Ötcsillagos bakancslista

Augusztus elejétől Simone Dulies vette át Adrain Gray-től az ötcsillagos le Meridien Budapest szálloda irányítását. A vonzó megjelenésű igazgatónő 1999-ben kezdte pályafutását a Starwood Hotels & Resorts szállodaláncnál, Kaliforniában, majd New Yorkban és a skóciai Westin Turnberry Hotelben töltött be különböző tisztségeket front office területen. 2011-ben a pozsonyi Sheraton Bratislava élére nevezték ki, innen érkezett Budapestre. Őt kérdezzük most új feladatköréről.

A híradásokból már kiderült, hogy franciás hangzású neve ellenére németországi születésű. Mégis, van esetleg a családjának valamilyen kapcsolata a franciákkal?

- Nem, nincs. Nagyapám családja tősgyökeres poroszországi família.

Mivel Európán kívül hosszabban dolgozott a tengerentúl is, hozott-e onnan valamiféle olyan tapasztalatot, stratégiát, amelyet szeretne az öreg kontinensen is megvalósítani?

- Megtanultam, hogy nyitottnak kell lenni a vendégek felé, és mindig pozitív gondolkodásmóddal kell közelíteni bármilyen feladathoz, problémához. Az én német, szigorúan a feladatra koncentráló megközelítésmódom sokat finomodott, lágyult az Egyesült Államokban eltöltött évek során.

Bemutatná azt a csapatot, amelyet a pesti kihívás miatt most Pozsonyban hagyott! Hogy érezte magát a szlovák fővárosban?

- Nagyon élveztem és szerettem az ott töltött éveket. Egy fiatal, dinamikus és nagyon kreatív csapat, amelyet most magam mögött hagytam az utódomnak a Sheraton Bratislavában. Ajánlatainkban sokszor beépítettük a divatot, a sportot, az aktív pihenés kedvelőinek nyújtottunk számos új programlehetőséget. Nagyon büszke vagyok arra, hogy vezetésem alatt a ház megkapta a Starwood-lánc legelőkelőbb díját, a Hotel of the Year elismerést 2012-ben.

Hány alkalommal látogatott augusztus elseje előtt a magyar fővárosba?

- Kétszer volt alkalmam élvezni eddig ennek a gyönyörű városnak a vendégszeretét, és csodálni a nevezetességeit. Egyszer városlátogató turistaként jártam itt, egyszer pedig üzleti út során.

És lakott a korábbi alkalmakkor abban a házban, amelynek most első számú vezetője lett?

- Természetesen. És kiválóan éreztem itt magam.

A Turizmus Bulletinben megjelent interjúban elmondta, hogy Budapesttől negyven kilométerre vett egy házat, ahonnét naponta jár be a fővárosba, hogy a természetben érkezzen meg esténként, és reggel ott ébredjen. Ez igaz?

- Annyira, hogy valóban képes vagyok napi 80 kilométert vezetni ahhoz, hogy éjszakára teljes nyugalomban lehessek, és másnapra feltöltődve, kipihenten indulhassak újra munkába. Míg a városi nyüzsgésben szeretem és élvezem a munkámat, addig számomra a regenerálódás egyetlen forrása csak a vidék lehet.

 Kapott-e értékes, megszívlelendő tanácsokat a távozó elődjétől, Adrian Gray-től?

- Igen, kaptam tőle egy részletes átadási jegyzéket, sok-sok értékes tippel, javaslattal, amit nagyra értékelek, és szem előtt is tartok a munkám során.

Mennyire elégedett a ház jelenlegi működési modelljével? Tervez-e, és ha igen, milyen területen változást?

- Úgy vélem, a ház, amit a napokban átvettem, magas színvonalon működik, és fogadja vendégeit. Persze mindig van egy lista – bakancslista, mondhatnánk -, amelynek létezésével a menedzsment tisztában van, és van persze egy olyan, saját listám is, amelyet majd szeretnék idővel megvalósítani a házban.

