A borturizmus legjobbjai között szerepel a Tasting Table Budapest

A rangos nemzetközi Drinks Business Award szakmai díjra jelölték a Tasting Table Budapest-et. A független kóstolópince és borszaküzlet "A bor- és párlat-turizmus fejlesztése területén elért kiemelkedő teljesítményért” került fel a szűkített listára. A díjazottakat a London Wine Fair nemzetközi szakkiállításon hirdetik ki május 4-én.

Az évente kiosztott Drinks Business Awards egy tekintélyes, szakmailag mérvadó, nemzetközileg is elismert díjjá nőtte ki magát a bor- és szeszesital-iparágon belül. A brit Drinks Business piacvezető szeszesital-ipari szaklap 14 éve értékeli és díjazza a világ legjobb szeszes-ital vállalkozásait a kiskereskedelmi kategóriától az importőrökön, a logisztikán, a formatervezésen át a marketingig.

“A Drinks Business Awardot azért hoztuk létre, hogy így ismerjük el és jutalmazzuk a nemzetközi szeszesital-iparág legkiemelkedőbben teljesítő szereplőit” írja a lap. “A győztesek listáját minden évben a London Wine Fair nemzetközi borkiállításon hozzuk nyilvánosságra, ezzel nyújtva lehetőséget ezeknek a kiemelkedő vállalkozásoknak és személyeknek hogy megbecsült szakmai körökben, az iparág legbefolyásosabb képviselői előtt részesülhessenek szakmai elismerésben.” A Tasting Table nagyszerű társaságban, a Douro Boys, a Sula Vineyards és a Balbo Wines mellett várja a döntést a borturizmus kategória egyéb döntösőei között.  

„Megtisztelő hogy egy ilyen rangos díj jelöltjei között szerepelhetünk, és hogy a boripar kiemelkedő szereplői mellett említenek minket” - mondta Bánfalvi Gábor, a Tasting Table egyik alapítója és társtulajdonosa. „Valóban érdemes vendégeink számára magas szintű szolgáltatásokat és boros élményeket biztosítani, megismertetni a magyar bort a megannyi idelátogató utazóval. Büszkék vagyunk arra, hogy a magyar bornak jóhírét vihetjük a nagyvilágban, és hogy megmutathatjuk hogy Magyarország mennyi értékkel rendelkezik.”

A 2014-ben megnyílt Tasting Table Budapest egy sokoldalú borszaküzlet / kóstolópince / rendezvényterem / oktatási központ / online webshop (mely hamarosan elérhető!). Kínálatában majdnem 200 kiváló magyar és közép-európai bor szerepel, többek között egy terjedelmes – régi és ritka aszúkból álló – Tokaji gyűjtemény is. A Palotanegyedben, a Bródy Sándor u. 9. alatt található Tasting Table-t olyan kiadványokban ajánlották már, mint a The New York Times, a Saveur és a Vogue. Ami valóban megkülönbözteti az egyéb, minőségi magyar borokat felszolgáló helyektől, az a vendégek részére történő információ-átadás, a magyar borokra vonatkozó képzés.

A Tasting Table rendszeresen szervez borkóstoló előadásokat (angol nyelven), és két hetente tartott Thursdays @The Tasting Table rendezvénysorozatán olyan neves borász vendégek is részt vettek előadóként, mint Prácser Hajni, Samuel Tinon, Erhard Heumann és Michael Liszkay. A TripAdvisoron mindig kiválóan értékelt Tasting Table rövid idő alatt vált a Budapestre látogató, magyar bor iránt érdeklődő turisták elsőrendű célpontjává. Szintén a Tasting Table társtulajdonosai, Bánfalvi Gábor és Carolyn állnak a gasztro- és bortúrákat szervező Taste Hungary mögött is, mely a Drinks Business Award 2014-es nyertese volt borturizmus kategóriában.

Forrás: Vendég & Hotel Online


Újra magyar lesz a Boci csoki és a Melba kocka

Újra magyar lesz a Boci csoki és a Melba kocka 

Megvásárolja a Boci, a Melba és a Párizsi kocka védjegyeit a Cerbona a Nestlétől.
Több mint száz nemzetközi borszakértő a hazai boros csúcstalálkozón

Több mint száz nemzetközi borszakértő a hazai boros csúcstalálkozón 

Több mint száz külföldi szakember ismerkedhet a magyar borral az idei Hungarian Wine Summit nemzetközi szakmai csúcstalálkozón.
Siemens-innováció:  ételmaradékból meleg víz

Siemens-innováció: ételmaradékból meleg víz 

A cég támogatásával valósul meg a hulladékból energiát előállító zöld megoldás.
Délutánba nyúló reggeli egy luxusszállodában

Délutánba nyúló reggeli egy luxusszállodában 

A Matild Palace-ban jellegzetes helyi finomságokat és a nemzetközi villásreggeli-klasszikusokat kóstolhatunk.
Borok a húsvéti sonka mellé

Borok a húsvéti sonka mellé 

A legmeghatározóbb fogás az ünnep során a húsvéti sonka, de megválasztani mellé a megfelelő bort.
Két magyar pezsgő a világelitben

Két magyar pezsgő a világelitben 

Az egyik exkluzív termék, kizárólag a Michelin-csillagos Babel Budapest étterem számára készült.
Ünnepel a Balatoni Kör

Ünnepel a Balatoni Kör 

Tíz éves születésnapját ünnepli a Balaton közepén, egy hajón megalakult társaság.
Sakura ünnep a fedélzeten

Sakura ünnep a fedélzeten 

Az Emirates különleges tradicionális japán fogásokkal idézi meg a szigetország cseresznyefa virágzásához kapcsolódó hagyományait.
Vasárnap megnyílik a SÜTIUTCA

Vasárnap megnyílik a SÜTIUTCA 

A Csányi utcában 12 kültéri installációban mutatják be a kortárs zsidó kulturális és gasztronómiai életet.
Törzshely a Pesti Broadway-n

Törzshely a Pesti Broadway-n 

Március 23-a este, egyetlen karszalag megvásárlásával részt vehetünk a Színházak Éjszakája összes eseményén.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.