Prestige Hotel: séta VIP sisakban

Bérháznak épült eredetileg, még a XIX. században, eklektikus stílusban, a hírneves Hild József tervei alapján. Aztán áttervezték, amikor a Zofahl família tulajdonába került. 2004-ben csapott rá le a KÉSZ Kft., amely megvette az akkor már lakatlan épületet, és lakóháznak tervezték át.

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Azonban sosem lett kész, angol tulajdonosa például a most a ház tulajdonosi körébe kerülő Mazen Al Ramahinak már akkor eladásra ajánlotta, ám ő végül inkább a Dohány utcai bérleményt vette meg, ahol megnyitotta design hoteljei második tagját, a Continental Hotel Budapestet. Két éve azonban úgy döntött, mégis belevág a továbbra is eladósorban lévő, totál romos épület átalakításába, mert látott benne fantáziát. “Adott volt a vasbetonszerkezet - ehhez kellett igazítanunk a terveket”, magyarázza a tervező-főépítész, Hegedűs Péter.

 

A gangos lakóházból egy kacifántos gondolattal a gang felé néző ablakokkal olyan szállodai elhelyezést alakítottak ki, ahol minden vendégnek saját (elkerített) gangrész jut, a hotel szobáinak ajtói pedig az épületen belül, egy zárt körfolyosón helyezkednek el. Ahogy hófehér VIP sisakunkban ballagunk egyik helyiségbe a másikba, arra gondolunk, elég nagy kihívás a munkák készültségi fokát látva, hogy áprilisra már kinyit a ház, sőt, a szálloda foglaló motorja már nagyban üzemel, és már meg is érkeztek az első foglalások, mint halljuk a pre-opening marketing manager-től, Varga Kittitől.

Közben nézzük a szobákat, miközben a belső építész, Sáfrány Csilla magyarázza, mit, hol, hogyan és miért helyezett el.

Elég meghökkentően bánt a stílusokkal, van, ahol úgy töri meg az összhangot egy-egy szobában, hogy koptatott téglára hajazó tapétát elegyít klasszicista stílusú díszítő elemekkel. “A lényeg, hogy ne legyen konvencionális az összhatás, legyen egész más, mint a többi szálloda.” A ház hangulatát, miliőjét és design-ját elnézve úgy tűnik, ez a terve valóban sikerrel járt.

A hotel központját, szívét jelentő lobbiját Vörös Virág tervezte “klasszikus elemek újraértelmezésével”, ahogy ő fogalmaz, kicsit burjánzó stílusban, egy tökéletes angol tapéta kollekció megtalálásával. Ezt most még nem tudjuk szemügyre venni, legföljebb a festékes vödröket, a mestereket, meg a folyton utunkba kerülő festőállványokat, létrákat, úgyhogy képzelőerőnkre hagyatkozva hisszük, valóban különleges lesz a fogadó vendégtér.

Ahogy a ház étterme is, amelyet már Gerendai Károly, a Ráday utcai, első magyarországi Michelin-csillagos étterem tulajdonosa mutat be. Nem véletlenül, hiszen itt nyílik majd a kettes számú Costes, azaz a Costes Downtown. És ahogy már korábban megírtuk, minimum egy évig még a Ráday utcai egység is tovább üzemel, hiszen a Michelint az kapta (reményeik szerint kapja idén márciusban is), és mivel a Michelin-csillagot nem lehet csak úgy áthurcolni egyik helyről a másikra - ezért a Ráday utcai tophely továbbra is fogadja a vendégeket. Azonban ott mindössze 36 embert tudnak leültetni, az új helyen viszont közel hatvanat. És a Downtown-ban lesz a most nagyon divatos és trendi Séf asztala, valamint szuper technológia a konyhában, látványkonyha, egész falfelületet beborító borfal, és ami a legfőbb vonzerő számukra: tér, tér, tér! Azaz bőven hely az ételek megfelelő módon történő elkészítésére, tálalására, szervírozására, alapanyagok raktározására, és mindenre, ami csak egy fine dining étterem kiszolgálásához csak szükség lehet (cukrászat, pékség stb.). Mondjuk, az eddigi tapasztalataikat ismerve, Gerendaiéknak elég nagy kihívás lesz a ház reggeliztetésének, ebédeltetésének valamint egy hotel teljes üzemeltetéséhez szükséges, hajnaltól késő estig történő, teljes körű szervízének biztosítása. Például megnézném majd a Michelin-csillagos portugál sztárszakács, Viera ábrázatát, amint azt mondják neki, hogy “egy rántotta rendel, de izibe’”, vagy oldja meg egyszerre a fine dining esti menüsort, miközben a házban egy komplett rendezvény (vagy több) cateringjét is le kell vezényelni - mindezt persze egyszerre. Lőttek valószínű egy időre a kényelmes, délelőtti beszállingózásnak (ahogy a Ráday utcai Costes-ben szokás), arról az apróságról nem is beszélve, hogy ott is továbbra mindennek klappolnia kell, különben repül a Michelin-csillag, mert az ítészek nem szívbajosak: ha nem találnak rendben mindent az újabb és újabb látogatásuk alkalmával, akkor megfosztják addigi elismerésétől a helyet, hiszen ez szerepel a kalauz előírásában is.

