Dr. Puczkó László új kihívások előtt

A Budapesti Metropolitan Egyetem (korábban: BKF) stratégiai célkitűzései között szerepel, hogy Kelet-Közép Európa meghatározó intézményévé, jelentős nemzetközi szereplővé váljon. Emellett a januártól egyetemi rangot kapott intézmény oktatási modelljének fő célja továbbra is az, hogy hallgatóit a gyorsan változó munkaerő-piaci körülményekre felkészítse, így még tovább kívánja erősíteni az iparági kapcsolatait.

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

E célok megvalósítása érdekében a Turizmus, Szabadidő és Szálloda Intézet is tovább diverzifikálja feladatait. 2016 januárjától egy új tudásközpont szolgálja a munkaerő-piaci és nemzetközi kapcsolatok erősítését, melynek vezetését a nemzetközi szakmai és tudományos területen is jól ismert dr. Puczkó László vállalta. Az intézetvezetői feladatokat a jövőben dr. Kiss Róbert főiskolai docens látja el. Egyúttal a jövőben külön szakember foglalkozik a magyar és az angol nyelvű képzésekkel, így a Turizmus-vendéglátás alapszak és Turizmus-menedzsment mesterszakok vezetője dr. Sziva Ivett főiskolai docens lett, míg a BA in Tourism and Catering és MA in Tourism Management szakok vezetését Dr. Melanie Smith egyetemi docens viszi tovább.

A szakemberekről:

Dr. Kiss Róbert Dr. Kiss Róbert 2014 júniusában érkezett az egyetem Turizmus, Szabadidő és Szálloda Intézetébe. Kezdettől fogva szaktitkárként, később az üzleti képzések oktatási projektjeiben nemzetközi programfejlesztőként segített az intézet és az egyetem munkáját. Magyarországon szerzett diplomái mellett a svájci Glion Institute of Higher Education MEd programját is elvégezte (2006), doktori fokozatát 2014-ben szerezte. Több évet élt Írországban, ahol multinacionális cégeknél dolgozott. A magyar turisztikai felsőoktatásban 2002-től vesz részt, tanított Lengyelországban is. Szakmai pályafutását Pécsett, a Baranya Megyei Tourinform Iroda vezetésével kezdte, ahol a turisztikai desztináció marketingjével foglalkozott, majd a felsőoktatásban folytatta munkáját. Kutatási területe a szabadidős turizmus, ezen belül az aktív, a sport- és a golfturizmus, de turizmus szakértőként több tanulmány szerzője is. A Magyar Földrajzi Társaság tagja.

Melanie Smith PhD szakterülete a kulturális és egészség-turizmus. Tizenöt éve dolgozik a turisztikai felsőoktatásban Londonban és Budapesten. BA és MA programok vezetőjeként jelentős tantervfejlesztési munkát végzett, különböző konferenciák és szakmai rendezvények megrendezésében vett részt szervezőként, házigazdaként vagy elnökként; több mint 50 akadémiai publikációval rendelkezik. Számos nemzetközi konferenciára hívták meg megnyitó előadóként, tanácsadóként pedig több országban is dolgozott, például az ETC vagy az UNWTO számára. Hét évig dolgozott az ATLAS (the Association for Tourism and Leisure Education) elnökeként, jelenleg az EuroCHRIE (The Hospitality and Tourism Educators) elnökségének tagja.

Dr. Puczkó László 20 éve dolgozik a turizmus, a szabadidő, a kultúra és az élményipar területein (közgazdász (MSc), Art & Design Manager (MSc)). PhD fokozatát 2000-ben, CMC (Bejegyzett Vezetési Tanácsadó) minősítését 2003-ban szerezte. 2006 és 2014 között töltötte be a Turisztikai Tanácsadók Szövetségének elnöki pozícióját. Több szakkönyv (pl. Egészségturizmus, Turizmus hatásai, Attrakciótól az élményig, Turizmus történelmi városokban, Health and Wellness Tourism, Tourism in New Europe) és számos szakfolyóiratban megjelent cikk (társ)szerzője. Tanít külföldi felsőoktatási intézményekben, nemzetközileg is ismert és elismert szakértő, aki számos nemzetközi szakmai és tudományos konferencia és kongresszus előadója. The Tourism Observatory for Health, Wellness and Spa alapítója, a Global Wellness Day magyarországi nagykövete.