A tulajdonosi kör teljes ellenőrzése alatt tartja, vagy van önállóan módja döntésekben, a változtatások során?

- Önállóan dönthetek bizonyos területeken, de természetesen folyamatosan egyeztetek a szálloda tulajdonosaival és a Starwood irodával.

Számol-e, és ha igen honnan új vendégkörrel? Mely piacokon tervez erőteljesebb marketinget, részvételt?

- Házunk legsikeresebb küldőpiacai közé tartozik az USA, az Egyesült Királyság és Németország. Nyilván a német területen én is szeretnék majd segíteni a kapcsolataimmal, ahogy ezt a tengerentúli vendégkör alakulás érdekében is tervezem. Kiemelt célunk még a Közel-Kelet (különösen értékes segítség lehet az Emirates Airlines egyre erőteljesebb részvétele Budapesten) és a feltörekvő piacokon való hangsúlyos részvétel.

Forrás: Vendég & Hotel


Sajátos akciót hirdetett a leégett hotel - saját vendégei építhetik újjá

Sajátos akciót hirdetett a leégett hotel - saját vendégei építhetik újjá 

Adománygyűjtő akciót hirdetett a visegrádi hotel vezetősége.
A hotel, amely csak vonattal érkező vendégeket fogad

A hotel, amely csak vonattal érkező vendégeket fogad 

Norvégia legnagyobb fjordja közelében, gyönyörű környezetben fekszik a Vatnahalsen Hotel.
Luxusszálloda egy XVII. századi kastélyból

Luxusszálloda egy XVII. századi kastélyból 

A Château Neercanne egykor bárók otthona volt, ma Michelin-csillagos étterme miatt Hollandia kedvelt luxusszállodájává vált.
Szallas.hu: húsvéti locsolkodás helyett wellnesshotelben lazulás

Szallas.hu: húsvéti locsolkodás helyett wellnesshotelben lazulás 

A négynapos húsvéti hosszú hétvége és a tavaszi szünet sok magyarnak üdüléssel telik a szállásfoglaló portál adatai szerint.
Méhlegelő és gólyafészek: az ötcsillagos tokaji ház zöld szintet lépett

Méhlegelő és gólyafészek: az ötcsillagos tokaji ház zöld szintet lépett 

A Minaro Hotel Tokaj MGallery Magyarországon másodikként megszerezte a Green Key minősítést.
MTÜ: arattak Budapest és a fürdővárosok szálláshelyei az idei első hosszú hétvégén

MTÜ: arattak Budapest és a fürdővárosok szálláshelyei az idei első hosszú hétvégén 

Erős forgalom jellemezte a turisztikai szezonnyitónak is tekinthető március 15-i hosszú hétvégét, írták friss közleményükben.
Miért fontos, hogy őszinte legyen a recepciós mosolya?

Miért fontos, hogy őszinte legyen a recepciós mosolya? 

Utazni, új helyeket megtapasztalni élmény, de vajon élmény lehet-e egy ilyen helyen dolgozni? 
Az Év Alvásbarát Szállodája ez a belvárosi hotel lett

Az Év Alvásbarát Szállodája ez a belvárosi hotel lett 

Átadták az Alvásbarát Szálloda idei minősítési díjait az Alvás Világnapja alkalmából a Magyar Tudományos Akadémián.
Újabb hétvége, újabb tűz  egy hotelben

Újabb hétvége, újabb tűz egy hotelben 

Ezúttal egy etyeki szálláshelyen égett a berendezés.
Dübörög a hazai szállás- és vendéglátóhelyeken a kutyabarátság

Dübörög a hazai szállás- és vendéglátóhelyeken a kutyabarátság 

A legfrissebb felmérések szerint Magyarországon jelenleg 3 millió gazdás kutya él, ezzel vezető helyen vagyunk Európában.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.