Izgalmas hónapoknak néznek tehát elébe a Prestige-nél, Budapest belvárosának legújabb, négycsillagos házánál, ahol az előkészületeket látva az ötlettől a megvalósításig, az extravagánstól a topgasztronómia hadrendbe állításáig az egész munka mások számára akár presztízs értékű is lehet.

Forrás: Vendég & Hotel


A Marriott-nál  indul a LevelUp! program - a hazai szállodaipar egyedülálló kezdeményezéseként

A Marriott-nál indul a LevelUp! program - a hazai szállodaipar egyedülálló kezdeményezéseként 

A Marriott cégcsoport megelégelte azt a problémát, ami gyakran előtérbe kerül üzemelésük során: ez pedig a vendéglátóipari területen mindenki számára ismerős szakemberhiány.
Jelentős segítség érkezik állami szintről a bajba jutott visegrádi hotelnek

Jelentős segítség érkezik állami szintről a bajba jutott visegrádi hotelnek 

A súlyos mértékű tűzkárt szenvedett, több mint 100 főt foglalkoztató, 4 csillagos szálloda Hotel Silvanus helyreállításához az MTÜ 60 millió forinttal járul hozzá.
Tarcalon találkoztak a magyar kastélyszállodások, hamarosan Olaszországba indulnak

Tarcalon találkoztak a magyar kastélyszállodások, hamarosan Olaszországba indulnak 

A kastélyszállodások Tarcalon, az Andrássy Kúriában tartották éves közgyűlésüket április 15-én, hétfőn.
Bemutatkozott a BOTANIQ Collection prémium turisztikai brand

Bemutatkozott a BOTANIQ Collection prémium turisztikai brand 

Igencsak látványos rendezvény keretében, április 11-én, a Pesti Vigadóban debütált az új brand. Ahol az is kiderült, mit rejtenek a "titkos kertek"?
Díjeső a TRIBE budapesti tagjának

Díjeső a TRIBE budapesti tagjának  

Három kategóriában is díjazták a WING által fejlesztett TRIBE Hotel Budapest Stadiumot a LIV Hospitality Design Awards-on.
Világszerte szárnyal a hotelipar topszegmens területe

Világszerte szárnyal a hotelipar topszegmens területe 

A nemzetközi tanácsadó cég elemzése szerint kiemelkedő évet zárt a globális hotelpiac.
Indul a Marriott saját képzési programja

Indul a Marriott saját képzési programja 

LevelUp! elnevezéssel innovatív képzés indul a vendéglátóipari szakemberhiány pótlására a Marriott cégcsoport kezdeményezésére.
Moderonak indult, Meleaként nyílt meg Sárvár új ötcsillagos, tóparti szálláshelye

Moderonak indult, Meleaként nyílt meg Sárvár új ötcsillagos, tóparti szálláshelye 

Amelyet egy meghívásnak köszönhetően mi is kipróbálhattunk.
KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest

KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest 

A belföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 14, a külföldi vendégéjszakáké 24 százalékkal emelkedett.
Sajátos akciót hirdetett a leégett hotel - saját vendégei építhetik újjá

Sajátos akciót hirdetett a leégett hotel - saját vendégei építhetik újjá 

Adománygyűjtő akciót hirdetett a visegrádi hotel vezetősége.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.