Egyedi kikötői szálloda lesz Balatonfenyvesen

Élményközponttal egybekötött 18 szobás hotelt kap a Balaton egyik legnagyobb kikötőjének ígérkező Fenyves Yacht Club. Az egész évben működő több mint 300 hajóhelyes kishajó kikötő komplexum olyan szárazföldi hotellel bővül, mely nem csak a vitorlások, hanem minden Fenyvesre látogató kikapcsolódását szolgálja. A projekt megvalósulását az Európai Unió 393 millió forintos támogatással segíti.

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A tervezett ütemezés szerint halad a Fenyves Yacht Club Hotel építése, mely szerves részét képezi a kivitelezés alatt álló élménykikötőnek. A 18 szobás, teljes ellátást biztosító hotelrész mellett rendezvények és konferenciák megtartására is alkalmas élményközpont és gasztronómiai különlegességeket kínáló étterem várja a kikötő vendégeit. A beruházás 393 millió forint európai uniós támogatás segítségével valósul meg.

A hotel egy olyan különleges, közel 450 méteres, több mint 300 hajóhelyes modern kikötő mellett fekszik, amelynek keleti mólója a nagyközönség által is bejárható lesz. Ennek a mólónak a végén kialakított közforgalmi nagyhajókikötőnek köszönhetően Balatonfenyves bekapcsolódik a személyhajó forgalomba, így nem kell hajótulajdonosnak lenni annak, aki a hotelt, és a hozzá kapcsolódó komplex szolgáltatásokat szeretné kipróbálni. Akik a hotelben keresnének szórakozási lehetőségeket, az élménypincében bowling, biliárd és darts játékokat próbálhatnak ki.

Lombár Gábor, Balatonfenyves polgármestere szerint olyan szálloda nyílik ezzel a Balaton dél-nyugati medencéjében, mely a térség vonzerejének megerősítése mellett a tavi turizmus fókuszát is Balatonfenyvesre helyezi. A kikötő területén működő két étterem gasztronómiai kínálatáért az elismert mesterszakács, Segal Viktor felel. A szakember elmondta, hogy az ételek helyi alapanyagok felhasználásával, fúziós megoldásokkal készülnek, mellyel Balatonfenyves felkerülhet a gasztro-turisták térképére. A sokszínű kínálatot nyújtó éttermek mellett az év 365 napján pezsgő élet, a folyamatos programok, és az egymást támogató prémium szolgáltatások biztosítják, hogy a létesítmény a tó hajós- és élményközpontja legyen. 

Forrás: Vendég & Hotel Online


A Marriott-nál  indul a LevelUp! program - a hazai szállodaipar egyedülálló kezdeményezéseként

A Marriott-nál indul a LevelUp! program - a hazai szállodaipar egyedülálló kezdeményezéseként 

A Marriott cégcsoport megelégelte azt a problémát, ami gyakran előtérbe kerül üzemelésük során: ez pedig a vendéglátóipari területen mindenki számára ismerős szakemberhiány.
Jelentős segítség érkezik állami szintről a bajba jutott visegrádi hotelnek

Jelentős segítség érkezik állami szintről a bajba jutott visegrádi hotelnek 

A súlyos mértékű tűzkárt szenvedett, több mint 100 főt foglalkoztató, 4 csillagos szálloda Hotel Silvanus helyreállításához az MTÜ 60 millió forinttal járul hozzá.
Tarcalon találkoztak a magyar kastélyszállodások, hamarosan Olaszországba indulnak

Tarcalon találkoztak a magyar kastélyszállodások, hamarosan Olaszországba indulnak 

A kastélyszállodások Tarcalon, az Andrássy Kúriában tartották éves közgyűlésüket április 15-én, hétfőn.
Bemutatkozott a BOTANIQ Collection prémium turisztikai brand

Bemutatkozott a BOTANIQ Collection prémium turisztikai brand 

Igencsak látványos rendezvény keretében, április 11-én, a Pesti Vigadóban debütált az új brand. Ahol az is kiderült, mit rejtenek a "titkos kertek"?
Díjeső a TRIBE budapesti tagjának

Díjeső a TRIBE budapesti tagjának  

Három kategóriában is díjazták a WING által fejlesztett TRIBE Hotel Budapest Stadiumot a LIV Hospitality Design Awards-on.
Világszerte szárnyal a hotelipar topszegmens területe

Világszerte szárnyal a hotelipar topszegmens területe 

A nemzetközi tanácsadó cég elemzése szerint kiemelkedő évet zárt a globális hotelpiac.
Indul a Marriott saját képzési programja

Indul a Marriott saját képzési programja 

LevelUp! elnevezéssel innovatív képzés indul a vendéglátóipari szakemberhiány pótlására a Marriott cégcsoport kezdeményezésére.
Moderonak indult, Meleaként nyílt meg Sárvár új ötcsillagos, tóparti szálláshelye

Moderonak indult, Meleaként nyílt meg Sárvár új ötcsillagos, tóparti szálláshelye 

Amelyet egy meghívásnak köszönhetően mi is kipróbálhattunk.
KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest

KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest 

A belföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 14, a külföldi vendégéjszakáké 24 százalékkal emelkedett.
Sajátos akciót hirdetett a leégett hotel - saját vendégei építhetik újjá

Sajátos akciót hirdetett a leégett hotel - saját vendégei építhetik újjá 

Adománygyűjtő akciót hirdetett a visegrádi hotel vezetősége.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.