„Életünk legjobb döntése volt” - itt a SOLINFO sikersztori

Amikor először találkoztak, rögvest eldöntötték, közösen képzelik tovább a jövőt. Egyikük – Szetei Krisztián – 25 nm-es villanyszerelési kiskerüzletet „vitt” Pesten, másikuk – Orbán Zoltán – pedig egész más területen dolgozott, hiszen vidéken szállodai üzemeltetéssel foglalkozott. Zoli (Z) annyit tudott a lámpák, világítás világáról, mint bárki más (vagyis nem sokat), mégis azonnal elkezdték megbeszélni a közös lámpaüzlet bérlésének lehetőségét.

Így is történt. A két srác rögtön nagyot álmodott: a Kertész utcai bemutatóterem, ahová átköltöztették Krisztián (K) miniüzletét, jóval nagyobb volt, mint amekkora józan ésszel vállalható lett volna. Azonban kockáztattak – és bejött.

TIZENKILENCRE HÚZTAK LAPOT

Azonnal kibővítették Krisztián portfólióját: árultak a kiskertermékeken kívül lámpatesteket, és mindenféle felszerelési tárgyat, ami a világítástechnika témán belül (majd később azon túl is) csak belefért. Már vagy öt éve a Kertész utcai bemutatóteremben dolgoztak, amikor elsétáltak egyszer együtt a Zsinagógával szemközt, a Wesselényi utca sarka felé. Meglátták a kétszintes, bérlőre váró üres helyet, és már látták is benne a Magyarországon egyedülálló, kétszintes, kizárólag topminőséget kínáló bemutatótermet, alul hangulatos kávézóval, fentSpot közös, pazar terekkel, ahol mindenütt Tom Dixon lámpák fényei ragyognak, és ahol magyar és máshonnét érkező topdesigntermékek – a világítótesteken kívül székek, asztalok, ágyak és más berendezési és használati tárgyak – kiállítva láthatók, meg persze akár ki is próbálhatók.

SZERELEM ELSŐ LÁTÁSRA

Mielőtt rátérnénk a 900 nm-es kétszintes, Wesselényi utcai luxustér rövid bemutatására, azért érdemes megemlíteni, miképp történt a Tom Dixon lámpák becserké­szése Szetei–Orbán módra. Ugyanis félreértés ne essék, nem az angol topdesignbrand képviselői szálltak repülőre, és jöttek el kezüket tördelve a lelkes magyar srácokhoz, hogy rábeszéljék őket, ugyan forgalmazzák már ezentúl a termékeiket Magyarországon, hanem pont fordítva történt. Krisztiánék itthon pillantották meg először a lámpák királyát egy étterem díszeként, és szerelem lett ez első látásra. Felvették a kapcsolatot az angolokkal (nem volt egyszerű), kértek és kaptak végül teljes 20 percet arra, hogy meggyőzzék a menedzsmentet, náluk alkalmasabb nincs arra, hogy e csodalámpákat Magyarországon forgalmazza. Lehengerlő üzleti terv, magabiztos angolsággal előadva – a felkészülésre mindössze két napjuk volt. És sikerült! Megegyeztek ott helyben (kézfogással, hiszen gentleman körökben ez bőven elég), de persze azért kizárólasságot nem kaptak első körben – az később, sikeres üzletmenetüket látva valósulhatott meg.

WE ARE THE CHAMPIONS

Három éve költözött át a SOLINFO csapata új, kétszintes bemutatótermükbe, a tavalyi lett a topév életükben. A professzionális világítástechnika mellett időközben alaposan kibővült a portfóliójuk: bútorok, kiegészítő design termékek – köztük jelentős mértékben magyar tervezők darabjai – szerepelnek benne. Partnereik a hazai legjobb belsőépítészek, a világ vezető gyártóitól beszerzett termékeiket magánházak berendezői (köztük bőséggel lakossági ügyfelek is), éttermek, szállodák, irodaházak belső tereinek megvalósítói keresik. „Világítástechnikában mi vagyunk a legjobbak” – vallják, és ma már nemcsak egyedülálló választékkal rendelkeznek lámpákból, hanem design-élménykávézót is nyitottak a földszinti térben (amely egyben shopként is funkcionál). Világítástervező irodával is bővült a termékpalettájuk, ahol több mint két évtizednyi tapasztalatukat kamatoztatják. Különleges alakú, exkluzív megjelenésű bemutatótermük, amely egyben a cég tárgyalótere is ügyfeleikkel és lehetséges partnereikkel, annyira egyedien beosztású és berendezésű, hogy akár azt is elhinnénk, ha valaki a fülünkbe súgná, hogy a Mars-komp az egyik szegletből, egy meghökkentő tükör- és üvegkompozíció mögül, némi fényjáték kíséretében hamarosan indul.

