Megnyílt a Prestige, startvonalnál a Costes Downtown

3, 332, 35, 2. E rejtélyes számok magyarázatára is sor került azon a május 20-i, kedd délelőtti bemutatón, amelyen elhangzott: megnyílt a főváros egyik legújabb szállodája, a Prestige Hotel Budapest, és a hozzá kapcsolódó Costes Downtown-nál is más üzemmódra kapcsoltak a tulajdonosok.

A 3-as szám magyarázata

A Prestige Hotel Budapest idén tavasszal nyitott, egyelőre a light opening időszakot éli – nagy sikerrel. És tulajdonosának, Mazen Al Ramahi három szállodája közül ez a legifjabbik, hiszen a Só utcai Boutique Hotel Budapest és a Dohány utcai Continental Hotel Budapest is az érdekeltségei közé tartozik.

Mi a 332?

A Prestige Budapesten sorrendben a 332-nak átadott hotel, és mint ilyen, van tehát konkurenciája rendesen. Ezért is nagy eredmény, mutatott rá a tájékoztatón Gaál Miklós szállodaigazgató, hogy a Booking.com portálon első helyen „jön fel”, ha az idelátogató turista a magyar fővárosban szálláshelyet keres.

35 dolgozó

Azt már Géher Zoltántól, a Continental Hotel Budapest igazgatójától, a Prestige pre-opening menedzserétől tudtuk meg, hogy különlegesen nagy csapattal kezdték a munkát a Vigyázó Ferenc utcai egységükben: 35-en dolgoznak a 85 szobás házban, és olyan apróságnak tűnő, ám nagyon fontos dolgokra is odafigyelnek, mint: minden egyes vendéget személyes, kézzel írott levéllel köszönt a ház igazgatója, és mindenkit felkísérnek a szobába, amikor megérkezik a szálláshelyre.

A Costes „2”, nem a Costes kisöccse, sőt...

Mint az már köztudott a szakmában, a Prestige Hotel Budapest éttermi együttműködő partnere Magyarország első Michelin-csillagos éttermének, a Ráday utcai Costes új márkatagjaként nyíló Costes Downtown étterem.

Gerendai Károly, a Costes tulajdonosa a tájékoztatón elmondta, a jordán illetőségű tulajdonos kereste meg őket ajánlatával – hogy költözzenek ide -, hiszen hallott arról, hogy a fine dining étterem új lokációt, nagyobb térrel és lehetőségekkel rendelkező helyet keres.Bár elhatározásuk szerint a Ráday utcai egységet nem zárják be még egy évig – hiszen a Michelin-teszter az ott jártak alapján adta a csillagot – azonban május 20-tól most mégis bezár a régi Costes egy hónapra annak érdekében, hogy ide, a Vigyázó Ferenc utcai új egységbe összpontosítsák erejüket és tudásukat – szintén Miguel Rocha Viera vezetésével - a sikeres indulás érdekében. Így a korábbi helyükre foglaló vacsoravendégeiket is már e helyütt várják mostantól. Valamint Gerendai azt is bejelentette, hogy a ház tervezett grand opening időpontjától – június elejétől – az utca felöli részről is megnyitják az éttermet, vagyis a próbaüzemből élesbe fordul a Costes Downtown további története.


Elképzelhető, hogy végleg lezárják a Rám-szakadékot

Elképzelhető, hogy végleg lezárják a Rám-szakadékot 

A klímaváltozás a népszerű kirándulóhelyekre is hatással van.
Kiosztották a Hévíz Város Turizmusáért díjat

Kiosztották a Hévíz Város Turizmusáért díjat 

Molnár Ágnes a szálloda nyitása óta az Európafit oszlopos tagja.
Turizmusban a kulcs: az utazó fejével kell gondolkodni

Turizmusban a kulcs: az utazó fejével kell gondolkodni 

Egy friss kutatás eredményeiről számolt be Sulyok Judit, a Pannon Egyetem Turizmus Intézeti Tanszékének tudományos munkatársa a Veszprémben tartott Balaton Konferencián, május 2-án.
Titkokat őriznek az ország legkülönlegesebb és legidősebb fái

Titkokat őriznek az ország legkülönlegesebb és legidősebb fái 

Az Évgyűrűkben őrzött történetek – Magyarország fáinak titkos meséi című fotókiállítást május 4-én nyitják meg Badacsonyörsön.
Siófokról indul a Tour de Hongrie legizgalmasabb befutó szakasza

Siófokról indul a Tour de Hongrie legizgalmasabb befutó szakasza 

Május 12-én igazi világsztárokkal is találkozhatunk!
Kedvezmények a főváros hivatalos applikációjának születésnapján

Kedvezmények a főváros hivatalos applikációjának születésnapján 

Május 1-jén ünnepelte az ÉnBudapestem applikációja az első születésnapját.
Szibériai tokhalak a Balatonban?

Szibériai tokhalak a Balatonban? 

A Balatonban megjelenő lénai tokok minden bizonnyal a vízgyűjtőn létesült halgazdálkodási létesítményekből szökhettek meg.
Nagy Márton Hévízen: a gyógyturizmusé, az egészségturizmusé a jövő

Nagy Márton Hévízen: a gyógyturizmusé, az egészségturizmusé a jövő 

Nemzetgazdasági miniszter: a nyugati világ elöregszik, nő az idősek aránya, ebből adódóan sokkal nagyobb lesz a kereslet az egészségturizmusra.
Fővárosi fölény az idei Szakma Sztár Fesztiválon

Fővárosi fölény az idei Szakma Sztár Fesztiválon 

Harmincöt budapesti tanuló állhatott dobogóra a Szakma Sztár Fesztiválon.
Ez az első magyar AI alapú éttermi asszisztens

Ez az első magyar AI alapú éttermi asszisztens 

Már több mint húsz étterem használja.

Interjú

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.