Vilmos herceg és Kate egyik esküvői borát is a VinCE Budapesten választották ki

Érdemes lesz ellátogatni a régió legnagyobb boreseményére március 3. és 5. között, hiszen a VinCE Budapest Wine Show számos kivételes ajánlattal, különleges előadókkal és izgalmas kurzusokkal várja a látogatókat. Neves szakértők kalauzolják végig az érdeklődőket a borok világában, ahol egy belépőjegy áráért 1000 féle válogatott bort kóstolhatnak meg 182 pincészet kínálatából, amelyekből a kedvenceket online megrendelhetik, s a jegyárból 2000 forintot le is vásárolhatnak.

Vilmos herceg és Kate esküvőjén felszolgált egyik borra is a VinCE Budapesten talált rá egy Master of Wine (MW). Sebastian Payne MW is vendége volt az egyik VinCE Budapest rendezvénynek, ahol alkalma volt számos kiváló minőségű bort megkóstolni, többek között a Prince Stirbey pincészet borát, amely annyira elnyerte tetszését, hogy rendelt belőle, és azóta is kapható Londonban, sőt a híres esküvőn is ezt a bort szolgálták fel. Így történt, hogy egy magyar vonatkozású, magyarok lakta területről származó bor is felkerült a menyegzői asztalra, s onnan a vendégek poharába.

A 7. VinCE Budapestre idén is válogatott pincészetek hozzák el kiváló boraikat, amelyeket a kóstoláson kívül a helyszínen online meg is vásárolhatnak. Egy belépőjegy áráért 1000 féle minőségi bort kóstolhatnak meg, ezen kívül mesterkurzusokon és workshopokon is betekintést nyerhetnek a borok világába, gyarapíthatják tudásukat.

Master of Wine-októl tanulhatnak az érdeklődők, március 3-án nyit a VinCE online shop, a By the glass® hazai premierje és idén először borász tehetségkutató is lesz a VinCÉ-n.

 

Forrás: Vendég&Hotel Online


Édes élet a májusi Glamping pikniken

Édes élet a májusi Glamping pikniken 

A Nomád Hotel & Glamping 9. alkalommal rendezi szezonnyitó piknikjét május utolsó vasárnapján.
Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól

Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól 

A Bortriatlon egy nagyon izgalmas rendezvény, aminek egyik fontos állomása a Szürkebarát Hétvége.
Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.
Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál

Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál 

Immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a már-már hagyománnyá avanzsált sétáló kóstoló. 
Mi lesz a borvidékekkel?

Mi lesz a borvidékekkel? 

Az éghajlatváltozás a világ borvidékeinek hetven százalékát alkalmatlanná teheti szőlőtermesztésre.
Vanília égbolt

Vanília égbolt 

Vanília minden mennyiségben - izgalmas más fűszerek, sosem gondolt párosítások kíséretében.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?