Ahol a csapból is csoki folyik

Szezonalitás, regionalitás, kiváló alapanyagok, a szakma szeretete és fejlett technológia: ez a receptje a tápiószecsői Hisztéria cukrászdának, ahol isteni fagylaltok készülnek.

Fehér szarvasgomba, zöldalma, Oreo, Somlói, New York sajttorta és a ház sztárja, a “Hisztéria” fagylalt mind egy-egy ízbomba, sőt, a csapból is csokoládé folyik…

1990-ben kezdte az Ipacs család a fagyi árusítást, egy tápiószecsői kis faházban, amit csak szezonra nyitottak ki. Mára van kávézójuk még a West End City Centerben, az egykori faház helyén pedig egy gyönyörű cukrászda és termelőüzem áll, valamint nyitottak egy újabb egységet Gyömrőn, és több mint 40 hazai fagylalt viszonteladó partnerrel büszkélkedhetnek.

Jó, de miért Hisztéria?

Hogy jön a Hisztéria név a fagylalthoz? Ipacs Balázs tulajdonos: „Az egész a tápiószecsői építkezéssel indult. Az ilyenkor már-már normálisnak mondható problémák garmadája szép lassan kisebb általános hisztériához kezdett hasonlítani, maga a kifejezés pedig már egyfajta szállóigévé vált nálunk. Névválasztáskor ismét nem tudtunk megegyezni. Ekkor született a vita hevében a kompromisszumos megoldás.”

A sikerhez vezető út: regionalitás

Az egyik legfőbb érték az Ipacs család számára a regionalitás: a helyi alapanyagok szeretete. A mézet a tápiószecsői Dombi mézmanufaktúrából szerezik be, a lisztet Kókáról, a Budai Malomtól vásárolják, tojást Nagykátáról egy őstermelőtől, a szörpök Mendén készülnek, a tejtermékek a Jászságból érkeznek.

Helyben készül minden hozzávaló

Egyik különlegességük a helyi homoki szarvasgomba, ami egyedülálló módon édes, így kiváló fagylalt készül belőle. A Hisztériában a fagyikhoz minden helyben készül, a variegátóktól egészen a piskótákig, különféle szórásokig, és minden tölcsér aljába folyékony csokit öntenek, ami a fagyizóban egész álló nap folyik a csapból is.


Famászó bajnokságot rendeznek Tatán

Famászó bajnokságot rendeznek Tatán 

Igen, ilyen is van: a Magyar Faápolók Egyesülete nemzetközi előírásoknak megfelelő famászó bajnokságot rendez Tatán, az Öreg-tó partján.
Erre kell számítania annak, aki munkát keres

Erre kell számítania annak, aki munkát keres 

Szinte minden vármegyében lelassult a munkaerő-felvétel.
A 25 éven aluliak szja-mentessége felrázta a munkaerőpiacot

A 25 éven aluliak szja-mentessége felrázta a munkaerőpiacot 

Egyre nehezebb helyzetben a munkáltatók.
Dívák és királyok, régi slágerek és holdfényes koncertek:  idén még sokszínűbb a Paloznaki Jazzpiknik

Dívák és királyok, régi slágerek és holdfényes koncertek: idén még sokszínűbb a Paloznaki Jazzpiknik 

Igazi világsztárok, hazai előadók legjava, kedvezményes belépők.
Vissza a múltba jövő hétvégén, Hévízen!

Vissza a múltba jövő hétvégén, Hévízen! 

A következő hétvégén visszatérhetnek a múltba a látogatók egy eseménysorozat keretében Hévízen.
Jöhetnek az ötletek, hogy mivel dobjuk fel Budapestet!

Jöhetnek az ötletek, hogy mivel dobjuk fel Budapestet! 

Jó hír a vállalkozó kedvű, városukat szerető budapestieknek: 2024-ben ismét lesz Budapest Tuning ötletpályázat!
Túrázni hívja a fiatalokat a Valmart és a Pick

Túrázni hívja a fiatalokat a Valmart és a Pick 

A PICK tavaszi kampánya arra buzdítja az embereket, hogy mozduljanak ki a négy fal közül
Alkoholtilalom és a bulihajók száműzése - a főváros rendezné a pesti rakpart gondjait

Alkoholtilalom és a bulihajók száműzése - a főváros rendezné a pesti rakpart gondjait 

A fővárosi önkormányzat kitiltaná a hajók nagy részét a pesti rakpartról.
Két napig hajnalig nyitva a Szentendrei Skanzen

Két napig hajnalig nyitva a Szentendrei Skanzen 

Új zenei és művészeti fesztivállal bővül a Szabadtéri Néprajzi Múzeum programkínálata.
Ismét találkozhatunk a Google Utcakép autóival

Ismét találkozhatunk a Google Utcakép autóival 

A Google Utcakép autói idén tavasszal újra visszatérnek a magyar utakra.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.