légies, hogy majdnem elfújta a színpadról a saját, hatalmas hangja. Február 7-én, este 18 órától gyülekeztek a celebek, hazai sztárok (és magukat sztároknak képzelt akárkik) az ötcsillagos Corinthia Grand Hotel Royal lobbijában, hogy részt vehessenek a Szalai Vivien főszerkesztőségével először jegyzett Story Gálán.

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Volt, aki hatalmas, királyi limóval érkezett - az igazság kedvéért meg kell jegyezzük: nem a sztárfellépő, Chonchita Wurst, hanem az Andy Vajna atyai támogatásával a gálán részt vevő “Miss Universe” feliratot büszkén viselő, fiatal lányka szépségkirálynő. Igazi dráma bontakozott ki már a rendezvény elején: Andy Vajna oldalbordája, Timi sehol, mint kiderült (Andy maga árulja el), egy macskakiállításon ragadt (!), ahol esélyes a győzelemre a macskája, és hát a négylábúak viadala mégis fontosabb, mint a hazai celebek legnagyobb seregszemléje.

Közben gyülekezik a jónép, és megállapíthatom: idén másképp fest a gála, a Black tie-t sokan komolyan vették: szinte rajtam kívül majd’ mindenki földet söprő nagyestélyiben pompázik (lépnek is az aljára rendesen a többiek), kivétel persze azért akad, a mindig pucéron mutatkozó egyik hazai celeb (közben eszembe jutott: Varga Viktornak hívják) exe, Valami Dictator gyakorlatilag pucéron fotózkodik a sajtófal előtt, csak némi hajlobonc takarja itt-ott a testét.

Be lehet menni a Bálterembe, ahol a díjátadó lesz, és nem utolsósorban Conchita Wurst fellépése, és majd’ elfelejtettem mondani a felfokozott események viharában: Conchita, a testőreivel övezve épp az imént robogott el mellettem az előtérben, csinálhattam volna vele selfie-t is, ha nem szedte volna olyan szaporán a kis vékony lábait. A frizuja viszont döbbenetes: a legújabb trendek szerint emitt hosszabb, a másik oldalon vagányul rövidebb, a szintén jelen lévő Antal Timi, hazai énekesnő igazán elégedett lehet: az övé is hasonló, csak éppen égővörös változatban.

A díjátadót, most először, két konkurens csatorna sztárműsorvezetője - a válásának részleteivel a közönséget naponta traktáló Demcsák Zsuzsa, és az éppen szingli Szellő István - vezeti, ezzel is jelképezve: nincs is köztük igazi konkurenciaharc, sőt… Szalai Vivien, a nemrégiben kinevezett új Story főszerkesztő áll még mellettük tényleg jól festő fekete nagyestélyiben, égővörösre rúzsozott szájjal. Ómolnár biztos boldogtalan lenne, ha látná: utódja utcahosszal veri, mert Vivien jó nő (amellett, hogy felvitte a Story példányszámát is), nem vitás.

Az első díjat mindjárt nem veszi át a díjazott, mert influenzával ágynak esett, a többiek viszont ott vannak. Sebestyén Balázs és Vadon Jani megbízhatóan hozzák nagyképű és öntelt formájukat (egyébként Vadonnak egyvalamiben igaza van: tényleg, miért csak egy darab csillagos díjat kaptak ketten?) És aki a legszimpatikusabb, és nagyon helyesen imbolyog hatalmas tűsarkújában: Hosszú Katinka, aki valóban letett valamit az asztalra, szerintem lemossa a többieket teljesítményben, hiszen fantasztikus, amit úszásban ez a fiatal, hatalmas váll- és karizmokkal rendelkező, folyton mosolygó lány a világ uszodáiban elért.

Aztán végre jön Chonchita. Törékeny, mint egy miniatűr pillangókisasszony, a hangja viszont óriási! És tényleg ő énekel a színpadon, no playback, csak persze a zenei alap jön felvételről. Kicsit meghökken a végén, hogy az előre lekötött két szám után nem suhanhat ki békében, hanem ott kell még maradnia a színpadra ismét felhívott díjazottakkal, naná, hogy Majka mellette kihasználja a vissza nem térő alkalmat, és rommá selfie-zi magát Conchitával. A liftnél kifelé menet megatülekedés és vakucsattogás: nem csoda, szegény Wurst szeretne eltűnni imádói elől, azonban egy ravasz anyuka mégiscsak odacsempészi a kislányát a törékeny osztrák fiúlány mellé, és ő is össze-vissza fotózza őket, nem engedik lemenni a liftet.

