Kutyás szállásokért és szolgáltatásokért indul kampány

A Magyar Turizmus Zrt. 2015. augusztus-szeptemberében első alkalommal hirdeti meg a magyarországi kutyás turizmus, illetve a kutyabarát szálláshelyek és szolgáltatások népszerűsítését célzó kampányát. Mivel a négy- és kétlábúak közötti összhang utazás során sem képzelhető el megfelelően szocializált és jól tartott ebek, illetve a szabályok betartása nélkül, a kampány fontos eleme a felelős állattartás fontosságának hangsúlyozása. Az MT Zrt. Utazz kutyával! akcióját számos turisztikai és állatvédő szervezet, illetve ismert közéleti személyiség (Rúzsa Magdolna, Pindroch Csaba, Czigány Ildikó és Czigány György) is támogatja. A kapcsolódó kutyás képfeltöltő játékunk augusztus 16-án, a hontalan állatok világnapján veszi kezdetét, és a turizmus világnapján, szeptember 27-én zárul.

Hazánkban az európai átlaghoz képest a családok nagyobb százaléka tart otthonában kedvtelésből állatot, amelyekre mind inkább családtagként tekintenek. Emellett a családok utazás iránti igénye is évről évre nő, bővül a turizmus Magyarországon. Dr. Faragó Péter, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója elmondta: az elmúlt néhány évben látványosan emelkedett azoknak a turisztikai szolgáltatásoknak a száma és színvonala Magyarországon, amelyek lehetővé teszik a kikapcsolódást kutyának és gazdájának egyaránt. A kutyatartók felől egyértelmű társadalmi igény mutatkozik ezeknek a szolgáltatásoknak a további bővítésére. A Magyar Turizmus Zrt. célja, hogy a kereslet és a kínálat a turisztikai piac ezen szegmensében is bővüljön, illetve egymásra találjon.

Drégely Ágnes, a Magyar Utazási Irodák Szövetségének alelnöke a MUISZ Belföldi és Beutaztató Bizottsága nevében örömét fejezte ki az Utazz kutyával! program elindítása kapcsán. Úgy véli: a kutyabarát szálláshelyekkel és egyéb, a kutyás utazást megkönnyítő szolgáltatásokkal kapcsolatos információk kommunikálása a belföldi turizmus „kutyás” szeletében remélhetőleg bevételnövekedést eredményez. Krivács András, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség elnöke elmondta: ​​ „Mint szállodatulajdonos is egyre több olyan vendéggel találkozom szállodánkban, akik négylábú társaikkal együtt érkeznek. Ezt a magunk részéről szívesen támogatjuk, segítjük. Állatbarátok vagyunk, és gyakran mi magunk is kedvenceinkkel együtt utazunk.”

A szolgáltatók, kutyatartó és kutya nélkül érkező vendégek közötti összhang nem képzelhető el a kutyákra vonatkozó állategészségügyi, állatjólléti, hatósági stb. szabályok betartása nélkül. A Magyar Turizmus Zrt., és a kampányunkhoz jótékonyságból csatlakozó szakmai szervezetek és közéleti személyiségek úgy vélik: az állat nem játék, és nem is munkaeszköz. Aki kutyát vesz maga mellé, ígéretet tesz neki, hogy élete végéig vigyázni fog rá, és emellett betartja a felelős állattartás szabályait. Kampányunk arcai, Rúzsa Magdolna énekesnő, Pindroch Csaba színművész, Czigány Ildikó, az első női pilóta Magyarországon, és édesapja, Czigány György író, az MTV volt kulturális főszerkesztője pontosan erre szeretnék felhívni a figyelmet.

Az Utazz kutyával! kampány kiemelt szakmai partnere a MUISZ, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség, a Rex Kutyaotthon Alapítvány, a Magyar Állatvédelmi és Állatjólléti Társaság, a Vigyél haza! Alapítvány és a kutyabarat.hu is. Magyarországon jelenleg kb. 1,5 millió kutyát tartanak nyilván, egyes becslések szerint valós számuk ennél jóval magasabb. 2012 augusztusa óta - amióta jogszabály írja ezt elő - több mint 1,7 millió ebet láttak már el a mikrochipes állatazonosítóval.

A Magyar Turizmus Zrt. Utazz kutyával! kampányának elemei

Kutyás turizmussal foglalkozó aloldal

A kampány első elemeként augusztus elején elindult az Utazz kutyával! aloldal az itthon.hu portál keretein belül. Itt a Nemzeti Turisztikai Adatbázis minden olyan szolgáltatója elérhető, ahol saját bevallásuk szerint szívesen fogadják a házi kedvenceket. Mindemellett az oldal számos ajánlót, ötletet, cikket, érdekességet tartalmaz, a kutyás városnézésre vonatkozó tippektől a kutyás etiketten át. 

