Aggódik az MSZÉSZ a SZÉP kártya adóterhei miatt

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége aggodalommal fogadta azt a múlt heti hírt, amely szerint a béren kívüli juttatások adóterhelése 2015 január 1-től az eddigi összesen 35,7%-ról 51,17%-ra emelkedne. Ez a Széchenyi Pihenőkártya esetében közel 16 százalékpontos emelkedést jelent. 

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Felhívjuk a döntéshozók figyelmét, hogy a Széchenyi Pihenőkártya – amely az elmúlt kormányzati ciklus különösen sikeres gazdaságélinkítő programjának bizonyult a turizmus területén – nagyban hozzájárult a belföldi turisztikai kereslet erősítéséhez. A közel 1 millió kártyatulajdonos a döntően vidéki, hazai tulajdonban levő gyógy- és wellness szállodákat – amelyeknél a vendégkör átlagosan 70%-a belföldi – vette igénybe. Ennek köszönhetően ezekben a hotelekben az utóbbi években lényegesen nőtt a vendégek száma, emelkedett azok kihasználtsága, forgalma, javult gazdálkodási helyzete.

Ezeknek a jelentős állami és EU támogatással épült szállodáknak fenntartható működését veszélyezteti a SZÉP kártya adóterhelésének tervezett emelése, de emellett azzal is számolni kell, hogy a forgalom, a jövedelmezőség várható csökkenése a szállodaiparban, turizmusban foglalkoztatottak számát is negatívan érinti. Ezt igazolja az a minap megismert felmérés, amely szerint a cafeteria-elemek adóterhelésének emelése következtében az érintett munkavállalók csaknem háromnegyede számára átlagosan körülbelül 20%-kal csökkenne a juttatás nettó kerete, illetve a munkáltatók mintegy negyede megszüntetné a béren kívüli juttatásokat.

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége javasolja a SZÉP kártya eddigi adóterheinek változatlanul hagyását a döntően kis- és középvállalatok által működtetett hotelek és a munkahelyek védelme érdekében.

Forrás: Vendég & Hotel


Jöhetnek az ötletek, hogy mivel dobjuk fel Budapestet!

Jöhetnek az ötletek, hogy mivel dobjuk fel Budapestet! 

Jó hír a vállalkozó kedvű, városukat szerető budapestieknek: 2024-ben ismét lesz Budapest Tuning ötletpályázat!
Túrázni hívja a fiatalokat a Valmart és a Pick

Túrázni hívja a fiatalokat a Valmart és a Pick 

A PICK tavaszi kampánya arra buzdítja az embereket, hogy mozduljanak ki a négy fal közül
Alkoholtilalom és a bulihajók száműzése - a főváros rendezné a pesti rakpart gondjait

Alkoholtilalom és a bulihajók száműzése - a főváros rendezné a pesti rakpart gondjait 

A fővárosi önkormányzat kitiltaná a hajók nagy részét a pesti rakpartról.
Két napig hajnalig nyitva a Szentendrei Skanzen

Két napig hajnalig nyitva a Szentendrei Skanzen 

Új zenei és művészeti fesztivállal bővül a Szabadtéri Néprajzi Múzeum programkínálata.
Ismét találkozhatunk a Google Utcakép autóival

Ismét találkozhatunk a Google Utcakép autóival 

A Google Utcakép autói idén tavasszal újra visszatérnek a magyar utakra.
Különleges túraútvonalon láthatóak a Kékvándor fotográfiák

Különleges túraútvonalon láthatóak a Kékvándor fotográfiák 

Túraútvonal-szerű kiállításon tekinthetők meg Burger Barna az Országos Kéktúrán készült fotográfiái a Természettudományi Múzeumban
Sok munkavállaló ragaszkodik az otthoni munkavégzéshez

Sok munkavállaló ragaszkodik az otthoni munkavégzéshez 

A nagyobb rugalmasságra már a pandémia idején is volt igény.
Kertek a turizmusban,  turizmus a kertekben

Kertek a turizmusban, turizmus a kertekben 

Kétnapos, "Kertörökség a turizmusban" címmel konferencia vette kezdetét szerdán, a Petőfi Irodalmi Múzeumban.
Szezonnyitó kedvezmények várják hétvégén a bringásokat

Szezonnyitó kedvezmények várják hétvégén a bringásokat 

Több mint 80 kerékpárosbarát szolgáltató készül akcióval hétvégén a Föld napjára. 
Az Év Tájházvezetője díj Újbarokra került

Az Év Tájházvezetője díj Újbarokra került 

Az Év Tájházvezetője elismerést és a Tájházak és Szabadtéri Múzeumok Szövetsége életműdíjat adták át Szentendrén, a Skanzenben.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.