Visszavonta a Korzika Holidays engedélyét az MKEH

A Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal munkatársai egy helyszíni ellenőrzést követően állapították meg, hogy az utazásszervező nem képes teljes körűen lebonyolítani utasai elutazását. A 21 éve működő iroda munkatársai honlapjukon búcsúztak el az utasoktól.

Szeptember 11-én a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal visszavonta a Korzika Holidays utazásszervezői engedélyét, és egy évre eltiltotta a tevékenység folytatásától.

Az indoklás szerint a hivatal munkatársai szeptember 8-án, előre egyeztetett időpontban hatósági ellenőrzési eljárás céljából jelentek meg az utazásszervezőnél, ahol azt vizsgálták, hogy egy esetleges fizetésképtelenség esetén az utazási vállalkozás vagyoni biztosítéka rendelkezésre áll-e az előírásoknak megfelelően, illetve, hogy képes-e utasai el- és hazautaztatását biztosítani.

A helyszíni ellenőrzés során a hatóság munkatársai megállapították, hogy a 2015. szeptember 11-én Szardínia-Korzika desztinációba induló, 33 fős csoport el- és hazautaztatása kétséges. Ezt követően az MKEH felszólította az utazásszervezőt, hogy a hiányzó közreműködői szolgáltatókkal – szállás, autóbusz, komp – kapcsolatos pénzügyi elszámolások rendezettségét igazolja legkésőbb szeptember 9-ig. Az erről kelt jegyzőkönyvet az utazásszervező vezető tisztségviselője is aláírta.

Szeptember 9-én az utazási vállalkozás képviseletére jogosult ügyvezető úgy nyilatkozott, hogy a fent említett utat nem képes teljes körűen lebonyolítani, a befizetett előlegeket, illetve részvételi díjakat nem tudja visszafizetni, valamint nem tudja hitelt érdemlően igazolni, hogy képes az utasok hazautaztatására.

A Korzika Holidays legalább húsz éve a piacon van, a kilencvenes évek eleje óta szerez utazásokat. Specialitása Korzika és Szardínia, valamint franciaországi kulturális körutazások, de francia tengerentúli területekre is szervezett utazásokat.

Dr. Horváth Péter, a QBE Insurance utasbiztosítás-értékesítési igazgatója elmondta, hogy mivel az utasok repülőjegye már ki volt fizetve, ezért az MKEH engedélyével a lehető leghumánusabb megoldást keresték számukra. Ezért végül amellett döntöttek, hogy nem a részvételi díjat adják vissza az utasoknak, hanem a vagyoni biztosíték terhére elutaztatják őket, így a csoport már kint tartózkodik a desztinációban.

Az Opten céginformációs adatbázisából kiderül, hogy a Korzika Holidays kft. ellen idén augusztus 10-én végrehajtást rendeltek el a Xerox termékeket forgalmazó Wallitrade kérésére. Az utazásszervező ugyan egészen 2014-ig nyereségesen működött, árbevétele az utóbbi négy év során a felére esett vissza.

 Az iroda honlapján a következő tájékoztatót jelentette meg szeptember 14-én: 

"Tisztelt Utasaink.

Szeretnénk Önöket tájékoztatni, hogy a Korzika Holidays Utazási Iroda 2015.09.12.-től nem tudja folytatni a nemzetközi utazásszervező tevékenységét. A Magyar Kereskedelmi Ellenőrzési Hivatal 2015.09.11.-én, a 900371647 számú határozata alapján visszavonta, és hivatalból törölte a Korzika Holidays Utazási Irodát. Szeretnénk mindenkit tájékoztatni, hogy, akik egyéni utazással még Szardínia illetve Korzika szigetén pihennek, minden szállás-és kompköltségük rendezve van, hazautazásuk teljes mértékben biztosított. Jelenleg egy 33 fős csoportunk tartózkodik Szardínia–Korzika szigetén, a csoport utazása teljes mértékben ki van fizetve, a program a leírtak szerint zajlik. Kint kellemes az idő, és a hírek szerint a csoport nagyon jól érzi magát.