Nyereményjáték

Az Utazz kutyával! nyereményjáték keretében Instagramon fényképeket lehet feltölteni, amelyek akkor vesznek részt a játékban, ha három feltételnek megfelelnek: felismerhetően ábrázolják a kutyát, a gazdáját (kísérőjét), valamint egy magyarországi kutyabarát szálláshelyet, vendéglátóhelyet vagy beazonosítható magyarországi turisztikai látványosságot (műemlékek, szobrok, épületek stb.). Díjazzuk a kiemelt szakmai partnereinkből álló zsűri által legkreatívabbnak tartott képeket, valamint a legnépszerűbb képet is. A fődíjat, egy kutyás pihenést az Őrségben a 2014-es „Év Kutyabarát Szállodája” díj győztese, az Abbázia Country Club ajánlotta fel. További nyereményeinket a Hotel Villa Natura Zalakaros***, a Babi Vendégház, a Szent Orbán Panzió és az Óbudai Múzeum biztosítja.

A képfeltöltés augusztus 16-án, a hontalan állatok világnapján veszi kezdetét. A nyereményjátékban való részvételre szeptember 27-ig, a turizmus világnapjáig van lehetőség. A játék október elején az állatok világnapja alkalmából a Rex Kutyaotthon Alapítvány Állatszigetén ünnepélyes díjkiosztóval zárul. Az állatjólléti szabályoknak való megfelelést szakmai partnerünk, a Magyar Állatvédelmi és Állatjólléti Társaság biztosítja. A kampány részletei az Mt. Zrt. weboldalán érhető el. 

Társadalmi felelősségvállalás

A Magyar Turizmus Zrt. támogatja a felelős állattartást és az örökbefogadást Az Utazz kutyával! kampány arcai, valamint a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója, turisztikai és agrármarketing vezérigazgató-helyettesei, valamint valamennyi vezetője ugyancsak hitet tesz a felelős állattartás és a gazdátlan állatok örökbefogadása mellett, mindezt pedig képgalériák tanúsítják.

Az itthon.hu portálon elérhetőek azok a képes riportok, amelyekben a kampányban részt vevő közéleti személyiségek és a Magyar Turizmus Zrt. vezetői örökbefogadható kutyákkal együtt szerepelnek. Rúzsa Magdi a Budaörsi Állatmenhely, Pindroch Csaba, Czigány Ildikó és a Magyar Turizmus Zrt. vezetői a Rex Kutyaotthon Alapítvány lakóival készített közös fényképeket olyan turisztikai szempontból kiemelt helyszíneken, mint a Bazilika előtti tér, a Margit-sziget, a kutyabarát Szentendrei Skanzen, és a MAHART Magyar Hajózási Zrt. jóvoltából a Rákóczi kirándulóhajó a Dunán.

Forrás: Vendég&Hotel Online

Forrás: Magyar Turizmus Zrt.


KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest

KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest 

A belföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 14, a külföldi vendégéjszakáké 24 százalékkal emelkedett.
Sajátos akciót hirdetett a leégett hotel - saját vendégei építhetik újjá

Sajátos akciót hirdetett a leégett hotel - saját vendégei építhetik újjá 

Adománygyűjtő akciót hirdetett a visegrádi hotel vezetősége.
A hotel, amely csak vonattal érkező vendégeket fogad

A hotel, amely csak vonattal érkező vendégeket fogad 

Norvégia legnagyobb fjordja közelében, gyönyörű környezetben fekszik a Vatnahalsen Hotel.
Luxusszálloda egy XVII. századi kastélyból

Luxusszálloda egy XVII. századi kastélyból 

A Château Neercanne egykor bárók otthona volt, ma Michelin-csillagos étterme miatt Hollandia kedvelt luxusszállodájává vált.
Szallas.hu: húsvéti locsolkodás helyett wellnesshotelben lazulás

Szallas.hu: húsvéti locsolkodás helyett wellnesshotelben lazulás 

A négynapos húsvéti hosszú hétvége és a tavaszi szünet sok magyarnak üdüléssel telik a szállásfoglaló portál adatai szerint.
Méhlegelő és gólyafészek: az ötcsillagos tokaji ház zöld szintet lépett

Méhlegelő és gólyafészek: az ötcsillagos tokaji ház zöld szintet lépett 

A Minaro Hotel Tokaj MGallery Magyarországon másodikként megszerezte a Green Key minősítést.
MTÜ: arattak Budapest és a fürdővárosok szálláshelyei az idei első hosszú hétvégén

MTÜ: arattak Budapest és a fürdővárosok szálláshelyei az idei első hosszú hétvégén 

Erős forgalom jellemezte a turisztikai szezonnyitónak is tekinthető március 15-i hosszú hétvégét, írták friss közleményükben.
Miért fontos, hogy őszinte legyen a recepciós mosolya?

Miért fontos, hogy őszinte legyen a recepciós mosolya? 

Utazni, új helyeket megtapasztalni élmény, de vajon élmény lehet-e egy ilyen helyen dolgozni? 
Az Év Alvásbarát Szállodája ez a belvárosi hotel lett

Az Év Alvásbarát Szállodája ez a belvárosi hotel lett 

Átadták az Alvásbarát Szálloda idei minősítési díjait az Alvás Világnapja alkalmából a Magyar Tudományos Akadémián.
Újabb hétvége, újabb tűz  egy hotelben

Újabb hétvége, újabb tűz egy hotelben 

Ezúttal egy etyeki szálláshelyen égett a berendezés.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.