Kovászos uborkaleves és boldog pecsenyekacsa a Balatonnál

Idén nyáron régi tervek válnak valóra Paloznakon, ami Homola Szabolcsot és a Homola Pincészetet illeti. A pince melletti telken csodálatos panorámával nyílik a borterasz, mely ezentúl a pince állandó kóstolási helyszínéül szolgál majd. A Sáfránkert Vendéglővel pedig egy régóta dédelgetett álom is valóra válik: egy igazi minőségi konyhával és szezonális, helyi alapanyagokkal dolgozó, tisztességes vidéki vendéglővel gazdagodik a falu és a régió.

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Sáfránkert vendéglő friss és helyi alapanyagokkal

Innovatív szabadtűzi konyha – ez jellemzi legjobban a Kerekes Sándor vezénylete alatt kialakított étlapot. Az egykori Akác Étterem helyén laza balatoni hely nyílik jól átgondolt, tökéletes fogásokkal. Boldog pecsenyekacsa, kovászosuborka krémleves és madártej pándi meggyhabbal, csak néhány fogás a Sáfránkert Vendéglő kínálatából. Az étlap állandóan változik, előnyben részesítve a szezonális alapanyagokat, mellette táblás ajánlat ad teret a séf kénye-kedvének. A fogások alapja a grill konyha, még a smokerben 5-6 órán keresztül készített kacsát is rádobják a faszenes grillre, mielőtt tányérra kerül. Sáfrányos citromos krumplifőzelék jár mellé, ezt a köretet más főételeknek is lehet kérni.

A séf nem felejti azokat sem, akik a klasszikus konyhához szoktak, vagy ne adj’ isten valami igazi vasárnapi ebédre valót kívánnának: nekik készül a borjúpaprikás tojásos galuskával és tejfölös uborka salátával, vagy a lassan sült kacsacomb vörösboros káposztával és hagymás tört burgonyával. A szabadtűzi ételek mellé variálható a köret, salátát és grill köretet is lehet kérni. Ebédidőben naponta változó fogásokkal készül az étterem, hogy a közelben nyaralók akár minden nap visszajárhassanak egy finom ebédért. Bele lehet majd futni tökfőzelékbe, rakott káposztába és igazi nyári ételekbe is. Van gyerekmenü is. „Igyekszünk a gyerekeknek is nem a balatoni stílusban gyerekbarát ételeket főzni, nincs dínófasírt és mosolygós krumpli, egyszerű ételekkel szeretnénk megszerettetni velük a gasztronómiát és az evést” – mondja Sanyi, a séf.

Az alapanyag beszerzés sarkalatos pontja a konyhának, a szürkemarha rostélyos és kacsa egyből a vágóhídról érkezik, a pisztráng tapolcai, a fűszerek a saját fűszerkertből származnak. A Sáfránkert Vendéglő borkínálatának alapját a Homola Pincészet tételei adják, melléjük a balatoni régió és a környék legjavából válogattunk.

Homola Borterasz lenyűgöző panorámával

Vannak dolgok, amik egyszerűen csak jók. Ilyen a csodálatos panoráma, a terasz a szőlősorok végében, egy finom olaszrizling a kezünkben, napsütés az arcunkon, és ilyen a Homola Borterasz a paloznaki szőlőhegy oldalában, rögtön a Pincészet mellett. A terasz ezentúl – szerda kivételével minden nap – tárt karokkal vár minden látogatót. Lehet kóstolni, nézelődni, beszélgetni, lazítani, elheverni, aki pedig megéhezik, annak bor mellé szóló tökéletes falatokat kínálnak Homoláék. A hidegtálon környékbeli termelők és az Öshonos Delikát sajtjai, szalámiai és sonkái csábítanak.

Forrás: Vendég & Hotel Online


Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben!

Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben! 

Pihennek a mobilok, szárnyra kapnak a családi kapcsolatok - üzeni a VakVarjú éttermek stábja a Mobil Off Élmény On hét alkalmával.
Jöhet három izgalmas mocktail recept?

Jöhet három izgalmas mocktail recept? 

Hol vannak már azok az idők, amikor, ha nem akartunk alkoholt inni, akkor csak a víz vagy az üdítő marad?
Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában?

Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában? 

Van tippje? Most egy friss felmérés adatai alapján eláruljuk a helyes megfejtést. És annyit segítünk, hogy közreadunk egy fotót az első helyen végzett ország fővárosáról.
A Wolt elindítja saját hirdetési szolgáltatását

A Wolt elindítja saját hirdetési szolgáltatását 

A vállalat bejelentette hogy elindítja a Wolt Ads-et annak érdekében, hogy partnerei növekedését és láthatóságát felgyorsítsa.
Rekordszámú nevezés a nemzetközi pálinkaversenyen

Rekordszámú nevezés a nemzetközi pálinkaversenyen 

Érkezett párlat Romániából, Szlovákiából, Szerbiából és Horvátországból is.
Munkatársakat keres a Mere, az orosz diszkont cég

Munkatársakat keres a Mere, az orosz diszkont cég 

A két hónapja feladott hirdetésben a Mere beszerzési menedzser pozícióra keres munkatársakat.
Új kávépörkölő csúcstechnológiával - Budaörsön

Új kávépörkölő csúcstechnológiával - Budaörsön 

Április 11-én nyitotta meg kávépörkölő üzemét és oktatóstúdióját Budaörsön a teljes egészében hazai tulajdonú Roastar Zrt.
A Beatles grafikusa tervezett sörösdobozokat a híres sörmárkának

A Beatles grafikusa tervezett sörösdobozokat a híres sörmárkának 

A limitált kiadású dobozok Nagy-Britanniában már megvásárolhatók.
Hagyományos eljárással készült egyedi tételek a METRO Év Borai

Hagyományos eljárással készült egyedi tételek a METRO Év Borai 

A két borválogatás ezúttal az olasz Veneto, illetve a magyar Villány lankáin termett szőlőkből készült.
Itt a vége: megtiltják az energiaitalok fogyasztását 18 év alatt

Itt a vége: megtiltják az energiaitalok fogyasztását 18 év alatt 

Tizennyolc év alattiaknak tilos lesz energiaitalt eladni – erről tárgyalt csütörtökön a parlament.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.