Támogatja az EU a Hotelstars Uniont

Az Európai Unió intézményei támogatják a Hotelstars Union - az európai szállodaipar minősítési rendszerének - további erősítését, tudtuk meg a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének közleményéből.

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A Hotelstars Union az európai szállodaminősítési rendszer legutóbbi fejlesztéseit mutatta be az Európai Parlament és az Európai Bizottság tagjainak egy reggelivel egybekötött megbeszélésen. A Hotelstars Union (HSU) már 13 európai ország (Ausztria, Csehország, Dánia, Észtország, Hollandia, Lettország, Liechtenstein, Litvánia, Magyarország, Málta, Németország, Svájc, Svédország) hivatalos szállodaminősítő rendszere, mely további 3 országban (Belgium, Görögország, Luxemburg) áll bevezetés alatt és néhány további országban (pl. Franciaország, Olaszország) tervezik bevezetni.

A HSU 2009-ben a HOTREC – az Európai Unió tagországai szálloda, éttermi, és kávéházi szövetségeinek konföderációja – támogatásával jött létre azzal a céllal, hogy egy harmonizált és összehasonlítható szállodaminősítési rendszert hozzon létre Európában. A Hotelstars rendszer összesen 270 feltétel – termék és szolgáltatás – teljesítésén alapul az 1*-5* kategóriákban. A szállodai termékek és szolgáltatások szakértők által történő objektív összehasonlítása egy megbízható és mérhető rendszert kínál a vendégek számára a különböző utazási portálok véleményoldalainak tengerében.

“A Hotelstars Union kiváló példája az alulról jövő iparági kezdeményezésnek. A rendszer Európában történő egyre szélesebb körű alkalmazása lehetővé teszi az európai és harmadik országbeli vendégek számára a szállodai ajánlatok egyértelmű összehasonlítását”– összegezte elismerően az eredményeket Isabella de Monte, az Európai Parlament tagja. “Az EU többi országában is szükséges a rendszer további támogatása, bevezetése” – jelentette ki de Monte.



“A Hotelstars Union a követelményeket rendszeresen a vendégek által diktált piaci igényekhez igazítja” – magyarázta Janis Valodze, a Hotelstars Union elnöke. “A rendszer valamennyi EU tagállamban alkalmazható, mivel a kialakításakor figyelembe vették az országok kulturális és földrajzi különbözőségeit – így várjuk a további országok csatlakozását” hangsúlyozta Valodze.

“Ez a minősítési rendszer a szállodaipar professzionális együttműködésére épült és számos utazási weboldal is közvetlenül a Hotelstars Union hivatalos szállodai csillagbesorolását használja” – mondta Christian de Barrin, a HOTREC vezérigazgatója.

Niklai Ákos, a HOTREC alelnöke, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elnöke hozzászólásában hangsúlyozta, hogy “a vendégek megkérdezésére épülő objektív kritériumok segítik a vendégek megalapozott szállodaválasztását és a fogyasztók érdekeinek védelmét is. Célunk, hogy a nemzetközi és hazai foglalási portálok is mielőbb használják a HSU csillagokat”.

“Az Európai Bizottság teljes mértékben támogatja ezt a harmonizált minősítési rendszert Európában. A Hotelstars Union is hozzájárul Európa turizmusának versenyképességéhez, ezért további fejlesztésekre ösztönözzük az iparág képviselőit.” összegezte Carlo Corazza, az Európai Bizottság képviseletében.

Forrás: MSZÉSZ


A Marriott-nál  indul a LevelUp! program - a hazai szállodaipar egyedülálló kezdeményezéseként

A Marriott-nál indul a LevelUp! program - a hazai szállodaipar egyedülálló kezdeményezéseként 

A Marriott cégcsoport megelégelte azt a problémát, ami gyakran előtérbe kerül üzemelésük során: ez pedig a vendéglátóipari területen mindenki számára ismerős szakemberhiány.
Jelentős segítség érkezik állami szintről a bajba jutott visegrádi hotelnek

Jelentős segítség érkezik állami szintről a bajba jutott visegrádi hotelnek 

A súlyos mértékű tűzkárt szenvedett, több mint 100 főt foglalkoztató, 4 csillagos szálloda Hotel Silvanus helyreállításához az MTÜ 60 millió forinttal járul hozzá.
Tarcalon találkoztak a magyar kastélyszállodások, hamarosan Olaszországba indulnak

Tarcalon találkoztak a magyar kastélyszállodások, hamarosan Olaszországba indulnak 

A kastélyszállodások Tarcalon, az Andrássy Kúriában tartották éves közgyűlésüket április 15-én, hétfőn.
Bemutatkozott a BOTANIQ Collection prémium turisztikai brand

Bemutatkozott a BOTANIQ Collection prémium turisztikai brand 

Igencsak látványos rendezvény keretében, április 11-én, a Pesti Vigadóban debütált az új brand. Ahol az is kiderült, mit rejtenek a "titkos kertek"?
Díjeső a TRIBE budapesti tagjának

Díjeső a TRIBE budapesti tagjának  

Három kategóriában is díjazták a WING által fejlesztett TRIBE Hotel Budapest Stadiumot a LIV Hospitality Design Awards-on.
Világszerte szárnyal a hotelipar topszegmens területe

Világszerte szárnyal a hotelipar topszegmens területe 

A nemzetközi tanácsadó cég elemzése szerint kiemelkedő évet zárt a globális hotelpiac.
Indul a Marriott saját képzési programja

Indul a Marriott saját képzési programja 

LevelUp! elnevezéssel innovatív képzés indul a vendéglátóipari szakemberhiány pótlására a Marriott cégcsoport kezdeményezésére.
Moderonak indult, Meleaként nyílt meg Sárvár új ötcsillagos, tóparti szálláshelye

Moderonak indult, Meleaként nyílt meg Sárvár új ötcsillagos, tóparti szálláshelye 

Amelyet egy meghívásnak köszönhetően mi is kipróbálhattunk.
KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest

KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest 

A belföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 14, a külföldi vendégéjszakáké 24 százalékkal emelkedett.
Sajátos akciót hirdetett a leégett hotel - saját vendégei építhetik újjá

Sajátos akciót hirdetett a leégett hotel - saját vendégei építhetik újjá 

Adománygyűjtő akciót hirdetett a visegrádi hotel vezetősége.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.