Egy biztos: 2016 a Gasztroélmények Éve

Mivel teljes átalakítás előtt áll a hazai turizmus irányítása, és bizonytalan a Magyar Turizmus Zrt (MT Zrt) jövője is, így a cég vezérigazgató-helyettesének, Glázer Tamás prezentációja gasztroélmények témában néhány tényen, és a főbb irányvonalak ismertetésén kívül más újdonságot nem tartalmazott az Utazás Kiállításon.

Ami biztos, hogy 2016-ban ránk köszöntött a Gasztroélmények Éve, és az MT Zrt által meghirdetett programfolyam a már lezajlott Torkos Csütörtökkel köszöntött be. Ezen kívül a vezérigazgató-helyettes kiemelte a korszerű marketing kommunikáció fontosságát, a turisztikai kutatások jelentőségét, valamint röviden ismertette a TIMEA, vagyis az MT Zrt által felügyelt Turisztikai Innovációs Marketing Együttműködési Alapprogramot.

Utalt a turisztika- agrármarketing átfedési lehetőségeire is, majd rátért a Gasztroélmények Évének taglalására, amely, mint fogalmazott, valójában egy ernyőkampány, amely befedi az egész évet. Az egész éves programhegyekből a már lezajlott Torkos Csütörtökön kívül csak néhány konkrétumot tudhattunk meg.

Indul a „Kóstolj bele a tavaszba!” gasztroprogram, majd a május egyértelműen a vendéglátós szakma iránti tiszteletről szól – a szintén a Hungexpón zajló Bocuse d’Or európai döntője és Sirha szakkiállításnak köszönhetően. A nyár pedig a fagylaltozást, a különböző strand-ételeket promotálja. Ezen kívül minden hónapban más és más ételé lesz majd a főszerep – de hogy mikor melyiké, ezt ma még nem tudhatjuk.

Egy biztos: a vidék szerepe kiemelkedő és hangsúlyos lesz az idei gasztrokavalkádban, a célcsoport pedig adott: ez elsősorban a belföldi turizmus fellendítése, valamint a környező országokból érkezők és utolsó helyen a máshonnan érkező külföldiek költésének és élményének elősegítése, hazánk gasztronómiájának megismerése a cél.


Édes élet a májusi Glamping pikniken

Édes élet a májusi Glamping pikniken 

A Nomád Hotel & Glamping 9. alkalommal rendezi szezonnyitó piknikjét május utolsó vasárnapján.
Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól

Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól 

A Bortriatlon egy nagyon izgalmas rendezvény, aminek egyik fontos állomása a Szürkebarát Hétvége.
Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.
Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál

Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál 

Immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a már-már hagyománnyá avanzsált sétáló kóstoló. 
Mi lesz a borvidékekkel?

Mi lesz a borvidékekkel? 

Az éghajlatváltozás a világ borvidékeinek hetven százalékát alkalmatlanná teheti szőlőtermesztésre.
Vanília égbolt

Vanília égbolt 

Vanília minden mennyiségben - izgalmas más fűszerek, sosem gondolt párosítások kíséretében.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?