Dr. Sziva Ivett 2013. január óta dolgozik az Egyetem Turizmus, Szabadidő és Vendéglátás Intézetében, a Turisztikai Desztináció menedzsment és az új, Desztináció és Örökségmenedzsment specializációk vezetőjeként. Fő kutatási területei a desztináció menedzsment, egészségturizmus és ökoturizmus. A desztinációmenedzsment téma elhivatott kutatója, oktatója: PhD kutatását a témában végezte, ahogyan számos, hazai és nemzetközi, akadémiai és tanácsadói kutatást, fejlesztési tervet készített. Hitvallása az, hogy a desztinációmenedzsment stratégiai gondolkodást, problémamegoldást, és a nemzetközi gyakorlatok ismeretét igényli, ezért erre készíti fel hallgatóit, és kifejezetten keresi a szakmai kihívásokkal teli iparági feladatokat, amelyek megoldásába bevonja hallgatóit. További kutatási területei: egészségturizmus és annak jólléti kapcsolódásai, ökoturizmus, online marketing a turizmusban. A Strategic Management Society tagja.


Jöhetnek az ötletek, hogy mivel dobjuk fel Budapestet!

Jöhetnek az ötletek, hogy mivel dobjuk fel Budapestet! 

Jó hír a vállalkozó kedvű, városukat szerető budapestieknek: 2024-ben ismét lesz Budapest Tuning ötletpályázat!
Túrázni hívja a fiatalokat a Valmart és a Pick

Túrázni hívja a fiatalokat a Valmart és a Pick 

A PICK tavaszi kampánya arra buzdítja az embereket, hogy mozduljanak ki a négy fal közül
Alkoholtilalom és a bulihajók száműzése - a főváros rendezné a pesti rakpart gondjait

Alkoholtilalom és a bulihajók száműzése - a főváros rendezné a pesti rakpart gondjait 

A fővárosi önkormányzat kitiltaná a hajók nagy részét a pesti rakpartról.
Két napig hajnalig nyitva a Szentendrei Skanzen

Két napig hajnalig nyitva a Szentendrei Skanzen 

Új zenei és művészeti fesztivállal bővül a Szabadtéri Néprajzi Múzeum programkínálata.
Ismét találkozhatunk a Google Utcakép autóival

Ismét találkozhatunk a Google Utcakép autóival 

A Google Utcakép autói idén tavasszal újra visszatérnek a magyar utakra.
Különleges túraútvonalon láthatóak a Kékvándor fotográfiák

Különleges túraútvonalon láthatóak a Kékvándor fotográfiák 

Túraútvonal-szerű kiállításon tekinthetők meg Burger Barna az Országos Kéktúrán készült fotográfiái a Természettudományi Múzeumban
Sok munkavállaló ragaszkodik az otthoni munkavégzéshez

Sok munkavállaló ragaszkodik az otthoni munkavégzéshez 

A nagyobb rugalmasságra már a pandémia idején is volt igény.
Kertek a turizmusban,  turizmus a kertekben

Kertek a turizmusban, turizmus a kertekben 

Kétnapos, "Kertörökség a turizmusban" címmel konferencia vette kezdetét szerdán, a Petőfi Irodalmi Múzeumban.
Szezonnyitó kedvezmények várják hétvégén a bringásokat

Szezonnyitó kedvezmények várják hétvégén a bringásokat 

Több mint 80 kerékpárosbarát szolgáltató készül akcióval hétvégén a Föld napjára. 
Az Év Tájházvezetője díj Újbarokra került

Az Év Tájházvezetője díj Újbarokra került 

Az Év Tájházvezetője elismerést és a Tájházak és Szabadtéri Múzeumok Szövetsége életműdíjat adták át Szentendrén, a Skanzenben.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.