Közben a sztárnépség már menne vacsizni (a Story gálán mindig nagggyon jó a kaja), ámde marcona rendőrök elállják a bejáratot: mint kiderül, bombariadó van a vacsorázó termekben, senki se ki, se be (vajon ki lehetett az a jóakaró, aki e bejelentéssel -jó időzítéssel - elrontotta a celebek vacsivonulását?). Várni kell. Végre bomba kiszagoló kutyák, golyóálló mellénybe öltözött kísérőikkel ki, jónép be, kezdődhet a falatozás. Odalopakodom a Tha Shudras tagjaihoz (Trap kapitány el nem mozdulna a szintén az esti gálán díjazott Tóth Gabi mellől), mert igazán kíváncsi vagyok: ebben a maskarában vajon hogy esznek? Kiderül, sehogy, mert helyette a bárpultnál inkább (szívószállal) folyamatosan isznak. Bréking: Trap kapitány viszont falatozik, beszélek is vele pár szót az étkezések mikéntjéről (meg gratulálok az X-faktorbeli teljesítményükhöz), azt mondja, neki a kaja nem gond ebben az izében, amiben van, a hallás viszont nehézséget okoz az óriási műfülei miatt.

 

Eszem-iszom, óriási celebvonulás, szegény Medveczky Ilonát két oldalról támogatják. Egyrészt, felülről súrolja a hetvenet, másrészt akkora sarkokon imbolyog, hogy ihaj. Ja, és egy bordó variációs bundában billeg, alatta gyakorlatilag egyetlen harisnyába öltözve, ami szintén kihívás szerintem, és több mint kérdéses ennyi idősen, ennyi mindennel a háta mögött. Befut Kállay-Sanders is valami utánozhatatlan kefefrizurával a feje tetején, mellette Tolvai Reni iszogat és cseveg (úristen, majdnem nem ismertem meg a szőke helyett most barna frizuval). Az az igazság, a Nagy Celebparti tovább dübörög, de nekem ennyi elég, és Győrfy Pálékkal, a mentősök sztár szóvivőjével és nejével egyidőben angolosan távozom. 


Jöhetnek az ötletek, hogy mivel dobjuk fel Budapestet!

Jöhetnek az ötletek, hogy mivel dobjuk fel Budapestet! 

Jó hír a vállalkozó kedvű, városukat szerető budapestieknek: 2024-ben ismét lesz Budapest Tuning ötletpályázat!
Túrázni hívja a fiatalokat a Valmart és a Pick

Túrázni hívja a fiatalokat a Valmart és a Pick 

A PICK tavaszi kampánya arra buzdítja az embereket, hogy mozduljanak ki a négy fal közül
Alkoholtilalom és a bulihajók száműzése - a főváros rendezné a pesti rakpart problémáit

Alkoholtilalom és a bulihajók száműzése - a főváros rendezné a pesti rakpart problémáit 

A fővárosi önkormányzat kitiltaná a hajók nagy részét a pesti rakpartról.
Két napig hajnalig nyitva a Szentendrei Skanzen

Két napig hajnalig nyitva a Szentendrei Skanzen 

Új zenei és művészeti fesztivállal bővül a Szabadtéri Néprajzi Múzeum programkínálata.
Ismét találkozhatunk a Google Utcakép autóival

Ismét találkozhatunk a Google Utcakép autóival 

A Google Utcakép autói idén tavasszal újra visszatérnek a magyar utakra.
Különleges túraútvonalon láthatóak a Kékvándor fotográfiák

Különleges túraútvonalon láthatóak a Kékvándor fotográfiák 

Túraútvonal-szerű kiállításon tekinthetők meg Burger Barna az Országos Kéktúrán készült fotográfiái a Természettudományi Múzeumban
Sok munkavállaló ragaszkodik az otthoni munkavégzéshez

Sok munkavállaló ragaszkodik az otthoni munkavégzéshez 

A nagyobb rugalmasságra már a pandémia idején is volt igény.
Kertek a turizmusban,  turizmus a kertekben

Kertek a turizmusban, turizmus a kertekben 

Kétnapos, "Kertörökség a turizmusban" címmel konferencia vette kezdetét szerdán, a Petőfi Irodalmi Múzeumban.
Szezonnyitó kedvezmények várják hétvégén a bringásokat

Szezonnyitó kedvezmények várják hétvégén a bringásokat 

Több mint 80 kerékpárosbarát szolgáltató készül akcióval hétvégén a Föld napjára. 
Az Év Tájházvezetője díj Újbarokra került

Az Év Tájházvezetője díj Újbarokra került 

Az Év Tájházvezetője elismerést és a Tájházak és Szabadtéri Múzeumok Szövetsége életműdíjat adták át Szentendrén, a Skanzenben.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.