Kollégium és szálloda egyben: tíz éves a debreceni Campus Hotel

Kilencezer egyetemi hallgató és 25 ezer szállóvendég – tíz évvel ezelőtt, 2005 augusztusában nyitotta meg kapuit Debrecenben a Campus Hotel.

A Campus Hotel az első olyan egyetemi kollégium volt hazánkban, amely magántőke bevonásával épült – már kezdetektől azzal a szándékkal, hogy megmérettesse magát a turisztikai piacon is. A 17 ezer m2 alapterületű, két épületből álló, 930 férőhelyes hotel a nyári szünidőben kereskedelmi szálláshelyként, szállodaként várja a városba érkező turistákat, míg a szorgalmi időszakban kollégiumként működik. Itt az egyetemi hallgatók is ugyanazokat a versenyképes szolgáltatásokat kapják, mint a turisták: a belépéskor modern recepció fogadja a vendégeket, a kényelmes és jól felszerelt szobák mellett van mosoda, kávézó, bowling bár, olasz étterem, több sportpálya és a hotel legújabb fejlesztéseként egy ezer kötetes könyvtár is.

„Óriási kihívás és boldogság volt a semmiből megteremteni egy ilyen egyedülálló diákszállót. Korábbi tapasztalatok nélkül kellett kialakítani a működést, és jó látni a pozitív eredményeket.” – hangsúlyozta az évforduló kapcsán Gönczi Zsuzsanna, a Campus Hotel Zrt. vezérigazgatója.

A Campus Hotel az elmúlt tíz évben több mint kilencezer diák otthonául szolgált, a kollégiumi helyekért minden évben többszörös a túljelentkezés, a nyári szezonban pedig évről évre nagyobb a vendégforgalom, eddig csaknem 25 ezer turistát fogadtak. 2005 óta számos nemzetközi sport- és vallási esemény, valamint konferencia hivatalos szálláshelye volt a Debreceni Egyetem Kassai úti campusán elhelyezkedő hotel. A Campus Hotel mellett ma már további három egyetemi diákszálló működik hasonló irányelvek mentén a College Hostels márkanév alatt Debrecenben.


KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest

KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest 

A belföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 14, a külföldi vendégéjszakáké 24 százalékkal emelkedett.
Sajátos akciót hirdetett a leégett hotel - saját vendégei építhetik újjá

Sajátos akciót hirdetett a leégett hotel - saját vendégei építhetik újjá 

Adománygyűjtő akciót hirdetett a visegrádi hotel vezetősége.
A hotel, amely csak vonattal érkező vendégeket fogad

A hotel, amely csak vonattal érkező vendégeket fogad 

Norvégia legnagyobb fjordja közelében, gyönyörű környezetben fekszik a Vatnahalsen Hotel.
Luxusszálloda egy XVII. századi kastélyból

Luxusszálloda egy XVII. századi kastélyból 

A Château Neercanne egykor bárók otthona volt, ma Michelin-csillagos étterme miatt Hollandia kedvelt luxusszállodájává vált.
Szallas.hu: húsvéti locsolkodás helyett wellnesshotelben lazulás

Szallas.hu: húsvéti locsolkodás helyett wellnesshotelben lazulás 

A négynapos húsvéti hosszú hétvége és a tavaszi szünet sok magyarnak üdüléssel telik a szállásfoglaló portál adatai szerint.
Méhlegelő és gólyafészek: az ötcsillagos tokaji ház zöld szintet lépett

Méhlegelő és gólyafészek: az ötcsillagos tokaji ház zöld szintet lépett 

A Minaro Hotel Tokaj MGallery Magyarországon másodikként megszerezte a Green Key minősítést.
MTÜ: arattak Budapest és a fürdővárosok szálláshelyei az idei első hosszú hétvégén

MTÜ: arattak Budapest és a fürdővárosok szálláshelyei az idei első hosszú hétvégén 

Erős forgalom jellemezte a turisztikai szezonnyitónak is tekinthető március 15-i hosszú hétvégét, írták friss közleményükben.
Miért fontos, hogy őszinte legyen a recepciós mosolya?

Miért fontos, hogy őszinte legyen a recepciós mosolya? 

Utazni, új helyeket megtapasztalni élmény, de vajon élmény lehet-e egy ilyen helyen dolgozni? 
Az Év Alvásbarát Szállodája ez a belvárosi hotel lett

Az Év Alvásbarát Szállodája ez a belvárosi hotel lett 

Átadták az Alvásbarát Szálloda idei minősítési díjait az Alvás Világnapja alkalmából a Magyar Tudományos Akadémián.
Újabb hétvége, újabb tűz  egy hotelben

Újabb hétvége, újabb tűz egy hotelben 

Ezúttal egy etyeki szálláshelyen égett a berendezés.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.