Így nyaralt idén a magyar

Itthon Siófok, külföldön Róma volt idén a legnépszerűbb nyári úti cél azon magyarok körében, akik online foglalták le utazásukat. A trivago szálláskereső oldal adataiból az is kiderül, a legtöbben az utolsó pillanatban döntöttek.

Kedvelt hazai úti célok

A változó időjárás ellenére a belföldi úti célok tekintetében a Balaton – ahogy az lenni szokott – viszi a pálmát. A magyar nyaralók több mint ötöde a külföldi turisták által is kedvelt Siófokot választotta, egyben itt volt a legmagasabb a nyári szállás átlagár (két főre, egy éjszakára): 26.700 forint - írja a trivago. Fővárosunk a második helyen végzett, ahol átlagosan valamivel kevesebbért, 24.300 forintért találhattak szállást idén nyáron. Nagyjából ugyanennyien, a nyaralók közel 10%-a keresett szállást Balatonfüreden. Strandolásért azonban nem feltétlenül a magyar tengert keresték fel a nyaralni vágyók. A gyógy- és élményfürdők városai, Hajdúszoboszló, Hévíz, Zalakaros és Sárvár is kedvelt, valamint átlagosan olcsóbb úti célok voltak. Az egri bikavér is minden bizonnyal jól fogyott idén, az utazók közel 4%-a ugyanis a borok városában keresett szállást a nyáron. A legnépszerűbb úti célok közül itt volt a legalacsonyabb az átlagos szállásár.

Külföldi desztinációk

Minden út Rómába vezet – tartja a mondás, és úgy tűnik, van benne némi igazság. A külföldi szálláshelyeket illetően az örök város volt ugyanis a legnépszerűbb az idén. Egy másik olasz település, a Velencétől 30 km-re fekvő Lido di Jesolo foglalja el a második helyet, Prágában pedig az utazók 2,3%-a keresett szállást. A kedvelt külföldi úti célok közül a bolgár Naposparton nyaralhattunk legolcsóbban a nyári hónapok alatt, a legdrágább pedig London, ahol az átlagos szállásár 62.000 Ft volt 2014 nyarán.

Ám nemcsak vendégek, házigazdák is voltunk; a magyar szállások idén is népszerűek voltak a külföldről érkező nyaralók körében. Közülük a legnagyobb arányban osztrákok (a szálláskeresők 13%-a), románok (12%) és lengyelek (11%) szemeztek a magyarországi szálláslehetőségek közt, de szlovén, finn és szerb érdeklődők is akadtak.

Szálláskeresés

A trivago kutatásából az is kiderül, hogy a weboldalon történt összes szálláskeresést figyelembe véve a magyarok átlagosan 26.300 forintot hajlandók költeni kosztra és kvártélyra. A hosszabb, minimum egyhetes nyaralások esetében pedig a szállásra szánt összeg 212.800 forint volt a nyári hónapok alatt.

Átlagosan körülbelül 3 napra utaztunk és az utolsó pillanatban döntöttünk – csak kevesen akadtak olyanok, akik hónapokkal előre számba vették a szálláslehetőségeket. A magyar nyaralók 65%-a egy hónappal, illetve majdnem ötödük mindössze egy héttel az utazás előtt keresett szállást.

A trivagóról

A 9 éve indított trivago a világ legnagyobb szálláskeresőjeként naponta több mint 700.000 szálláshelyet hasonlít össze 208 különböző foglalási oldalról. Minden hónapban 45 millió felhasználó választja a trivagót mint kiindulópontot utazásuk megtervezésénél. A metakereső 82 millió szállásértékeléssel és 14 millió fotóval segíti őket, hogy megtalálják a számukra ideális szállást a lehető legalacsonyabb áron.

A szálláskereső a trivago fő szolgáltatása, de számos más termékkel is rendelkezik a cég.

A Hotel Manager a szálláshely-tulajdonosok ingyenes platformja, mely online jelenlétük kezelésére szolgál a trivagón.

A Hotel Test azzal a céllal jött létre, hogy a szálláshelyeknek profiljukhoz a lehető legátfogóbb tartalmat kínálja a trivago. A szállóvendégek pénzbeli bónusz ellenében kitöltenek egy részletes felmérést a szálláshelyről, annak előnyeiről, illetve saját tapasztalataikról, aminek az eredményeit összesítve létrejön egy elemzés a szálláshely teljesítményéről.



Egy áttekinthető és hiteles szálláshely-értékelési mutatóként a trivago Rating Index (tRI) számba veszi az elérhető értékelési forrásokat a web egészéről és egy algoritmust alkalmazva összesíti őket, kiadva így egy pártatlan pontszámot. A mutató egy matematikai megközelítésen alapszik, így mindegy, hogy egy adott szálláshely 20 vagy 2000 értékeléssel rendelkezik.

A Direct Connectre történő feliratkozás révén a szálláshely-tulajdonosok közvetlenül a trivago szálláskeresési eredményeiben tudják megjeleníteni élő áraikat és az éppen elérhető szobák, apartmanok számát. A Direct Connect ráadásul kiküszöböli a foglalási oldalak mint harmadik fél közreműködését – megspórolva a tulajdonosnak a jutalék költségeit.

Forrás: Trivago


Újabb atlétikai csúcsesemény gazdája lesz Budapest

Újabb atlétikai csúcsesemény gazdája lesz Budapest 

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (WA) újabb esélyt adna Magyarországnak.
Húsvéti szafari Nagykőrösön

Húsvéti szafari Nagykőrösön 

A tavaszi szünet első napján újra kinyitja kapuit Magyarország első és egyetlen autós szafari parkja.
Különleges kápolnát tártak fel Veszprémben

Különleges kápolnát tártak fel Veszprémben 

A 80 éve püspökké szentelt Mindszenty József egykori székhelye is megújul a beruházás során.
Banksy-kiállítás nyílik Budapesten

Banksy-kiállítás nyílik Budapesten 

A művész több mint száz alkotását lehet majd megnézni május 3-tól a Király utcai Komplex Kiállítóteremben.
Túrák és családi programok Székesfehérváron

Túrák és családi programok Székesfehérváron  

Íme a legjobb húsvéti programok és kirándulások a városban a hosszú hétvégén.
XIX. századi borospince az Árpád-kori romok alatt

XIX. századi borospince az Árpád-kori romok alatt 

A Wenckheim-pincét egy domb alá fúrták be, melyen a Csolt nemzetség által emelt monostor romjai állnak.
Milyen legyen a Feneketlen-tó környéke?

Milyen legyen a Feneketlen-tó környéke? 

Az április 30-ig véleményezhető terveken új stégek és a tóval kapcsolatot teremtő sétányok láthatók.
Húsvét a Skanzenben

Húsvét a Skanzenben 

Húsvétvasárnap és hétfőn a régi falusi húsvéti ünnepeket kelti életre a Szabadtéri Néprajzi Múzeum.
Hazai projekt az Új Európai Bauhaus Díj jelöltjei között

Hazai projekt az Új Európai Bauhaus Díj jelöltjei között 

A „Együttműködés a közösségekért" című magyarországi projekt célja egy multifunkcionális tér létrehozása a Józsefvárosban.
Váratlan helyről érkezett segítség a budapesti beutazó turizmushoz

Váratlan helyről érkezett segítség a budapesti beutazó turizmushoz 

A brit nézők körében közel két évtizede töretlenül népszerű BBC-műsor, "A Gyakornok" versenyzői legutóbb a magyar főváros turisztikai kínálatát is népszerűsítve versenyeztek egymással.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.