Hotel táplálékallergiások számára is Hévízen

A piacon jelenleg egyedülálló ellátással fogadják a táplálékintoleranciában szenvedő vendégeket a hévízi Hunguest Hotel Helios szállodában. Munkatársunktól

„Egy évvel ezelőtt vezettük be a táplálékallergiás vendégek számára megfelelő diétás ételek beintegrálását alapellátásunkba és sikerekről számolhatok be” - mondta a hévízi Hunguest Hotel Helios igazgatónője a hét végén rögtönzött sajtótájékoztatóján.

Joós Adél szerint számukra sikeresnek mondható az elmúlt év. Többek között köszönhető ez annak is, hogy a piacon jelenleg egyedülálló ellátással fogadják a táplálékintoleranciában szenvedő vendégeket a hévízi Hunguest Hotel Helios szállodában. A hotel jelen van prezentációval, diétás sütemény bemutatóval a magyarországi és az osztrák lisztérzékeny egyesület gyűlésein. Fesztiválokon, a gluténmentes világnapon, prószafesztiválon, LÉOE (Lisztérzékenyek Országos Egyesülete) 20 éves közgyűlésén mutatják be a kiváló minőségű süteményeket, amely között egy-egy fajtában glutén-, tejfehérje-, natív cukor-, szója-, tojás-, élesztőmentes finomságot is találnak az érdeklődők. Havonta szerveznek 3 napos  gluténmentes főzőtanfolyamokat, melynek keretében az érdeklődők a szálloda ezüstérmes olimpiai és világbajnok séfjétől és többszörös országos bajnok mestercukrászától, táplálékallergiás termékeket gyártó cégektől tanulhatják meg a helyszínen, hogyan lehet úgy elkészteni az ételeket, süteményeket a cöliakiások cukorbetegek, fehérje és laktózérzékenyek számára, hogy azok ízletesek is legyenek. De nemcsak a lisztérzékenyekre gondolnak, figyelnek itt a cukorbetegekre,  és mindennap kínálnak laktóz-, zsír-, fehérjeszegény, kalória-, tojás- és élesztőmentes ételeket is. Nemcsak a reggeli péksüteményt sütik helyben, hanem a fehér és a barna kenyeret is.

Kulcskártyától a világnapig

Az igazgatónő elmondta, hogy először a kulcskártyát matricázták fel, ezzel jelezve, hogy a vendégeknek milyen ellátásra van szükségük, majd később egyszerűsítették és tökéletesítették a jelzéseket, minden étel neve mellett piktogrammal jelezték, kinek ajánlják és milyen alapanyagokat találnak benne. Tavaly a szálloda cukrászata és konyhája megkapta a szükséges engedélyeket a táplálékallergiás ételek készítéséhez. 

Egy kérdésre válaszolva beszámolt arról is, hogy vendégei között minden héten van 5-10 táplálékallergiás, ez jelzi számukra, hogy jó úton járnak, és egyre több vendég ismeri fel a szálloda előnyét.

A Hunguest hévízi szállodáinak igazgatója, Joós Adél elmondta, hogy kezdeményezését segíti az Európai Unió ajánlása is, amely szerint az egyre több táplálékallergiás miatt a szállodáknak fel kell az ő fogadásukra is készülni, és foglalkozniuk kell ételkínálatuk szélesítésével.

A tájékoztatón elhangzott, hogy idén ismét megrendezik a lisztérzékeny világnapot május közepén. Idén a 2010-ben nagy sikert aratott kéthetes moldáv művészeti alkotótábor időpontjában nemzetközi és hazai alkotókkal együtt művészeti tábort alakítanak, ennek külön hozadéka, hogy a festők, szobrászok az itt elkészített műveikből emlékként hagynak a szállodában is, ahol kiállítást rendeznek ezekből.


KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest

KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest 

A belföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 14, a külföldi vendégéjszakáké 24 százalékkal emelkedett.
Sajátos akciót hirdetett a leégett hotel - saját vendégei építhetik újjá

Sajátos akciót hirdetett a leégett hotel - saját vendégei építhetik újjá 

Adománygyűjtő akciót hirdetett a visegrádi hotel vezetősége.
A hotel, amely csak vonattal érkező vendégeket fogad

A hotel, amely csak vonattal érkező vendégeket fogad 

Norvégia legnagyobb fjordja közelében, gyönyörű környezetben fekszik a Vatnahalsen Hotel.
Luxusszálloda egy XVII. századi kastélyból

Luxusszálloda egy XVII. századi kastélyból 

A Château Neercanne egykor bárók otthona volt, ma Michelin-csillagos étterme miatt Hollandia kedvelt luxusszállodájává vált.
Szallas.hu: húsvéti locsolkodás helyett wellnesshotelben lazulás

Szallas.hu: húsvéti locsolkodás helyett wellnesshotelben lazulás 

A négynapos húsvéti hosszú hétvége és a tavaszi szünet sok magyarnak üdüléssel telik a szállásfoglaló portál adatai szerint.
Méhlegelő és gólyafészek: az ötcsillagos tokaji ház zöld szintet lépett

Méhlegelő és gólyafészek: az ötcsillagos tokaji ház zöld szintet lépett 

A Minaro Hotel Tokaj MGallery Magyarországon másodikként megszerezte a Green Key minősítést.
MTÜ: arattak Budapest és a fürdővárosok szálláshelyei az idei első hosszú hétvégén

MTÜ: arattak Budapest és a fürdővárosok szálláshelyei az idei első hosszú hétvégén 

Erős forgalom jellemezte a turisztikai szezonnyitónak is tekinthető március 15-i hosszú hétvégét, írták friss közleményükben.
Miért fontos, hogy őszinte legyen a recepciós mosolya?

Miért fontos, hogy őszinte legyen a recepciós mosolya? 

Utazni, új helyeket megtapasztalni élmény, de vajon élmény lehet-e egy ilyen helyen dolgozni? 
Az Év Alvásbarát Szállodája ez a belvárosi hotel lett

Az Év Alvásbarát Szállodája ez a belvárosi hotel lett 

Átadták az Alvásbarát Szálloda idei minősítési díjait az Alvás Világnapja alkalmából a Magyar Tudományos Akadémián.
Újabb hétvége, újabb tűz  egy hotelben

Újabb hétvége, újabb tűz egy hotelben 

Ezúttal egy etyeki szálláshelyen égett a berendezés.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.