Hogy kerül a sárréti szürkemarhapörkölt és orosházi libamáj az Utazás kiállításra?

2016. március 3-6. között ismét megnyitja kapuit az Utazás kiállítás, ahol a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (BMKIK) is lehetőséget biztosít az érdekelt kamarai tagok kínálatának megjelenésére.

Vozár Márton, a BMKIK alelnöke 2016. február 26-án a rendezvényhez kapcsolódó sajtótájékoztatón arról informálta az érdeklődőket, hogy a kamara és a Magyar Turizmus Zrt. Dél-alföldi Regionális Marketing Igazgatóságának együttműködése hosszú ideje töretlen, ezért a két szervezet ebben az évben is együtt képviseli Békés megye turisztikai értékeit a kiállításon.

Katona Ilona, a Turizmus Zrt. észak- és dél-alföldi regionális marketing igazgatója arról számolt be, hogy a régió 180 négyzetméteres kiállítóhelyen 24 társkiállítóval jelenik meg a kiállításon, amelyek közül 7 népszerűsíti Békés megye látnivalóit. A kiállítás jól illeszkedik a régió által meghirdetett „Minden ízében élmény – gasztrotúrák a Dél-Alföldön” elnevezésű programba.

Tóth Ferenc, a BMKIK elnökségi tagjának elmondása szerint a kamara a korábbi évekhez hasonlóan a 2016-os Utazás kiállításon is alkalmat teremt arra, hogy a megyei vállalkozások megjelenhessenek kínálatukkal a rangos rendezvényen. A hagyományokhoz híven a nyitónap elsősorban a szakmai tapasztalatcsere és kapcsolatépítés jegyében zajlik, míg az azt követő két napon az utazni, kikapcsolódni vágyók keresik a hazai és külföldi turisztikai attrakciók kínálatait. Az idei a gasztroélmények éve, ezért a vidék híres étkeit a Békés Megyei Culinary Team mutatja be a nagyközönségnek. Vezetője, Ambrus György olimpiai aranyérmes, Venes-díjas mesterszakács a letéteményese annak, hogy a szarvasi pulykakészítmények és kolbászok, a gyulai, a csabai vastag és vékonykolbászok, a szarvasi mozzarella sajtok, az orosházi libamáj, a gyomai körösi halászlé, a kondorosi birkapörkölt, a sárréti szürkemarhapörkölt, a békési szilvalekváros papucs, valamint a kemencés kovászolt kenyér ne hagyja hidegen a standot felkereső látogatókat. A tájékoztatón az olimpiai csapat tagjaként Tímár András is jelen volt.

A statisztikai adatok szerint a régió idegenforgalmi mutatói egyre kedvezőbbek, amihez reményeik szerint ez a rangos esemény is hozzájárul.


Kerékpáros kishajókat adtak át a Tisza-tavon

Kerékpáros kishajókat adtak át a Tisza-tavon 

Kerékpáros kishajók teszik még vonzóbbá a Tisza-tavi aktív turizmust.
Speciális módszerrel restaurálják Magyarország legidősebb nagyharangját

Speciális módszerrel restaurálják Magyarország legidősebb nagyharangját 

A veszprémi Szent Mihály Főszékesegyház Szentháromság harangját 300 év után először mozdítják el a helyéről.
15 milliárd forintra pályázhatnak a hazai turisztikai ágazat szereplői

15 milliárd forintra pályázhatnak a hazai turisztikai ágazat szereplői 

Új programot indít a kormány a turisztikai szolgáltatók megsegítése érdekében.
Hamarosan Nevelőszülők Napja a budapesti Állatkertben

Hamarosan Nevelőszülők Napja a budapesti Állatkertben 

Május 12-én, vasárnap rendezi az "Alapítvány a Budapesti Állatkertért" a tavaszi Nevelőszülők Találkozóját, ahová mindenkit sok szeretettel várnak.
Famászó bajnokságot rendeznek Tatán

Famászó bajnokságot rendeznek Tatán 

Igen, ilyen is van: a Magyar Faápolók Egyesülete nemzetközi előírásoknak megfelelő famászó bajnokságot rendez Tatán, az Öreg-tó partján.
Erre kell számítania annak, aki munkát keres

Erre kell számítania annak, aki munkát keres 

Szinte minden vármegyében lelassult a munkaerő-felvétel.
A 25 éven aluliak szja-mentessége felrázta a munkaerőpiacot

A 25 éven aluliak szja-mentessége felrázta a munkaerőpiacot 

Egyre nehezebb helyzetben a munkáltatók.
Dívák és királyok, régi slágerek és holdfényes koncertek:  idén még sokszínűbb a Paloznaki Jazzpiknik

Dívák és királyok, régi slágerek és holdfényes koncertek: idén még sokszínűbb a Paloznaki Jazzpiknik 

Igazi világsztárok, hazai előadók legjava, kedvezményes belépők.
Néhány alapvetés a szervezet energiaigényéről

Néhány alapvetés a szervezet energiaigényéről 

Manapság sokféle étrendi sajátosság merül fel, és talán még több hóbortszerű divatdiétával találkozhatunk, amelyek olykor nagyon minimális kalóriabevitelre ösztönzik az embereket. Mielőtt bármibe belevágnánk, érdemes tisztázni szervezetünk igényeit.
Vissza a múltba jövő hétvégén, Hévízen!

Vissza a múltba jövő hétvégén, Hévízen! 

A következő hétvégén visszatérhetnek a múltba a látogatók egy eseménysorozat keretében Hévízen.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?