Örülnek az aranykulcsosok

Budapest egyik legújabb, kimondottan a húsimádókat megcélzó helyén, a belvárosi Mészár Steak-ben tartották január 6-án este az aranykulcsos portások évköszöntő fogadásukat – üzleti partnereik számára.

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A vendéglátók nevében Dallos Ferenc tulajdonos köszöntötte a jelen lévőket: a budapesti szállodák igazgatóit portásait, a turizmus ágazat vezetőit valamint a budapesti közlekedés prominens személyiségeit. Elmondta, hét év kitérő után érkezett vissza az éttermes világba, azért, hogy társaival közösen átvegye olyan exkluzív budapesti helyek üzemeltetését, amilyen a Halászbástya étterem vagy a Mátyás Pince. Emellett új helyek nyitásában is törik a fejüket, ennek egyik eklatáns példája épp az a hely, amely a belvárosi Erzsébet Hotelen belül nyílt novemberben – ez az aranykulcsosok új évi koccintásának színhelye - , és ezt követi majd tavasszal egy újabb izgalmas vendéglátóegység megnyitása.

Glázer Tamás, az MT Zrt. turisztikai vezérigazgató-helyettese is köszöntötte az egybegyülteket, Niklai Ákos, az MSZÉSZ elnöke pedig hozzátette, ő szinte családtagként érkezik az aranykulcsos portások közé, és kihangsúlyozta, a szállodai front office pozícióban dolgozók komoly stratégiai partnerei szakmai érdekszövetségük tagjainak.

Ungár Tamás, a Magyar Aranykulcs elnöke főként annak örült, hogy mennyi hazai szállodai igazgató tisztelte meg jelenlétével az esti fogadást, valamint elégedettségének adott hangot amiatt, hogy concierge-es kollégáival együtt azt tapasztalta 2015-ben: kedvező ifordulatot vett a vendégkör a házakban. Hiszen jóval igényesebb vendégkör érkezett a fővárosi vezető szállodákban tavaly, mint évekkel korábban, és az elnök reméli, ez a tendencia az idei évben tovább erősödik.

Pazar, húst hússal bélelt finger food-os fogadás zárta a hangulatos, hóeséssel kísért esti fogadást.


Jelentős segítség érkezik állami szintről a bajba jutott visegrádi hotelnek

Jelentős segítség érkezik állami szintről a bajba jutott visegrádi hotelnek 

A súlyos mértékű tűzkárt szenvedett, több mint 100 főt foglalkoztató, 4 csillagos szálloda Hotel Silvanus helyreállításához az MTÜ 60 millió forinttal járul hozzá.
Tarcalon találkoztak a magyar kastélyszállodások, hamarosan Olaszországba indulnak

Tarcalon találkoztak a magyar kastélyszállodások, hamarosan Olaszországba indulnak 

A kastélyszállodások Tarcalon, az Andrássy Kúriában tartották éves közgyűlésüket április 15-én, hétfőn.
Bemutatkozott a BOTANIQ Collection prémium turisztikai brand

Bemutatkozott a BOTANIQ Collection prémium turisztikai brand 

Igencsak látványos rendezvény keretében, április 11-én, a Pesti Vigadóban debütált az új brand. Ahol az is kiderült, mit rejtenek a "titkos kertek"?
Díjeső a TRIBE budapesti tagjának

Díjeső a TRIBE budapesti tagjának  

Három kategóriában is díjazták a WING által fejlesztett TRIBE Hotel Budapest Stadiumot a LIV Hospitality Design Awards-on.
Világszerte szárnyal a hotelipar topszegmens területe

Világszerte szárnyal a hotelipar topszegmens területe 

A nemzetközi tanácsadó cég elemzése szerint kiemelkedő évet zárt a globális hotelpiac.
Indul a Marriott saját képzési programja

Indul a Marriott saját képzési programja 

LevelUp! elnevezéssel innovatív képzés indul a vendéglátóipari szakemberhiány pótlására a Marriott cégcsoport kezdeményezésére.
Moderonak indult, Meleaként nyílt meg Sárvár új ötcsillagos, tóparti szálláshelye

Moderonak indult, Meleaként nyílt meg Sárvár új ötcsillagos, tóparti szálláshelye 

Amelyet egy meghívásnak köszönhetően mi is kipróbálhattunk.
KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest

KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest 

A belföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 14, a külföldi vendégéjszakáké 24 százalékkal emelkedett.
Sajátos akciót hirdetett a leégett hotel - saját vendégei építhetik újjá

Sajátos akciót hirdetett a leégett hotel - saját vendégei építhetik újjá 

Adománygyűjtő akciót hirdetett a visegrádi hotel vezetősége.
A hotel, amely csak vonattal érkező vendégeket fogad

A hotel, amely csak vonattal érkező vendégeket fogad 

Norvégia legnagyobb fjordja közelében, gyönyörű környezetben fekszik a Vatnahalsen Hotel.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.