Nem sikerült a bravúr, oda az édes álom

Párizsban rendezték meg a jövő évi Lyon-i Cukrász Világbajnokság (Coupe du Monde de la Pâtisserie) európai selejtezőjét, melyen eldőlt, hogy a négyes mezőnyből melyik három csapat képviselheti a kiemeltek mellett a kontinensünket a jövő évi megmérettetésen.

A magyar résztvevők jó eséllyel vágtak neki az útnak, hiszen a meglepően kis mezőnyből mindössze egy csapatot kellett volna maguk mögé utasítani, hogy ott lehessenek a 2013-as döntőben.

Az eredeti versenykiírás szerint nyolc egység küzdött volna, az előzetes versenynaptár szerint a párizsi verseny előtt. Februárban éppen Budapesten került volna sor a kelet-európai előselejtezőre, ahonnan három csapat kvalifikálhatta volna magát a francia fővárosba, ez azonban érdeklődés hiányában elmaradt.

A régiónkat végül így egyedül képviselő magyar csapatot, melyben a Gerbeaud két cukrásza, Kolonics Zoltán és Boóc Judit kapott helyet, a Hungexpo állította össze, és a vásárszervező cég viselte a felkészülés költségeit is – tájékoztatta lapunkat Augusztné Szőcs Ibolya, aki a nemzetközi  zsűri magyar tagjaként vett részt a versenyen.

(Kép: Facebook)

A csapatokat a helyszínen professzionális felszerelés és a legkiválóbb cukrászati alapanyagok várták, hogy megvalósíthassák alkotásaikat, amelyeket egy éve tökéletesítenek a versenyre. A zsűri tagjainak számára nem az alkotás izgalma, hanem a csapatok összesen 75 alkotásának végigkóstolása és precíz rangsorolása jelenti a kihívást. A versenyen nem csak a művészi megjelenés, hanem az ízhatások is nagy súllyal számítanak bele a végeredménybe.

A párizsi vetélkedést az Egyesült Királyság csapata nyerte, második a nemzetközi vérkeringésbe tíz év szünet után visszatérő Dánia lett, míg a harmadik továbbjutó helyet Portugália szerezte meg. A magyarok utolsó reménye a kontinentális selejtezők után odaítélendó három szabadkártya (wild-card) egyike lehet.


Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.
Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál

Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál 

Immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a már-már hagyománnyá avanzsált sétáló kóstoló. 
Mi lesz a borvidékekkel?

Mi lesz a borvidékekkel? 

Az éghajlatváltozás a világ borvidékeinek hetven százalékát alkalmatlanná teheti szőlőtermesztésre.
Vanília égbolt

Vanília égbolt 

Vanília minden mennyiségben - izgalmas más fűszerek, sosem gondolt párosítások kíséretében.
Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen

Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen 

Merész döntés volt a versenyre nevezni egy piacra került új termékkel - de bejött.
Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc

Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc  

Második éttermét nyitja a BURGER KING Zalában.
Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben!

Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben! 

Pihennek a mobilok, szárnyra kapnak a családi kapcsolatok - üzeni a VakVarjú éttermek stábja a Mobil Off Élmény On hét alkalmával.
Jöhet három izgalmas mocktail recept?

Jöhet három izgalmas mocktail recept? 

Hol vannak már azok az idők, amikor, ha nem akartunk alkoholt inni, akkor csak a víz vagy az üdítő marad?
Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában?

Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában? 

Van tippje? Most egy friss felmérés adatai alapján eláruljuk a helyes megfejtést. És annyit segítünk, hogy közreadunk egy fotót az első helyen végzett ország fővárosáról.
A Wolt elindítja saját hirdetési szolgáltatását

A Wolt elindítja saját hirdetési szolgáltatását 

A vállalat bejelentette hogy elindítja a Wolt Ads-et annak érdekében, hogy partnerei növekedését és láthatóságát felgyorsítsa.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.