Szeretnénk mindenkit tájékoztatni, hogy a Korzika Holidays felelősségbiztosítója a QBE Insurance (Europe) Limited Magyarország Fióktelepe. Az esetleges kárigényekkel a QBE biztosító Ügyfélszolgálatát kell megkeresni. Cím: H-1143Budapest Stefánia u. 51 Tel:36-1-460-1400 E.mail:info@qbeatlasz.hu

Búcsú

Kedves Utasaink! Köszönjük szépen, hogy utoljára ellátogattak a Korzika Holidays Utazási Iroda honlapjára. Utoljára, mert 2015. 09. 12.-én az iroda 21 évi működés után beszüntette tevékenységét.

Nagyon szép 21 év volt. Voltak sikereink és voltak kudarcaink. Büszkék vagyunk arra, hogy Korzikát 1994-ben igazán mi vezettük be a magyar piacra, mi szerettettük meg a magyar utazókkal ezt a csodálatos szigetet, mint ahogy a görögök nevezték; a Szépség szigetét. Büszkék vagyunk arra is, hogy az elmúlt 21 év során több tízezer ember bízott meg minket utazásának megszervezésével,lebonyolításával és így szerezhettünk utasainknak kellemes napokat,heteket, felejthetetlen élményeket. Itt kell elmondanunk, hogy az elmúlt 3 - 4 évben az utazási szokások nagyon megváltoztak.

Egy szűkülő piac és csökkenő kereslet között kellett dolgoznunk. Az interneten elérhető információk megkönnyítették az egyéni utazásszervezést, és egyre kevesebben kerestek meg bennünket. A nagy internetes szálláshirdetési- és foglalási rendszerekkel egy ilyen kis cég nem tudja, nem tudta felvenni a versenyt. De sajnos az is igaz, hogy nem segítették fennmaradásunkat azok az érdeklődők, utastársak sem, akik ugyan megkerestek minket , majd tudásunkat, tapasztalatainkat, helyismeretünket, időnként fel és kihasználva szervezték meg egyénileg utazásaikat, majd az online foglalási rendszeren keresztül intézték utána foglalásaikat. Sajnos e tendencia ellen nem tudtunk mit tenni, az idők változását tudomásul kellett vennünk. Még egyszer köszönjük Mindenkinek a bizalmat, amit az elmúlt 21 évben kaptunk Önöktől!

Korzika Holidays


Új és újrainduló járatok a bécsi reptérről

Új és újrainduló járatok a bécsi reptérről 

Bővül az osztrák légiátrsaság kínálata.
Közel félmillió e-töltőpont elérhető hamarosan a franciáknál

Közel félmillió e-töltőpont elérhető hamarosan a franciáknál 

A nagyszabású fejlesztés megvalósítása érdekében 64 francia autópálya-pihenőben most 320 Siemens gyorstöltőt telepítettek.
A WIZZ első isztambuli járata elindult Debrecenből

A WIZZ első isztambuli járata elindult Debrecenből 

Isztambul a második törökországi város, amely már Debrecenből is közvetlenül elérhető Antalya után.
Nyitva az izraeli légtér a súlyos iráni légitámadást követően

Nyitva az izraeli légtér a súlyos iráni légitámadást követően 

Izrael vasárnap reggel megnyitotta légterét a szombat éjszakai, sikeresen kivédett légitámadás után, jelentették be hivatalosan Izraelben.
Melyik lesz az év ötödik kerékpárútja?

Melyik lesz az év ötödik kerékpárútja? 

A pályázat célja, hogy minél több vonzó bringás helyszínt tegyen ismertté.
Újabb fenntarthatósági lépés ennél a légitársaságnál

Újabb fenntarthatósági lépés ennél a légitársaságnál 

Hamarosan a Wizz Air járatainak tíz százaléka repülhet zöld üzemanyaggal.
Közvetlen járat indítása Budapest és Kanton között

Közvetlen járat indítása Budapest és Kanton között  

Elsősorban üzleti utasokra számítanak.
Figyelem! Útfelújítás a reptér felé vezető úton

Figyelem! Útfelújítás a reptér felé vezető úton 

A 3. ütem várhatóan április 15-én kezdődik és április 20-ig tart.
Egyre többen repülnek Svájcba

Egyre többen repülnek Svájcba 

Élen a Budapest-Bázel útvonal a Kiwi.com svájci foglalási listáján.
A világ legnépszerűbb repülős útvonalai

A világ legnépszerűbb repülős útvonalai 

2024-ben az előrejelzések szerint rekordszámú, 4,7 milliárd ember utazik légi úton.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.