De azért ne higgye senki, hogy ezek a fiúk itt és most – a high-design bútorok és dekoratív világítástechnika szinte teljes skáláját bemutatva és kínálva – megállnak majd, és elégedetten dőlnek hátra. Bár ma már a tervezéstől az összeszerelésig vállalják termékeik elhelyezését (saját tervezésű falpanelt is kínálnak már), biztos nem telik el úgy akár a mostani év sem, hogy ne rukkolnának elő valami újdonsággal. „Csak olyannal, ami nekünk tetszik” – vallják. Tervük az, hogy 10-15 év múlva is piacvezetők lesznek majd, de elképzelhető, hogy másképp. „Family business a miénk” – mondják, és tényleg mindenről együtt, közösen döntenek. Csapatuk tagjai is belelátnak az üzletmenet teljes munkafolyamatába, teljesen máshogy működik a SOLINFO, mint egy multicég. Ez lehet sikerük titka? Vagy jó ízlésük és végtelen munkabírásuk? Vagy különleges hozzáállásuk a hozzájuk betérőkhöz? Nem valószínű. Inkább mindez együtt, összeadódva lehet a magyarázat. „Életünk legjobb döntése volt, hogy összeálltunk” – vallják ma is, és eredményeiket látva, úgy tűnik, igazuk lehet.

Forrás: Vendég & Hotel


Páratlan művészeti élmény ebben a pesti szállodában

Páratlan művészeti élmény ebben a pesti szállodában 

Mától látogatható Fischer Judit Mundane Romance c. egyéni kiállítása a Hilton legújabb budapesti szállodájában.
A Marriott-nál  indul a LevelUp! program - a hazai szállodaipar egyedülálló kezdeményezéseként

A Marriott-nál indul a LevelUp! program - a hazai szállodaipar egyedülálló kezdeményezéseként 

A Marriott cégcsoport megelégelte azt a problémát, ami gyakran előtérbe kerül üzemelésük során: ez pedig a vendéglátóipari területen mindenki számára ismerős szakemberhiány.
Jelentős segítség érkezik állami szintről a bajba jutott visegrádi hotelnek

Jelentős segítség érkezik állami szintről a bajba jutott visegrádi hotelnek 

A súlyos mértékű tűzkárt szenvedett, több mint 100 főt foglalkoztató, 4 csillagos szálloda Hotel Silvanus helyreállításához az MTÜ 60 millió forinttal járul hozzá.
Tarcalon találkoztak a magyar kastélyszállodások, hamarosan Olaszországba indulnak

Tarcalon találkoztak a magyar kastélyszállodások, hamarosan Olaszországba indulnak 

A kastélyszállodások Tarcalon, az Andrássy Kúriában tartották éves közgyűlésüket április 15-én, hétfőn.
Bemutatkozott a BOTANIQ Collection prémium turisztikai brand

Bemutatkozott a BOTANIQ Collection prémium turisztikai brand 

Igencsak látványos rendezvény keretében, április 11-én, a Pesti Vigadóban debütált az új brand. Ahol az is kiderült, mit rejtenek a "titkos kertek"?
Díjeső a TRIBE budapesti tagjának

Díjeső a TRIBE budapesti tagjának  

Három kategóriában is díjazták a WING által fejlesztett TRIBE Hotel Budapest Stadiumot a LIV Hospitality Design Awards-on.
Világszerte szárnyal a hotelipar topszegmens területe

Világszerte szárnyal a hotelipar topszegmens területe 

A nemzetközi tanácsadó cég elemzése szerint kiemelkedő évet zárt a globális hotelpiac.
Indul a Marriott saját képzési programja

Indul a Marriott saját képzési programja 

LevelUp! elnevezéssel innovatív képzés indul a vendéglátóipari szakemberhiány pótlására a Marriott cégcsoport kezdeményezésére.
Moderonak indult, Meleaként nyílt meg Sárvár új ötcsillagos, tóparti szálláshelye

Moderonak indult, Meleaként nyílt meg Sárvár új ötcsillagos, tóparti szálláshelye 

Amelyet egy meghívásnak köszönhetően mi is kipróbálhattunk.
KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest

KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest 

A belföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 14, a külföldi vendégéjszakáké 24 százalékkal emelkedett.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.