Thermal Hotel Balance

Szállodánk Lentiben közvetlenül a Termálfürdő mellett található, 55 km-re az osztrák és 9 km-re a szlovén határtól. Lenti városközpontját a hoteltől elindulva néhány perces sétával érhetjük el, ahol számos bevásárlási és kellemes kikapcsolódási lehetőség várja vendégeinket.

Fedezze fel Ön is a környékünkön található látványosságokat! Próbálja ki Magyarország leghosszabb Erdei Kisvasútját, amely csodálatos bepillantást nyújt a régió kulturális és földrajzi értékeibe.

92 korszerűen kialakított szoba (28–38 m2), 2 lakosztály (115 m2) és elsőrangú szolgáltatásaink készen állnak arra, hogy az itt tartózkodást felejthetetlen élménnyé tegyék vendégeink számára. Mindegyik szoba légkondicionált, zuhanyozóval vagy fürdőszobával és WC-vel, valamint széffel, telefonnal, hajszárítóval, LED televízióval, WiFi internettel felszerelve és a szobák többsége balkonnal is rendelkezik.

Üzleti rendezvényéhez keres éppen egy elsőosztályú címet? Korszerűen berendezett bankett részlegünk 4 tárgyalóteremmel áll az Önök rendelkezésére és 2–250 fős rendezvényeink a szó szerinti biztos sikert fogják jelenteni Önöknek, mint a rendezvény szervezőinek. Közvetlen személyes kapcsolattartónk gondoskodik kényelmükről a lekérés pillanatától kezdve egészen a rendezvény végéig, egyénre szabott programjaink pedig felejthetetlenné varázsolják az eseményt és üzleti partnerei előtt is jól sikerült rendezvénnyel büszkélkedhetnek.

Éttermünkben és a hozzá kapcsolódó teraszon magyaros, regionális és nemzetközi ételekkel kényeztetjük a hozzánk látogatókat. Régiónk biotermesztésből származó termékei kerülnek itt feldolgozásra, amelyet lelkes konyhai csapatunk a mai kornak megfelelő korszerű eljárásokkal, ám hagyományos receptekkel ötvözve készít el vendégeink számára.

A szálloda területén lévő SPA részlegben – melyet a IV. emeleten alakítottak ki – élménymedence, finn szauna, gőzfürdő, infraszauna és aromaszauna áll a vendégek rendelkezésére. A kiváló képesítésű masszőr csapat és a gondosan összeválogatott kezelések is hozzájárulnak ahhoz, hogy a vendégek ismét egyensúlyba kerüljenek környezetükkel és önmagukkal.

A szállodából egy fedett átjárón keresztül közvetlenül lehet átjutni a Lenti Termálfürdőbe. A szálloda vendégei részére biztosított a napi többszöri belépés a termálfürdő egész területére, ahol a fedett és szabadtéri fürdő minden medencéjét korlátlanul igénybe vehetik.

A 4600 m2-es fedett fürdőben már 7 medence található többek között úszó-, gyógy-, gyermek- és hidromasszázs medencék, melegvizes jacuzzi, csúszdás felnőtt és gyermekmedencék, továbbá külön szaunavilág szaunakerttel, benne 2 db finn-, egy aroma - és egy infraszaunával, egy 630 m2-es pihenőtér pihenőágyakkal, gyógyászati részleg és szépségfarm, ahol fodrászat, kozmetika, pedikür/manikür is igénybe vehető.

A fedett fürdő hamarosan nyíló új élményvilágában csúszdás élménymedence benne külön kisgyermekeknek szóló rész, ahol több pályás gyermekcsúszda és más játékelemek kínálnak tartalmas szórakozást. A melegvizes élménymedencében pedig különféle masszázs élményelemek, mint pl. masszázságyak, buzgárok, nyakzuhany, pezsgőülőke stb. nyújtanak pihenést, felüdülést a szálloda vendégeinek.

A szabadtéri strandfürdőn lévő medencékben (úszó, gyógy, gyermek, tanés csúszdás élménymedencék) szintén mindenki megtalálja a neki megfelelő fürdési élményt.

A legnagyobb szabadtéri medence 1340 m2, ahol 74 m-es Anakondacsúszda, vadvízáram, masszázságyak, nyakzuhany teszi kellemessé a tartózkodást. Ezeken kívül még játszótér, sportpályák és különféle szolgáltatóegységek vehetők igénybe.

A lenti fürdő vize Európa-szerte ismert 40 000 éves nátrium-hidrogénkarbonátos gyógyvíz, amely mozgásszervi problémák, gerinc (nyak, hát, derék), lumbágó, ízületi (váll, könyök, kéz, csípő, térd, boka) gyulladásos és kopásos megbetegedések kezelésére alkalmas.

A lenti termálfürdő területén lévő Szent György Energiapark Európában egyedülállóvá teszi a lenti termálfürdőt, mivel olyan jótékony hatású energiavonalak találkozási pontjaiban fekszik, ahol a vendégek a gyógyvíz és e különleges energetikájú hely együttes hatása miatt hatékonyabban tudnak pihenni, feltöltődni, gyógyulni.

Bioenergetikus természetgyógyászok szerint minden betegség egy energiahiányos állapot következménye. Az Energiapark területén található sugárzások ezt az energiahiányos állapotot állítják helyre. Az egész szervezetre hatnak és harmonizálják az energia áramlását. Az alapvető működést segítik, jó hatású folyamatokat indítanak be, melyek helyreállítják a testi és a lelki egyensúlyt.

Thermal Hotel Balance Lenti • 8960 Lenti • Táncsics Mihály utca 8. Tel.: 0692/630-590 • sales@balancehotel.hu • www.balancehotel.hu


Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.
A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat

A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat 

A BDPST Ingatlanfejlesztő egyik projektje, a Dorothea Hotel nyerte a Portfolio Property Awards díjátadóján az Év Hotelprojektje kategóriában járó elismerést kedden Budapesten. Az eseményen az év legkiemelkedőbb hazai teljesítményeit, megoldásait és fejlesztéseit bírálták.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?