Magyar lett a Legjobb Lobbi

A hotel- és étterem design Oscar-díjaként is emlegetett Gold Key Awards-ot idén 36. alkalommal rendezték meg a patináns Waldorf Astoriában. A vendéglátóipari szakma design díjára az idei évben jelentkeztek eddig a legtöbben: 506 beérkezett pályázatból 21 kategóriában hirdettek győztest. A VarroDesign egyike volt azon két jelöltnek, akik több különböző munkával is döntőbe jutottak. A magyar tervező-csapat a Science Hotel Szeged és a budapesti Onyx Étterem miatt izgult a díjátadó gálán; végül a győzelmet a Science Hotellel aratták, amely a Legjobb Lobbi díját nyerte el ezzel tokiói, arizónai és amszterdami hoteleket maga mögé utasítva. A Gold Key Awards-on idén is a világ legjobb designerei versenyeztek olyan pályamunkákkal, amelyeket például a W Hotels-nek, a Hiltonnak, az MGM-nek, a Sheratonnak vagy a Shangri-Lanak terveztek.

A Gold Key Award for Excellence in Hospitality Design, a vendéglátóipari design kiválóság díja, a szakma legnagyobb presztízzsel rendelkező elismerése, amelyet minden év novemberében a New York-i Waldorf Astoria Grand Ballroomjában adnak át 1000 fős gálavacsora keretén belül. A díj a legnagyobb hatású és leginnovatívabb design munkákat jutalmazza a vendéglátóipar összes szektorában. Megszokott, hogy a New York-i gálára a hotel design legfontosabb városaiból kerülnek be hotelek: New Yorkból, Chicagóból, Los Angeles-ből, Londonból, Amszterdamból, Torontóból, Hong Kongból vagy éppen Pekingből.

Mindenkinek nagy meglepetést okozott, hogy idén egy szegedi hotel is nyert, hiszen erről a városról a résztvevők többsége még nem hallott. A győzelmet Varró Zoltán az elmúlt évtizedek kitartó munkájának eredményeként értékelte:

“Az első gyermekkori emlékem az, hogy azon gondolkodom, miképpen lehetne a szoba-konyhánkhoz hozzányitni a szomszéd lakást. Mindig is tudtam, hogy nekem ez a hivatásom - nem én választottam, a pálya választott engem. Büszke vagyok arra, hogy bebizonyosodott, a kitartó munka, az egyediség és a független - nem divatokhoz és elvárásokhoz kötött - egyéniség az amivel itthon és nemzetközileg is igazi sikereket lehet elérni! Mindez csapatmunka eredménye, amelyben Mercse István cégtársamnak kulcs szerepe van! Fantasztikus érzés volt a “világ fővárosában” átvenni ezt az elismerést.”

A Science Hotel Szeged a Legjobb Lobbi díját nyerte meg a gazdaságos, koncentrált szolgáltatást nyújtó szállodák kategóriájában (Best Lobby Budget/Focused Service). Ezzel olyan versenytársakat hagyott maga mögött mint a portlandi Ankrom Moisan munkája, a MOXY Phoenix (Tempe, Arizona), a Hong Kong-i CL3 Architects Ltd. tervezte Shinjuku Prince Hotel (Tokyo), a torontói DesignAgency pályázata, a Generator Amsterdam.

A zsűri kiemelte, hogy az elbírálás során a teljes hotelt vizsgálták nemcsak a kategória által meghatározott lobby-t, és a döntő szempont a terv átütő egyedisége és a koncepcióval való teljes összhangja volt, amely tekintetben a magyar alkotás kiemelkedett a többi munka közül.

A magyar designer csapat másik döntős munkája a budapesti Michelin-csillagos Onyx Étterem volt. A legjobb “Fine Dining” étterem kategóriában (Best Restaurant Fine Dining) a New York-i AvroKO által tervezett Duck Duck Goat (Chicago) és a londoni Conran and Partners tervezőiroda German Gymnasium (London) munkája közül az utóbbi került ki győztesként.

Forrás: Vendég&Hotel Online


KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest

KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest 

A belföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 14, a külföldi vendégéjszakáké 24 százalékkal emelkedett.
Sajátos akciót hirdetett a leégett hotel - saját vendégei építhetik újjá

Sajátos akciót hirdetett a leégett hotel - saját vendégei építhetik újjá 

Adománygyűjtő akciót hirdetett a visegrádi hotel vezetősége.
A hotel, amely csak vonattal érkező vendégeket fogad

A hotel, amely csak vonattal érkező vendégeket fogad 

Norvégia legnagyobb fjordja közelében, gyönyörű környezetben fekszik a Vatnahalsen Hotel.
Luxusszálloda egy XVII. századi kastélyból

Luxusszálloda egy XVII. századi kastélyból 

A Château Neercanne egykor bárók otthona volt, ma Michelin-csillagos étterme miatt Hollandia kedvelt luxusszállodájává vált.
Szallas.hu: húsvéti locsolkodás helyett wellnesshotelben lazulás

Szallas.hu: húsvéti locsolkodás helyett wellnesshotelben lazulás 

A négynapos húsvéti hosszú hétvége és a tavaszi szünet sok magyarnak üdüléssel telik a szállásfoglaló portál adatai szerint.
Méhlegelő és gólyafészek: az ötcsillagos tokaji ház zöld szintet lépett

Méhlegelő és gólyafészek: az ötcsillagos tokaji ház zöld szintet lépett 

A Minaro Hotel Tokaj MGallery Magyarországon másodikként megszerezte a Green Key minősítést.
MTÜ: arattak Budapest és a fürdővárosok szálláshelyei az idei első hosszú hétvégén

MTÜ: arattak Budapest és a fürdővárosok szálláshelyei az idei első hosszú hétvégén 

Erős forgalom jellemezte a turisztikai szezonnyitónak is tekinthető március 15-i hosszú hétvégét, írták friss közleményükben.
Miért fontos, hogy őszinte legyen a recepciós mosolya?

Miért fontos, hogy őszinte legyen a recepciós mosolya? 

Utazni, új helyeket megtapasztalni élmény, de vajon élmény lehet-e egy ilyen helyen dolgozni? 
Az Év Alvásbarát Szállodája ez a belvárosi hotel lett

Az Év Alvásbarát Szállodája ez a belvárosi hotel lett 

Átadták az Alvásbarát Szálloda idei minősítési díjait az Alvás Világnapja alkalmából a Magyar Tudományos Akadémián.
Újabb hétvége, újabb tűz  egy hotelben

Újabb hétvége, újabb tűz egy hotelben 

Ezúttal egy etyeki szálláshelyen égett a berendezés.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.